default-image

Προβληματισμός στην ΑΕΚ για την ήττα από τον Αστέρα

Ποδόσφαιρο
Προβληματισμός στην ΑΕΚ για την ήττα από τον Αστέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλο πισωγύρισμα αποτέλεσε για την ΑΕΚ η ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ (0-1). Η «Ένωση» είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά πλήρωσε την αναποτελεσματικότητά της στην τελική πάσα, αλλά και κάποια σοβαρά λάθη για να χάσει τους πρώτους βαθμούς της στην έδρα της και να υποχωρήσει στην πέμπτη θέση.

Η αποβολή του Ρόναλντ Βάργκας για χτύπημα εκτός φάσης αποδείχτηκε καταδικαστική για την «Ένωση». Ο Βενεζουελάνος μεσοεπιθετικός είχε ανόητη αντίδραση και έβλαψε ανεπανόρθωτα την ομάδα του, κάτι που δεν αναμένεται να μείνει ατιμώρητο. «Θα λύσουμε το θέμα εσωτερικά», είπε ο Γκουστάβο Πογέτ και στον ποδοσφαιριστή πέρα από συστάσεις είναι πιθανό να επιβληθεί πρόστιμο.

Δεν ήταν, ωστόσο, μόνο η αποβολή το πρόβλημα της ΑΕΚ. Κι αυτό γιατί συνέχισε να ελέγχει το ματς τουλάχιστον μέχρι το 70’, δεν είχε όμως, όπως και όταν έπαιζε με έντεκα, την τελική πάσα για να φτάσει σε ευκαιρία. Πρόκειται για κάτι που μαστίζει την ομάδα από την αρχή της περιόδου και δεν έχει λυθεί ακόμη. Οι αλλαγές των Κρισάντους και Μπουονανότε αντί Αραβίδη και Μπαρμπόσα όχι απλώς δεν βοήθησαν, αλλά έκαναν χειρότερη την «Ένωση» και μια φάση με πολλά λάθη από την αρχή ως το τέλος απέφεραν το γκολ της ήττας. Ο κατά τα άλλα πολύ καλός Σιμόες έχασε την μπάλα στο κέντρο, η άμυνα άφησε τον Φούντα να διανύσει πολλά μέτρα και να φτάσει σε θέση βολής, ο Μπαρόχα έκανε μια ασταθέστατη επέμβαση και ο Λαμπρόπουλος ολιγώρησε προ του Παπαδόπουλου που πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε…

Ο Γκουστάβο Πογέτ ήταν πολύ απογοητευμένος αλλά προσπάθησε να «σηκώσει» τους παίκτες του. «Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Έγιναν πολλά λάθη, αλλά ό,τι έγινε έγινε. Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε και σε αυτό πάνω θα δουλέψουμε. Εκεί θα επικεντρωθούμε στη διακοπή του πρωταθλήματος και τη συνέχεια», είπε στους ποδοσφαιριστές του στα αποδυτήρια.

Το παρήγορο για την ΑΕΚ είναι πως το πρόγραμμα-«βουνό» που είχε σε αυτές τις δέκα πρώτες αγωνιστικές ομαλοποιείται στη συνέχεια. Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου η «Ένωση» αντιμετωπίζει κατά σειρά Πανθρακικό εκτός, Παναιτωλικό και Καλλονή εντός, Πανιώνιο εκτός και Λεβαδειακό εντός. Όμως αν δεν βελτιώσει αισθητά την εικόνα της, κανένα παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο…

Σαν να μην έφταναν όλα, η ΑΕΚ είχε και απώλειες από τον αγώνα με τον Αστέρα. Ο Αλάιν Μπαρόχα αποχώρησε με κάκωση στον δεξιό δικέφαλο, ωστόσο θα αναχωρήσει για τη Βενεζουέλα και θα εξεταστεί από το γιατρό της εθνικής ομάδας για να αποφασιστεί αν θα παραμείνει για τα προκριματικά ή όχι. Εκτός πλάνων για το προσεχές παιχνίδι είναι ο Ρόναλντ Βάργκας (που επίσης πετά για τη Βενεζουέλα) μετά την αποβολή του, ενώ τέσσερις κάρτες συμπλήρωσε ο Έλντερ Μπαρμπόσα και θα αποφασιστεί σε ποιο από τα προσεχή τέσσερα ματς πρωταθλήματος θα εκτίσει την ποινή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News