default-image

Ένα γκολ έκρινε το Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ

Αθλητισμός
Ένα γκολ έκρινε το Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετό για να επικρατήσει ο Ολυμπιακός στο φερόμενο ως ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Από κει και πέρα τίποτα το σπουδαίο.

Όπως αναμενόταν, ο Ολυμπιακός μπήκε ... ανενόχλητος (και λόγω της ενδεκάδας του ΠΑΟΚ) για να πιέσει ψηλά, να δημιουργήσει και να απειλήσει. Πολύ νωρίς ο Μλιβόγεβιτς πήρε τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή και μόλις στο 8' άνοιξε το σκορ. Έπαιζε με τόση άνεση πρωταθλητής, που μέσα στην περιοχή βρέθηκε ο Ελαμπντελαουί! Άλλαξε ωραία την μπάλα, με τον Πάρντο, του ...την έστρωσε και ο Βίτρο, με το Νορβηγό μπακ να σκοράρει στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία του Βελλίδη: 1-0, πριν καν "ζεσταθούν" οι δυο ομάδες.

Ο Ολυμπιακός δεν πάτησε το γκάζι στο φουλ, είχε όμως την απόλυτη κυκλοφορία της μπάλας, ελέγχοντας το ματς. Στο 14' το σουτ του Ντουρμάζ πήγαινε μέσα, αλλά ο Βίτορ έβαλε καλά το κορμί του και έδιωξε σε κόρνερ

Ήταν και ρίσκο για τον ΠΑΟΚ να βγει μπροστά. Αν το έκανε ... και ο Ολυμπιακός έβρισκε χώρο, θα ήταν ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα. Εξ ου και η πρώτη έφοδος των Θεσσαλονικέων, που συνήθως βρίσκονταν πίσω από τη σέντρα, ήρθε στο 25'. Ο Μπερμπάτοφ, βρήκε τον Κίτσιου που μπήκε από τα δεξιά, έκανε την συρτή παράλληλη πάσα, προς τον Αθανασιάδη, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να διώξουν. Αμέσως ο Ντουρμάζ, έκανε την αντεπίθεση, χωρίς αποτέλεσμα. Είχε βρει ωστόσο ... αεροδιάδρομο για να κουβαλήσει την μπάλα.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ πήρε μέτρα, με τον Ολυμπιακό να περιμένει "χαλαρός". Ένα σουτ του Πέλκα ψηλά άουτ, ένα κάτι μεταξύ πάσας και σουτ του Κίτσιου, ήταν οι στιγμές του ΠΑΟΚ. Ο Ρομπέρτο δεν είχε ανησυχήσει, αλλά και ο Ολυμπιακός δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο για να ξαναζεστάνει την εξέδρα. Είχε επαναπαυτεί στο 1-0...

Η καλύτερη αντεπίθεση των γηπεδούχων, ήρθε στο 42 για τον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνης κουβάλησε καλά την μπάλα, έφτασε έξω από την περιοχή, έστρωσε στον Ιντέγε, που γύρισε την μπάλα με τον Βελίδη, ωστόσο, να προλαβαίνει και να διώχνει την μπάλα, πριν απειλήσει ο Φορτούνης...

Ο Φορτούνης ήταν ο παίκτης που έκανε το γήπεδο να συνειδητοποιήσει ότι βλέπει μπάλα στο 55. Η σέντρα του Πάρντο τον βρήκε ξεμαρκάριστο. Η κεφαλιά ήταν καλή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, για λίγο. Είχε προηγηθεί ένα δεκάλεπτο "ύπνου", με τον ΠΑΟΚ να πάρει τον έλεγχο του ματς, τον Ολυμπιακό να περιμένει αλλά ... να μη γίνεται το παραμικρό.

Δεν υπήρχε όμως συνέχεια. Ο Τούντορ στο 63' αποφάσισε να κάνει κίνηση. Έβγαλε τον Αθανασιάδη, που πέρασε απαρατήρητος, έριξε στο ματς τον Γκολάσα, για να έχει ένα ακόμη παίκτη στη μεσαία γραμμή. Ο Μπερμπάτοφ, πέρασε λίγο πιο μπροστά, για να μην είναι υποχρεωμένος να ... μαρκάρει.  Τέσσερα λεπτά αργότερα έμενε με δέκα παίκτες. Ο Τζαβέλλας έχασε την μπάλα από τον Πάρντο και κράτησε τον Κολομβιανό. Δεύτερη κίτρινη και έξω. Για να προφυλάξει το αριστερό άκρο της άμυνας ο Τούντορ έβαλε τον Σκόνδρα, αντικαθιστώντας τον Πέλκα.

Η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε λίγο αργότερα. Στο 70' ο Ζντιέλαρ, έβρισκε από πίσω τον Μακ και έβλεπε κι αυτός την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Μπουχαλάκης έπαιρνε τη θέση του Ντουρμάζ, για να έχει ο Ολυμπιακός δεύτερο αμυντικό μέσο. Αργότερα, απέσυρε τον κουρασμένο Φορτούνη, βάζοντας στο ματς τον Φουστέρ. Αυτός ήταν που στο 83' έπιασε ωραία κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει άουτ. Η πρώτη καλή φάση μετά από το ... 55!

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο,  Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ, Φορτούνης (80΄Φουστέρ), Πάρντο (83' Σεμπά), Ντουρμάζ (73' Μπουχαλάκης), Ιντέγε

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ, Χατζηισαΐας, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Πέλκας (68΄Σκόνδρας), Μακ, Μπερμπάτοφ, Αθανασιάδης (63' Γκολάσα)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News