default-image

Βρίσκουν άκρη Πολιτεία και UEFA για το αυτοδιοίκητο

Ποδόσφαιρο
Βρίσκουν άκρη Πολιτεία και UEFA για το αυτοδιοίκητο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περίπου μιάμιση ώρα κράτησε η κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ήρθε τα ξημερώματα στην Ελλάδα και από νωρίς το πρωί βρέθηκε στο Υπουργείο Παιδείας όπου ξεκίνησε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς από την ΕΠΟ, την πολιτεία και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Παρόντες στη συζήτηση ήταν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, ο νομικός εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας, Πάτρικ Κομνηνός, οι βουλευτές Κουίκ (ΑΝΕΛ), Κουκοδήμος (ΝΔ), Μαυρωτάς (ΠΟΤΑΜΙ), Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ), Δριτσέλη (ΣΥΡΙΖΑ) και Γκιόκας (ΚΚΕ) και φυσικά ο Υφυπουργός, Σταύρος Κοντονής και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός.

Ακολούθησαν οι δηλώσεις του Τζιάνι Ινφαντίνο, στις οποίες επιβεβαιώθηκε η αισιοδοξία για σύγκλιση και αποφυγή του απευκταίου αποκλεισμού:

«Είχαμε μια συνάντηση και πιστεύω πως το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Μάθαμε πως μετά αυτή τη συζήτηση θα γίνουν κάποιες αλλαγές για το αυτοδιοίκητο που είναι απαραίτητο να προστατευτεί. Εμείς δεν θα δεχθούμε έναν νόμο που θα βάλει σε κίνδυνο το αυτοδιοίκητο.

Μας διαβεβαίωσαν ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν είναι να αφαιρεθεί η αρμοδιότητα από την ομοσπονδία, αλλά να ληφθούν μέτρα για τη βία. Δεν θα αποτρέψουμε την κυβέρνηση από το να πάρει μέτρα για την βία που είναι μεγάλο πρόβλημα. Περιμένουμε λοιπόν τις αλλαγές για να τις μελετήσουμε για να δώσουμε την απάντηση μας το αργότερο μέχρι την Πέμπτη».

O πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης δήλωσε: «Ο Τζιάνι Ινφαντίνο εκπροσώπησε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Οι τοποθετήσεις του εκφράζουν και την ΕΠΟ. Το ποδόσφαιρο είναι ένα. Εμείς ακούσαμε τον κύριο Υπουργό πως θα κάνει τροποποιήσεις και όταν τις δούμε γραπτές θα τοποθετηθούμε πάνω σε αυτές. Το καλό είναι πως υπάρχει χρόνος γιατί το νομοσχέδιο δεν θα πάει στη Βουλή Δευτέρα-Τρίτη, αλλά Τετάρτη-Πέμπτη. Ένα είναι σίγουρο πως όλοι υπηρετούμε το ποδόσφαιρο και κανείς δεν θέλει να αποκλειστεί η Ελλάδα από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο κύριος Ινφαντίνο ήρθε εδώ για να δώσει λύση. Πρέπει όμως θα κατατεθούν όλα γραπτώς. Ο κύριος Υπουργός θα μας στείλει το κείμενο που θα περάσει προς ψήφιση και πάνω σε αυτό θα αποφασίσει η UEFA. Όπως και για όλα τα άρθρα που αφορούν το αυτοδιοίκητο. Δεν είμαι σε θέση να σας πω ποιες είναι οι τροποποιήσεις. Πρέπει να τις δούμε γραπτώς πρώτα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News