default-image

Φιλική νίκη 3-1 του Παναθηναϊκού επί του Λεβαδειακού

Αθλητισμός
Φιλική νίκη 3-1 του Παναθηναϊκού επί του Λεβαδειακού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κρας-τεστ πριν τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι το φιλικό με την Ουντινέζε, όμως ο Παναθηναϊκός φρόντισε να μην… φανεί ως αγγαρεία το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

Ο Γιάννης Αναστασίου μοίρασε τον χρόνο και σε παίκτες που ως τώρα δεν είχαν μεγάλη παρουσία, με τους «πράσινους» να στηρίζονται στους Λουντ (είχε συμμετοχή και στα δύο πρώτα γκολ), Καλτσά, Πέτριτς, Καρέλη (σκόραραν) και να παίρνουν φιλική νίκη με σκορ 3-1.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ του Μιλιάζες, έπειτα από κακή εκτίμηση του Στιλ. Καλύτερο το πρώτο μέρος, με περισσότερες φάσεις κι από ένα δοκάρι για κάθε ομάδα.

Ντεμπούτο για τον Σάντσεθ στην άμυνα του «τριφυλλιού», με τον Ισπανό να μπαίνει στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Το ματς:

Τα φιλικά προετοιμασίας λένε πως είναι για τους προπονητές. Το σημερινό του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό δεν ήταν τόσο για τον Γιάννη Αναστασίου (που έχει βγάλει τα συμπεράσματά του απ’ την Ολλανδία), αλλά κυρίως για παίκτες που ως τώρα δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής, καθώς και για την πρώτη εμφάνιση του Σάντσεθ.

Οι «πράσινοι» παρατάχθηκαν με διάταξη 4-3-2-1 και αρκετά νέα πρόσωπα -αναμενόμενο από τη στιγμή που ο βασικός κορμός της ομάδας έμεινε στην Αθήνα και προφυλάχθηκε για την πρόβα τζενεράλε με την Ουντινέζε στη Λεωφόρο.

Ο Μάντζιος είχε την πρώτη επιθετική ενέργεια του ματς, με την κεφαλιά του να μπλοκάρεται εύκολα από τον Στιλ. Η πρώτη απ’ τον Παναθηναϊκό ήρθε με παρόμοιο τρόπο, με την κεφαλιά του Καλτσά να καταλήγει άουτ. Ο ίδιος παίκτης μοίρασε στον Πέτριτς που έχασε διπλή ευκαιρία.

Ο Λεβαδειακός πήρε το προβάδισμα, μάλλον με ανέλπιστο τρόπο. Ο Στιλ δεν αντέδρασε σωστά στο μακρινό σουτ του Μιλιάζες, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα έπειτα από την ασταθή επέμβασή του.

Στην συνέχεια «μίλησαν» τα δοκάρια -ένα για κάθε ομάδα. Ο Λουντ τροφοδότησε τον Δώνη, αλλά το πλασέ του μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι. Και λίγα λεπτά αργότερα το δυνατό σουτ του Μαχαίρα «τράνταξε» επίσης την αριστερή δοκό.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε και ισοφάρισε πριν το ημίχρονο. Ακόμη μία φάση ξεκίνησε από τα πόδια του Λουντ, με τον Κουτρουμπή να παίρνει την πρώτη κεφαλιά, και τον δραστήριο Καλτσά με την δεύτερη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Λουντ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε την προβολή, ο Τσιντώντας έδιωξε προσωρινά και ο Πέτριτς στην επαναφορά πλάσαρε στα δίχτυα για το 2-1.

Στο μεταξύ στο ματς πέρασε και ο Σάντσεθ στην πρώτη του εμφάνιση. Ο Ισπανός πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας, χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα ή να αντιμετωπίσει προβλήματα.

Το παιχνίδι έμοιαζε με αγγαρεία, αλλά μόνο ως τέτοιο δεν το είδε ο Παναθηναϊκός και μάλιστα πέτυχε ένα ακόμα το τέρμα. Ο Μαρινάκης με το αριστερό (!) έβγαλε εξαιρετική σέντρα και ο Καρέλης με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας (58' Μοσχονάς), Αποστόλου (70' Σταματάκης), Μάντζιος (75' Χατζηλάμπρος), Γκράτσα, Κώτσιος (58' Μάγκας), Μιλιάζες (76' Μίνγκας), Μαχαίρας, Μιλοσάβλιεφ, Θέος, Στάθης, Καψάσκης.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Χουχούμης (67' Μαρινάκης), Λαγός (46' Σάντσες), Λουντ, Δώνης (70' Αγγελόπουλος), Ατζαγκούν (82' Τζανουλίνος), Καλτσάς (73' Καρέλης), Πέτριτς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News