default-image

Δρομολογούνται οι εξελίξεις για το γήπεδο της ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Δρομολογούνται οι εξελίξεις για το γήπεδο της ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την υπογραφή του Πάνου Σκουρλέτη στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, άνοιξε ο δρόμος για τη δημιουργία του γηπέδου της ΑΕΚ.

«Ολοκληρώθηκε μια μεγάλη, επίπονη, αλλά και πολύ σημαντική διαδικασία που μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στην έκδοση οικοδομικής άδειας. Περιμένουμε να πάρουμε στα χέρια μας το τελικό κείμενο της μελέτης που θέλουμε να πιστεύουμε πως θα βοηθά να φτάσουμε ακόμη πιο γρήγορα στον τελικό στόχο και την έναρξη των εργασιών, για να κλείσουμε το φάκελο της άδειας και να ξεπεράσουμε το συντομότερο αυτή τη διαδικασία», δήλωσε στην «Ώρα για Σπορ» ο project manager, Δημήτρης Ανδριόπουλος.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναμένεται να καταθέσει σήμερα το έγγραφο και την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί και ο φάκελος στη Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για την έκδοση οικοδομικής άδειας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ως το τέλος Μαΐου αναμένεται να έχουν στην ΑΕΚ την άδεια για να ξεκινήσουν τα έργα. Πρώτα θα πρέπει να κατατεθούν 300.000 ευρώ για την εφορία και παράλληλα θα αρχίσει ο προγραμματισμός του έργου που προβλέπει το συντονισμό των κινήσεων της «Δικέφαλος 1924» με την Περιφέρεια Αττικής (που έχει εγκρίνει το κονδύλι των 20 εκατ. ευρώ για το έργο) και του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς πριν ή παράλληλα με τις εργασίες στο γήπεδο θα πρέπει να αρχίσουν τα έργα για την υπογειοποίηση των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News