default-image

Έτοιμος να αποπληρώσει τα χρέη του ο ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο
Έτοιμος να αποπληρώσει τα χρέη του ο ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην αποπληρωμή των χρεών της βρίσκεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για την έναρξη της εφαρμογής της ρύθμισης των 100 δόσεων, η οποία θα γίνει ηλεκτρονικά.

Την Παρασκευή (17/4) θα ανοίξει το σύστημα και θα ξεκινήσει άμεσα η εφαρμογή της ρύθμισης. Αυτό περιμένουν και στον ΠΑΟΚ, καθώς έχει ήδη αποφασιστεί η υπαγωγή της ΠΑΕ σε αυτή τη ρύθμιση, που της επιτρέπει να αποπληρώσει το χρέος χωρίς τους τόκους και τις προσαυξήσεις.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται: «Υπέρογκοι τόκοι, προσαυξήσεις και πρόσθετοι φόροι, που εδώ και πολλά χρόνια έχουν συσσωρευθεί, για να τριπλασιασθούν σχεδόν κατά την πενταετία των μνημονίων φθάνοντας στο 40% του ΑΕΠ τέλος του 2014 ως χρέη σε βάρος εκατομμυρίων νοικοκυριών και εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, ρυθμίζονται - διαγράφονται με τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο, που τίθεται σε ηλεκτρονική εφαρμογή αύριο Παρασκευή 17-4-2015».

Στον «Δικέφαλο του Βορρά» περιμένουν να αρχίσει άμεσα η διαδικασία διασταύρωσης της πρωτογενής οφειλής που θα πληρώσει ο ΠΑΟΚ κάνοντας χρήση του νόμου και στη συνέχεια της ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας. Δεν αποκλείεται αυτό να γίνει από τη Δευτέρα, ενώ το επόμενο βήμα είναι το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ να προχωρήσει στην απόσυρση από τις 43 υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια,.

Τότε θα πάρουν οι νομικοί του «Δικεφάλου» στα χέρια τους το σχετικό απαλλακτικό χαρτί και να προχωρήσει η υπαγωγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στη ρύθμιση των 100 δόσεων, με τη χρηματοδότηση από πλευράς του μεγαλομετόχου να έχει ήδη δρομολογηθεί!

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι έτοιμος να καταβάλει τα χρήματα και να «καθαρίσει» την ομάδα από έναν βραχνά που την ταλαιπωρούσε χρόνια και να την βάλει στον δρόμο της ανάπτυξης με μια σειρά από επενδύσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News