default-image

Οι δηλώσεις μετά τη συνάντηση Κοντονή- Αλαφούζου

Αθλητισμός
Οι δηλώσεις μετά τη συνάντηση Κοντονή- Αλαφούζου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αισιοδοξία του ότι  μπορεί να βρεθεί συμβιβαστική λύση μεταξύ κυβέρνησης και FIFA/UEFA για να αποφευχθεί το Grexit  εξέφρασε ο Γιάννης Αλαφούζος μετά τη συνάντηση που ζήτησε και είχε με τον υφυπουργό αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξήγησε πως δεν υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα σε αυτά που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση και σε εκείνα που ζητούν η ευρωπαϊκή και η διεθνής ομοσπονδία, ενώ τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν γίνεται να ανέχεται την παρανομία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος: «Νομίζω πως υπάρχει περιθώριο, θα υπάρξουν επαφές και δεν νομίζω πως υπάρχει τόσο μεγάλη απόσταση μεταξύ των θέσεων της κυβέρνησης και της UEFA. Απλώς μερικές φορές εκφράζονται κάποιες θέσεις με τρόπο που δεν βοηθάει... Είναι σαφές πως με την προϋπόθεση πως εφαρμόζονται οι νόμοι, δεν υπάρχει συστηματική παρανομία και δεν καταλύεται το σύνταγμα.

Η κυβέρνηση θα συζητήσει με την UEFA και μάλιστα την καλεί εδώ. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να βγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από την Ευρώπη. Θα είναι μεν καταστροφικό για το ποδόσφαιρο, αλλά μια κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχτεί να υπάρχει μεγάλη παρανομία. Η κυβέρνηση δεν ξέρω αν είναι πολύ ρομαντική, αλλά βγάζει κάποια πράγματα στην επιφάνεια που μέχρι τώρα ήταν κάτω από το χαλί. Δεν ξέρω ποια θα είναι η καταστροφή. Το θέμα είναι να προχωρήσουμε για να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση. Δεν μπορώ να πιστέψω, πάντως, ότι η UEFA δεν θέλει την εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Τι δήλωσε ο Κοντονής για το... τελεσίγραφο

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Κοντονής μίλησε για την επιστολή των FIFA και UEFA και τις δηλώσεις του Τζιάνι Ιφαντίνο: «Διαβάζοντας χθες τη συνέντευξη του κυρίου Ινφαντίνο είδαμε ένα φως να βρεθεί μια λύση από έναν εποικοδομητικό διάλογο. Κι αυτό γιατί για πρώτη φορά η UEFA αναγνωρίζει πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς ήρθε η ανακοίνωση των δύο διεθνών ομοσπονδιών που ήταν τελεσιγραφικού χαρακτήρα και η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να απέχει της νομοθετικής διαδικασίας με βάση τελεσιγραφικές εντολές».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει πρόθεση να προσκληθούν οι δύο ομοσπονδίες κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου από τη Βουλή. Να είναι εδώ την Τρίτη για να εκθέσουν τις απόψεις τους. Ελπίζω σε αυτό το πλαίσιο να ακούσουμε και κάποιες προτάσεις για τα προβλήματα που έχουν εντοπίσει. Γιατί ή ισχύουν οι δηλώσεις του κ. Ινφαντίνο που έγιναν χθες το μεσημέρι ή ισχύει το τελεσιγραφικού τύπου διάγγελμα που μας έστειλαν οι διεθνείς ομοσπονδίες. Ελπίζουμε να ισχύει το πρώτο.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να ακυρώσει το αυτοδιοίκητο ή να λειτουργήσει ώστε να αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες από τις διεθνείς διοργανώσεις. Θα πρέπει όμως όλοι να γνωρίζουν ότι οι αποφάσεις μας δεν θα γίνουν στο δίλημμα ή αποδέχεστε τις παθογένειες και τη σήψη ή αποκλείουμε τις ελληνικές ομάδες. Καλούμε την UEFA και τη FIFA να αναλάβουν τις ευθύνες τους και πρωτοβουλίες. Εμείς θα είμαστε εδώ και θα περιμένουμε σε ένα πνεύμα συνεργασίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News