default-image

Φιλική ισοπαλία (1-1) της ΑΕΚ με την Χαποέλ

Ποδόσφαιρο
Φιλική ισοπαλία (1-1) της ΑΕΚ με την Χαποέλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε το πρώτο φιλικό της ΑΕΚ στη Βουλγαρία. Οι κιτρινόμαυροι μπορεί να έμειναν στο 1-1 με την Χάποελ Τελ Αβίβ, αλλά σίγουρα ο Τραϊανός Δέλλας είδε πράγματα τα οποία θα κρατήσει για τη συνέχεια.

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του είχαν την εικόνα που έμοιαζε στην περσινή περίοδο και εκείνη που θέλει. Πίεση ψηλά, κατοχή της μπάλας και γρήγορες εναλλαγές της μπάλας. Ο Βάργκας έδειξε με το "καλημέρα" ορισμένες από τις αρετές του, αφού από τα πόδια του προήλθε το γκολ του Αραβίδη.

Αντίθετα, στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ άργησε να βρει την αγωνιστική της ταυτότητα και αυτό οδήγησε στην ισοφάριση.

Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Οι κιτρινόμαυροι πίεσαν ψηλά με στόχο να κερδίσουν μπάλες και να καταφέρουν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή της Χάποελ.

Κάπως έτσι ήρθε η πρώτη καλή καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Στο 5' μετά από κακή επιλογή των αμυντικών της Χάποελ, ο Γροντής έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα των Ισραηλινών να διώξει δύσκολα την μπάλα. Η Χάποελ έμενε πίσω ψάχνοντας χώρους για αντεπιθέσεις. Την ίδια ώρα η ΑΕΚ έχει την κατοχή της μπάλας χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει κάτι καλό με εξαίρεση το σουτ του Γροντή.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο 23' όταν οι Ισραηλινοί δημιούργησαν την πρώτη τους καλή στιγμή. Ο Μπουμπά σούταρε ξαφνικά έξω από την περιοχή αναγκάζοντας τον Ανέστη να κάνει μία δύσκολη απόκρουση.

Για τα επόμενα περίπου δέκα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μέχρι να φτάσουμε στο 35. Ο Γκάλο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ωραία γυριστή κεφαλιά από τον Τζεμπούρ με τον Αρούς να διώχνει σε κόρνερ με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε και το γκολ για την ΑΕΚ. Κόρνερ από τον Βάργκας, με κίνηση στο πρώτο δοκάρι ο Αραβίδης πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ. Το ημίχρονο ωστόσο έκλεισε με μία καλή στιγμή για την Χάποελ.

Ο Αμπού Αλχίζα βρέθηκε σε καλή θέση στη γραμμή της μεγάλης περιοχής, αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Βούρου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Τραϊανός Δέλλας άλλαξε σχεδόν όλη την ενδεκάδα του. Άλλωστε, στόχος του ήταν να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του.

Αυτό έφερε αρκετά προβλήματα αφού όπως ήταν φυσιολογικό η Χάποελ κέρδισε μέτρα στο γήπεδο μέχρι οι κιτρινόμαυροι να βρουν τα πατήματά τους. Κάπως έτσι, η Χάποελ έφτασε και στην ισοφάριση στο 55. Ο Μπούμπα έκανε κάτι ανάμεσα σε σέντρα και σουτ, ο Βούρας δεν υπολόγισε σωστά και από κοντά ο Αμπού Αλχίζα έκανε το 1-1.

Η 11άδα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο: Ανέστης (30' Βούρας), Πεταυράκης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Γιόχανσον, Κορδέρο, Βάργκας, Γροντής (38' Ζόριτς), Τζιμπούρ, Αραβίδης

Η 11άδα της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος: Βούρας (58' Μπαρόχα), Λαμπρόπουλος, Αρθο, Βασιλαντωνόπουλος, Γροντής (63' Πεταυράκης), Ανδρεόπουλος (58' Ζόριτς), Σιμόες, Ανάκογλου, Μπαρμπόσα, Πλατέλλας, Κρισάντους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News