default-image

Παίκτης της ΑΕΚ και επισήμως ο Μπαρόχα

Ποδόσφαιρο
Παίκτης της ΑΕΚ και επισήμως ο Μπαρόχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Άλεν Μπαρόχα είναι οριστικά ο ποδοσφαιριστής που θα καλύψει το κενό που έψαχναν οι «κιτρινόμαυροι» για τη θέση κάτω από τα δοκάρια.

Το συμβόλαιο που υπέγραψε είναι 1+2. Αύριο θα ενσωματωθεί στην υπόλοιπη ομάδα, καθώς τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Τραϊανός Δέλλας, το υπόλοιπο τεχνικό τιμ και οι ποδοσφαιριστές θα συγκεντρωθούν για να αναχωρήσουν για την Πολωνία, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας ενόψει της σεζόν 2015-16.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ: Η ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον διεθνή Βενεζουελανό τερματοφύλακα, Αλάιν Μπαρόχα Μέντες. Ο Μπαρόχα υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με δικαίωμα επέκτασης της συνεργασίας του με την ΑΕΚ για ακόμα δύο χρόνια.

Το βιογραφικό του

Ο Αλάιν Μπαρόχα γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1989 στην πόλη Καράκας της Βενεζουέλας. Στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα αγωνίστηκε ως επιθετικός αλλά πολύ γρήγορα καθιερώθηκε κάτω από τα δοκάρια. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2009 στη δεύτερη ομάδα της Καράκας και άρχισε να παίρνει συμμετοχές στην πρώτη ομάδα.

Τη σεζόν 2011-12 δόθηκε δανεικός στην ομάδα Λανέρος ντε Γκουανάρε και -μετά από μία πολύ καλή σεζόν- το καλοκαίρι του 2012 επέστρεψε στην πρώτη ομάδα της Καράκας για να κερδίσει τη θέση του βασικού τερματοφύλακα. Είχε καταφέρει στο μεταξύ να κληθεί στην εθνική ομάδα της χώρας του. Σε ηλικία 24 ετών έγινε ο αρχηγός της Καράκας και στο πρόσφατο Κόπα Αμέρικα διακρίθηκε και στα τρία παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε βασικός με την Εθνική Βενεζουέλας.

 «Είμαι ευτυχισμένος που ήρθα στην ΑΕΚ και απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο με υποδέχτηκαν οι άνθρωποι της στην Ελλάδα. Μου έδωσαν μία μεγάλη ευκαιρία και θα κάνω το παν για να τους δικαιώσω. Εχω μιλήσει για την ΑΕΚ με τον Ρόλαντ (Βάργκας), που συμφώνησε νωρίτερα από εμένα.

Έχω συλλέξει τις πληροφορίες μου για την ομάδα και τους υψηλούς στόχους της και είμαι ευτυχισμένος που μου έδωσαν την ευκαιρία να γίνω μέλος μίας τόσο μεγάλης ομάδας. Αυτό που εγώ θέλω και υπόσχομαι είναι να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να κάνω ό,τι περισσότερο μπορώ για να βοηθήσω την ΑΕΚ να φτάσει στο στόχο του πρωταθλήματος», δήλωσε στην ιστοσελίδα του συλλόγου ο Μπαρόχα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News