default-image

Μαύρα Χριστούγεννα για την ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Μαύρα Χριστούγεννα για την ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ματς με το οποίο έπεσε η… αυλαία της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα 1-2 στο ΟΑΚΑ από τον ψυχωμένο Λεβαδειακό και θα περάσει… άσχημες γιορτές.

Ο Λεβαδειακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και "αιφνιδίασε" την ΑΕΚ, αφού έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία μόλις στο 2ο λεπτό με τον Βαγγέλη Μάντζιο. Ο έμπειρος επιθετικός βρέθηκε απέναντι στον Γιάννη Ανέστη, έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο γκολκίπερ της "Ένωσης" απέκρουσε εντυπωσιακά. Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου πίεσαν ψηλά προκειμένου να εκμεταλλευτούν πιθανό λάθος των αμυντικών της ΑΕΚ, ενώ παράλληλα "κατέστρεφαν" το δημιουργικό παιχνίδι  των γηπεδούχων. Παρόλα αυτά, ο "Δικέφαλος" είχε μία καλή στιγμή στο 10', όταν ο Παναγιώτης Τσιντώτας αρνήθηκε το γκολ σε σουτ των Ροντρίγκο Γκάλο και Ράφικ Τζεμπούρ.

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ ανέβασε "στροφές" και στην πρώτη οργανωμένη ενέργεια άνοιξε το σκορ με τον Γιάκομπ Γιόχανσον. Ο Αντρέ Σιμόες έβγαλε στα πλάγια στον Χρήστο Αραβίδη, ο οποίος σέντραρε κι ο Σουηδός άσος με καρφωτή κεφαλιά έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του. Η "Ένωση" προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ, αλλά ο Έλντερ Μπαρμπόσα σε δύο περιπτώσεις (22', 26') δεν κατάφερε να βάλει... δύσκολα στον Τσιντώτα. Τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, ένα σουτ του Ντιέγκο Μπουονανότε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, το οποίο πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στις καθυστερήσεις, ο Γιόχανσον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, αλλά ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης ακύρωσε το γκολ για φάουλ του Σουηδού στον Κώστα Μανωλά.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες άρχισαν "μουδιασμένα", όμως σε διάστημα δύο λεπτών (58'-59'), οι Ντομοβτσίσκι και Μπουονανότε είχαν την ευκαιρία να χριστούν σκόρερ, αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατήρι. Τελικά, στο 62', σε μία ανύποπτη φάση οι Βοιωτοί έφεραν το ματς στα ίσα, καθώς ο Θοδωρής Τριποτσέρης εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Ανέστη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι παίκτες του Μάντζιου εκμεταλλεύτηκαν την "ψυχρολουσία" των γηπεδούχων και στο 71' έκαναν τη μεγάλη ανατροπή. Ο Μάντζιος έκλεψε την μπάλα από τον Κολοβέτσιο, μπήκε μέσα στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Ντομοβτσίσκι, ο οποίος με πλασέ προ κενής εστίας έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Στα τελευταία λεπτά η "Ένωση" άσκησε ασφυκτική πίεση με στόχο το πολυπόθητο γκολ, αλλά όποτε χρειάστηκε ο Τσιντώτας δήλωσε "παρών" κι έσωσε τον Λεβαδειακό.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ (85' Σοϊλέδης), Σιμόες, Γιόχανσον, Μπουονανότε (71' Βάργκας), Μπαρμπόσα (71' Πλατέλλας), Αραβίδης, Τζεμπούρ.

Λεβαδειακός: Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μανωλάς, Στάθης, Νικολάου (86' Καψάσκης), Γιακουμάκης, Ντομοβτσίσκι (73' Γιάχιτς), Μίνγκας (46' Παππάς), Μάντζιος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News