default-image

Στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας ο Ολυμπιακός

Αθλητισμός
Στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κατάκτηση του Europa League από τη Σεβίλλη εξαφάνισε οποιαδήποτε ελπίδα προβιβασμού των Πειραιωτών στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας, κάτι που θα συνέβαινε εάν αποκλείονταν και 4 ομάδες που βρίσκονται από πάνω του στην κατάταξη της UEFA και δεν έχουν εξασφαλίσει "εισιτήριο" για τη φάση των ομίλων.

Κάτι τέτοιο φάνταζε πολύ δύσκολο ούτως ή άλλως και κατά συνέπεια 3 εβδομάδες μετά από την προηγούμενη ανάλυση της πιθανής κλήρωσης, η μοναδική αλλαγή είναι η οριστικοποίηση κι άλλων ομάδων που ίσως εξελιχθούν σε αντιπάλους των "ερυθρολεύκων" στη φάση των ομίλων του Champions League.

Με το πέρας του Europa League ολοκληρώθηκε η διάθεση των 22 απευθείας "εισιτηρίων" και πλέον απομένουν τα 10 από τα πλέι οφ σε μονοπάτι πρωταθλητών και μη, ώστε να συμπληρωθεί το "παζλ" των 4 γκρουπ δυναμικότητας.

Οι πιθανοί αντίπαλοι

Το 1ο γκρουπ δυναμικότητας έχει συμπληρωθεί βάσει των νέων κανονισμών και αποτελείται από τους πρωταθλητές των 8 πρώτων χωρών στην κατάταξη της UEFA (από τη στιγμή που ο νικητής του φετινού θεσμού, είτε είναι η Μπαρτσελόνα είτε η Γιουβέντους, θα βρίσκεται ούτως ή άλλως σε αυτήν τη θέση μέσω πρωταθλήματος).

Μία εκ των Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου, Τσέλσι, Μπενφίκα, Παρί Σεν Ζερμέν, Γιουβέντους, Ζενίτ και Αϊντχόφεν θα βρεθούν στον δρόμο του Ολυμπιακού, ως επικεφαλής του ομίλου.

Από εκεί και πέρα, το 2ο γκρουπ δυναμικότητας περιλαμβάνει σίγουρα Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, Πόρτο, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι. ενώ μεταξύ 2ου και 3ου βρίσκονται Σεβίλλη, Λιόν και Ντιναμό Κιέβου.

Ο Ολυμπιακός όπως και η Γαλατάσαραϊ θα βρίσκονται σίγουρα στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, η Ρόμα βρίσκεται μεταξύ 3ου και 4ου και στο 4ο, ήτοι πιθανοί αντίπαλοι των πρωταθλητών Ελλάδας, θα είναι σίγουρα Γκλάντμπαχ, Βόλφσμπουργκ και Γάνδη.

Η οριστικοποίηση της κατάταξης έγκειται στην ολοκλήρωση των πλέι οφ της διοργάνωσης. Μέχρι τότε, μπορούμε να παραθέσουμε ένα παράδειγμα στο οποίο οι πιο ισχυρές ομάδες (βάσει κατάταξης UEFA) όλης της προκριματικής φάσης προχωρούν μέχρι τους ομίλους της διοργάνωσης, ώστε να συμπληρωθεί η 32άδα.

Η Ρωσία κρίνει πολλά

Η κατάσταση στον 3ο προκριματικό γύρο στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών ουσιαστικά εξαρτάται από το φινάλε δύο πρωταθλημάτων, του ελληνικού και του ρωσικού. Η χώρα μας μπορεί να προσφέρει μία ομάδα στο γκρουπ των ισχυρών, τον ΠΑΟΚ (40,880), και τρεις σε αυτόν των ανίσχυρων, τους Παναθηναϊκό (19,880), Αστέρα Τρίπολης (13,380) και Ατρόμητο (10,380).

Από εκεί και πέρα, οι Ρώσοι περιμένουν την τελευταία αγωνιστική για να δουν ποια εκ των ισόβαθμων ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Κράσνονταρ θα βρεθεί στη διοργάνωση, με την πρώτη (που έχει και πλεονέκτημα στην ισοβαθμία) να προορίζεται για το γκρουπ των ισχυρών και τη δεύτερη γι' αυτό των ανίσχυρων.

Όταν αναδειχθούν οι δύο εκπρόσωποι των χωρών, θα πάρουν θέση στα γκρουπ δυναμικότητας και οι Μονακό και Γιουνγκ Μπόις, τουλάχιστον μία εκ των οποίων θα αποτελέσει αντίπαλο της ελληνικής ομάδας.

Στα πλέι οφ, όπου προστίθενται 5 ομάδες από τα κορυφαία πρωταθλήματα, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Πλην των 5 ομάδων που θα προχωρήσουν από τον 3ο προκριματικό γύρο, θα υπάρξει μία ομάδα από Ισπανία (Βαλένθια), μία από Πορτογαλία (Σπόρτινγκ), μία από Γερμανία (Λεβερκούζεν), μία από Αγγλία (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και μία από Ιταλία (Λάτσιο ή Νάπολι).

Γίνεται εύκολα κατανοητό ότι σε περίπτωση παρουσίας ελληνικής ομάδας σε αυτόν τον γύρο, αρχικά θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των ανίσχυρων και στη συνέχεια θα αναζητήσει ένα θαύμα για να αποκλείσει μία από αυτές τις ομάδες.

Υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση αποκλεισμού στον 3ο προκριματικό γύροι, οι σύλλογοι συνεχίζουν στα πλέι οφ του Europa League, ενώ σε περίπτωση αποκλεισμού στα πλέι οφ του Champions League, οι σύλλογοι συνεχίζουν στους ομίλους του Europa League.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News