default-image

Με γκολ από τον… πάγκο η ΑΕΚ νίκησε τον Ατρόμητο

Ποδόσφαιρο
Με γκολ από τον… πάγκο η ΑΕΚ νίκησε τον Ατρόμητο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Προερχόμενος από τον πάγκο ο Μακόλεϊ Κρισάντους, πέτυχε το μοναδικό γκολ στη νίκη της ΑΕΚ επί του Ατρομήτου, στο ΟΑΚΑ με 1-0, για την 6η αγωνιστική της Super League.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Παναγιώτης Μπάλας είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει για τον Ατρόμητο, ωστόσο η μπάλα μετά την κεφαλιά του, έκρουσε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Αλάιν Μπαρόχα.

Μπορεί ο Μακόλεϊ Κρισάντους να έχει αμφισβητηθεί όσο λίγοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, όμως ήταν αυτός που έδωσε και την λύση και τη νίκη με 1-0 στο ματς με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα η Ένωση για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, πετυχαίνει νικητήριο γκολ μετά το 80 λεπτό, δείχνοντας και χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή. Πάντως η αλήθεια είναι πως συνολικά η ΑΕΚ έδειξε καλύτερη εικόνα στο γήπεδο και είχε τις ευκαιρίες για να σκοράρει νωρίτερα. Όμως από την άλλη μεριά ο Ατρόμητος διαχειρίστηκε το παιχνίδι και θα μπορούσε να είχε πάρει τον βαθμό. Είτε αν δεν είχε δεχθεί το γκολ στο 82', είτε αν είχε σκοράρει σε μεγάλη ευκαιρία στο 90'.

Σε ανοικτό γήπεδο

Ήταν δεδομένο πως λόγω της (αγωνιστικής) φύσεως και της ΑΕΚ αλλά και του Ατρόμητου, το ματς θα άνοιγε και οι χώροι θα ήταν πολλοί. Ειδικά από την στιγμή που ο Δέλλας τελικά αποφάσισε να υλοποιήσει την σκέψη που έκανε στην χθεσινή (3/10) προπόνηση και παρέταξε ένα φουλ επιθετικό σχήμα. Χωρίς όμως να αλλάζει σχηματισμό. Με τον Μάνταλο να πηγαίνει δίπλα στον Γιόχανσον και τους Βάργκας, Πλατέλλα και Μπαρμπόσα να παίζουν πίσω από τον σέντερ φορ Αραβίδη. Ωστόσο και από την άλλη μεριά ο Ατρόμητος με Μαρσελίνιο και Ούμπιντες να δίνουν ταχύτητα στα δυο άκρα και κυρίως τον Πίτου Γκαρσία να κάνει δουλειά στον άξονα, βγήκε στο ματς επιθετικά.

Και έτσι και η ΑΕΚ βρήκε (πολλούς) χώρους και ειδικά μετά το 20' έγινε πολλή απειλητική με ευκαιρίες για γκολ και από τον Μπαρμπόσα και από τον Αραβίδη και από τον Πλατέλλα αλλά κυρίως από τον Μάνταλο που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με δυνατό σουτ στο 32'. Όμως και ο Ατρόμητος είχε τις στιγμές του. Με καλύτερη όλων ένα σουτ του Γκαρσία, που έβγαλε με τα ακροδάκτυλα ο Μπαρόχα. Γενικώς το πρώτο 45άλεπτο στο ΟΑΚΑ ήταν ανοικτό, η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο σκορ καθώς απείλησε πολύ και πίεσε πολύ. Ωστόσο στα αποδυτήρια οι δυο ομάδες πήγαν με το 0-0.

Κτύπησε και πάλι στο τέλος

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ο ρυθμός και από τις δυο ομάδες ήταν πολύ πιο χαμηλός και το παιχνίδι πολύ πιο κλειστό. Μάλιστα τα λάθη που έκαναν τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Ατρόμητος στην προσπάθεια ανάπτυξης του παιχνιδιού, ήταν πολλά. Μάλιστα, ο Δέλλας μπορεί να έβαλε νωρίς στο γήπεδο τον Μπουονανότε για να μπορέσει ν δώσει πνοή και ρυθμό στην ομάδα, όμως χρειάστηκε να βάλει και πάλι τον Βάργκας στην κορυφή της επίθεσης. Πείραμα που φάνηκε να μην λειτουργεί. Όχι μόνο διότι ο Βενεζουελάνος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στον ρόλο του, αλλα και διότι έδειχνε να έχει μείνει από δυνάμεις. Όσο περνούσε η ώρα η ΑΕΚ κυκλοφορούσε μεν την μπάλα, αλλά δεν μπορούσε να κάνει ευκαιρίες, ενώ ο Ατρόμητος, προσπαθούσε κυρίως να διασφαλίσει τον βαθμό της ισοπαλίας. Την λύση οι παίκτες του Δέλλα, την βρήκαν στο 82 λεπτό και από στημένη φάση. Ο Κρισάντους με κεφαλιά μέσα από την περιοχή, μετά από εκτέλεση του Γκάλο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Και για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η ΑΕΚ πήρε νίκη με γκολ μετά το 80 λεπτό, αφού ο Ατρόμητος στις καθυστερήσεις, έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Κυβρακίδη.

Η φάση του αγώνα

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπάλλας έπιασε κεφαλιά εξ επαφής, αλλά η μπάλα αντί για τα δίχτυα, πήγε στο αριστερό δοκάρι του Μπαρόχα. Και δικαίως ο Βενεζουελάνος τερματοφύλακας αμέσως μετά φίλησε το δοκάρι του. Βεβαίως η φάση ελέγχεται για οφσαίντ του μέσου του Ατρόμητου.

ΑΕΚ (Δέλλας): Μπαρόχα, Ντίντακ, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Γιόχανσον, Βάργκας(79' Κρισάντους), Μάνταλος, Μπαρμπόζα (88' Κορδέρο), Πλατέλλας (60' Μπουονανότε), Αραβίδης.

Ατρόμητος: (Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κοντοές, Γοδόϊ(83' Λε Ταλέκ), Ουσέρο(69' Μπάλλας), Γκαρσία,Ούμπιντες, Ναπολεόνι, Μαρσελίνιο(80' Μπρίτο).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News