default-image

Έχασε την ευκαιρία ο Πανιώνιος, 2-2 με Ολυμπιακό

Αθλητισμός
Έχασε την ευκαιρία ο Πανιώνιος, 2-2 με Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρυσή ευκαιρία για τρίποντο σωτηρίας έχασε ο Πανιώνιος, που προηγήθηκε 2-0 με τους Κολοβό και Μπουμάλ αλλά δέχθηκε την ισοφάριση από τους Μήτρογλου και Ντομίνγκες για το τελικό 2-2 της Νέας Σμύρνης.

Ματς με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον ήταν αυτό στη Νέα Σμύρνη ανάμεσα σε Πανιώνιο και Ολυμπιακό, καθώς οι γηπεδούχοι "καίγονταν" για βαθμούς στην προσπάθεια τους για την σωτηρία, ενώ αντίθετα οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ήδη εξασφαλίσει το πρωτάθλημα από την περασμένη αγωνιστική.

Είναι ενδεικτικό πως ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε με 9 καινούρια πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς κόντρα στον Λεβαδειακό, καθώς ο Βίτορ Περέιρα θέλησε να δώσει ευκαιρία σε παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 2-0 χάρη σε τέρματα των Κολοβού και Μπουμάλ (25', 56'), ωστόσο ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει με γκολ των Μήτρογλου (66') και Ντομίνγκες (68').

Την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας είχε ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, επιχειρώντας κυρίως από τις πτέρυγες να διασπάσει την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Οι "ερυθρόλευκοι" δημιούργησαν απειλητικές καταστάσεις, με τον Μήτρογλου δύο φορές (6', 17') και τους Φουστέρ (7'), Φορτούνη (12') από μια, να μην βρίσκουν δίχτυα από ευνοϊκή θέση.

Ο Πανιώνιος έψαχνε σωστή ανασταλτική λειτουργία, δεν ενδιαφερόταν ιδιαίτερα να κυκλοφορήσει την μπάλα και ήθελε να "χτυπήσει" την αντίπαλη άμυνα στην κόντρα με δύο, το πολύ τρεις πάσες. Οι φωνές του Ουζουνίδη, που είδε την ομάδα του να μην πατάει καλά στα πρώτα λεπτά, έπιασαν τόπο και στο 25' οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία που έψαχναν.

Από κλέψιμο του Μπακασέτα στο ύψος της μεσαίας γραμμής, ο Μπουμάλ ξεχύθηκε στον ανοιχτό χώρο, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον ολομόναχο Κολοβό και ο τελευταίος χωρίς πρόβλημα σκόραρε από κοντά για το 1-0. Από την στιγμή που ο Παπαδόπουλος αντέδρασε σωστά στην προσπάθεια του Φουστέρ στο 33', το ημίχρονο έκλεισε με τους Πανιώνιο να προηγείται και τον Ολυμπιακό να χάνει συν τοις άλλοις τον Μποτία εξαιτίας τραυματισμού.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ολυμπιακός μπήκε για να ψάξει την ισοφάριση, παίζοντας στο μισό γήπεδο τον Πανιώνιο, που με την ίδια τακτική έπιασε ξανά... κορόιδο τους φιλοξενούμενους. Αντεπίθεση από αριστερά με τον Φούντα, που πέρασε στον Κολοβό και αυτός με την σειρά του έβγαλε τετ-α-τετ τον Μπουμάλ, ο οποίος με άψογο στυλ νίκησε τον Μέγκιερι για το 2-0 των "κυανέρυθρων" στο 56'! Αντιστράφηκαν οι ρόλοι σε αυτή την φάση ανάμεσα σε Κολοβό και Μπουμάλ, που στον ανοιχτό χώρο νίκησαν την άμυνα του Ολυμπιακού και πάλι.

Οι φιλοξενούμενοι έψαχναν αντίδραση και αφού γλίτωσαν ένα αυτογκόλ σε μια απίθανη φάση με πρωταγωνιστές τους Ντομίνγκες και Μέγκιερι, έφτασαν στην μείωση του σκορ στο 66' με δράστη τον Μήτρογλου.

Ο Ντομίνγκες είδε την κίνηση του Ελαμπντελαουί, του πέρασε την μπάλα και ο Νορβηγός έδωσε έτοιμο γκολ στον Μήτρογλου από σημείο που δεν μπορούσε να αστοχήσει. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Παπαδόπουλος είχε σταματήσει τον Έλληνα φορ, με σωτήρια επέμβαση σε σουτ εκτός περιοχής.

Το ματς ήταν ανοιχτό και συναρπαστικό σε εξέλιξη, καθώς δύο λεπτά αργότερα ήρθε και το δεύτερο τέρμα των Πειραιωτών στην αναμέτρηση. Ο Ντομίνγκες ξεκίνησε μια τρελή κούρσα πίσω από την μεσαία γραμμή και ολοκλήρωσε το εκπληκτικό του σόλο σκοράροντας για το 2-2!

Ο Ολυμπιακός είχε το μομέντουμ του αγώνα, έψαχνε και τρίτο γκολ, ενώ ο Πανιώνιος προσπαθούσε να κρατήσει έστω το σκορ που του έδινε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Φορτούνης στο 89' αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, ενώ ο Παπαδόπουλος και... το οριζόντιο δοκάρι σταμάτησαν τον Μπενίτες στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων! Το τελικό 2-2 σφράγισε τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων στη Νέα Σμύρνη.

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Χατζηισαΐας, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Φούντας, Κολοβός (71' Καθάριος), Μπουμάλ (78' Σιώπης), Μπακασέτας (61' Γιάννου).

Ολυμπιακός (Περέιρα): Μέγκιερι, Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Μποτία (45+1' λ.τ. Ντομίνγκες), Γιαννούλης, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Ντουρμάζ (58' Μπενίτες), Φουστέρ (72' Ντοσεβί), Φορτούνης, Μήτρογλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News