default-image

Ανυπομονεί για το ντέρμπι με Παναθηναϊκό ο Σίλβα

Αθλητισμός
Ανυπομονεί για το ντέρμπι με Παναθηναϊκό ο Σίλβα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη στιγμή να κοουτσάρει τον Ολυμπιακό στο επικείμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό περιμένει να ζήσει από κοντά ο Μάρκο Σίλβα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός συνέκρινε το ελληνικό «κλάσικο» με το Μπενφίκα – Σπόρτινγκ, δηλώνοντας πως ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει αυτό το ματς και για τις δύο ομάδες.

Παράλληλα, ο 38χρονος προπονητής αναφέρθηκε και στο «καλό σημάδι» για τους Πειραιώτες σε σύγκριση με την Μπάγερν Μονάχου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάρκο Σίλβα στο CNN Greece

Για το φετινό ξεκίνημα του Ολυμπιακού και τα ρεκόρ: «Χωρίς καμία αμφιβολία η καθημερινή δουλειά, ο επαγγελματισμός, η καθημερινή προσπάθεια έχουν ως αποτέλεσμα αυτή την πολύ καλή αρχή που έχουμε κάνει. Για να πετύχεις ένα ρεκόρ είναι δύσκολο, πόσω μάλλον να το σπάσεις ή να το ξεπεράσεις. Αυτό όμως οφείλεται στη δουλειά».

Για τη διαφορά με τις άλλες ελληνικές ομάδες: «Μας αρέσει που έχουμε κερδίσει τα παιχνίδια μας με δίκαιο τρόπο και με ξεκάθαρα μεγάλη διαφορά. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει διαφορά. Είναι επίσης σημαντικό ότι όλοι παραδέχονται το πόσο δίκαιες είναι οι νίκες μας και πόσο μεγάλη είναι ανωτερότητά μας σε σχέση με τους αντιπάλους μας. Εμείς είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από αυτό, αλλά δεν μένουμε εκεί. Θέλουμε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε, ξέρουμε πως δεν θα κερδίζουμε πάντα και στόχος μας είναι να γινόμαστε όλο και καλύτεροι».

Για το αν μοιάζει ο Ολυμπιακός με την Μπάγερν: «Όταν μιλάμε για την Μπάγερν, έχει στείλει ήδη το μήνυμα, αφού έχει κερδίσει δέκα αγώνες. Κι εμείς, όμως, είμαστε σε καλό δρόμο, αφού έχουμε κερδίσει οχτώ αγώνες μας. Από τη στιγμή που συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι ένα καλό σημάδι για τη δουλειά μας και τα αποτελέσματα που έχουμε. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από αυτά τα αποτελέσματα, όμως ξέρουμε όλοι ότι στο ποδόσφαιρο όλα αλλάζουν πάρα πολύ γρήγορα. Είμαστε ευχαριστημένοι και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, αφού δεν έχει τελειώσει τίποτα. Είναι ένα καλό σημάδι ότι τα πράγματα πάνε καλά για εμάς, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι όλοι μαζί παίκτες, προπονητές και κόσμος για να πάμε ακόμα καλύτερα».

Για το επικείμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έχοντας ζήσει το Μπενφίκα-Σπόρτινγκ: «Υπάρχουν πολλές ομοιότητες στα δύο ντέρμπι που περιγράψατε. Είναι δύο πολύ μεγάλοι αντίπαλοι, δύο μεγάλες ομάδες. Έχει πάντα μεγάλη σημασία ο μεταξύ τους αγώνας. Περιέργως έχουν τα ίδια χρώματα το κόκκινο και το πράσινο, όπως στη δική μου χώρα. Δεν έχω ζήσει το παρόμοιο ντέρμπι στην Ελλάδα, όμως γνωρίζω τη σημασία που έχει για τις δύο ομάδες, οι οποίες θέλουν τη νίκη. Είναι στιγμές που μένουν στο μυαλό ενός αθλητή ή προπονητή, αλλά το σημαντικό για έναν παίκτη είναι να ευχαριστηθεί έναν τέτοιο ματς και να τα θυμάται αργότερα. Στόχος είναι πάντα η νίκη, αλλά σημασία έχει να το απολαύσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News