default-image

Νίκη του Ολυμπιακού σε ένα ημίχρονο στην Κομοτηνή

Αθλητισμός
Νίκη του Ολυμπιακού σε ένα ημίχρονο στην Κομοτηνή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ματς στο Δημοτικό Στάδιο της Κομοτηνής διεξήχθη στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Πανθρακικός και Ολυμπιακός δεν είχαν αγωνιστεί στην αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία εξαιτίας της ακαταλληλότητας του τερέν, που ήταν αδύνατο να φιλοξενήσει το ματς μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που είχαν πλήξει την πόλη.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με την απόφαση που ήταν σε ισχύ όταν επρόκειτο να διεξαχθεί το παιχνίδι, δηλαδή στις 8 Μαρτίου.

Το πρώτο τέταρτο του αγώνα είχε τρία (!) τέρματα, δύο για τον Ολυμπιακό (Μπενίτες, Χάρα) και ένα για τον Πανθρακικό (Μπαϊκαρά). Ο Μιλιβόγεβιτς στο 41' σημείωσε το 1-3 του ημιχρόνου, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, καθώς στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι παρά τις ευκαιρίες που είχαν και οι δύο ομάδες.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που καίγονταν για βαθμούς στη μάχη της σωτηρίας, οι φιλοξενούμενοι έψαχναν μια νίκη που θα τους έφερνε μια ανάσα από την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Φυσιολογικά ο Πανθρακικός είχε ως πρώτο μέλημα να κλείσει τους χώρους προς την εστία του Αθανασιάδη, αντίθετα ο Ολυμπιακός ήθελε από το ξεκίνημα να επιβάλλει το δικό του παιχνίδι.

Οι "ερυθρόλευκοι" επέλεξαν να φορτώσουν την αριστερή τους πλευρά, με τους Ντοσεβί, Χάρα, Μπενίτες και Ντομίνγκες να στήνουν από εκεί το ορμητήριο της επίθεσης των Πειραιωτών.

Και δικαιώθηκαν 100% αν αναλογιστεί κανείς πως οι Μπενίτες στο 9' και Χάρα στο 10' βρήκαν τον δρόμο για δύο εξαιρετικά τέρματα δίνοντας το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Αυτό το 0-2 στο Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής έμεινε για μόλις λίγα δευτερόλεπτα, καθώς οι γηπεδούχοι αρχικά προειδοποίησαν με τον Ιγκόρ και αμέσως μετά μείωσαν το σκορ με ένα καταπληκτικό γκολ του Μπαϊκαρά!

Κάσες και Ιγκόρ πίεζαν για να δυσκολέψουν την πρώτη πάσα του Ολυμπιακού, την στιγμή που η επιθετική τριάδα των φιλοξενούμενων άλλαζε συνεχώς θέσεις προσπαθώντας να μπερδέψει την άμυνα του Πανθρακικού.

Στο 40' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για δεύτερη κίτρινη και αποβολή του Μαζουακού για φάουλ στον Μπαϊκαρά, ενώ ένα λεπτό αργότερα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντομίνγκες ο Μιλιβόγεβιτς με εντυπωσιακό άλμα νίκησε την αεροπορία του Πανθρακικού και τον Αθανασιάδη για το 1-3, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, το οποίο έκλεισε με 3(1)-8(6) τελικές προσπάθειες και 42%-58% κατοχή της μπάλας.

Ο Ρομπέρτο είπε "όχι"

Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι γηπεδούχοι βγήκαν με πιο επιθετική διάθεση στο γήπεδο, αιφνιδίασαν τον Ολυμπιακό αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Στο 47' από ολέθριο λάθος του Μιλιβόγεβιτς, ο Κάσες βγήκε φάτσα με τον Ρομπέρτο που άπλωσε το κορμί του και έδιωξε σε κόρνερ, στερώντας από τον Πανθρακικό μια τεράστια ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς με το "καλημέρα" στο δεύτερο 45λεπτο.

Ο Ολυμπιακός είχε την ευχέρεια να διαφυλάξει το υπέρ του προβάδισμα και κύριο μέλημα του ήταν να διαχειριστεί σωστά τα 45 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου. Μπενίτες και Χάρα εξακολουθούσαν να είναι ορεξάτοι αλλά όχι και το ίδιο αποτελεσματικοί μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Οι δύο προπονητές σταδιακά χρησιμοποίησαν τις αλλαγές τους στο ματς, με τον Φουστέρ στο 70' να φτάνει κοντά στο γκολ αλλά τον Εμπόου να σώζει προ της γραμμής, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Αθανασιάδης με εντυπωσιακή επέμβαση δεν επέτρεψε στον Μπενίτες να σκοράρει για δεύτερη φορά στο παιχνίδι.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από την Κομοτηνή, ψάχνοντας πλέον έναν ακόμη πόντο για να σφραγίσει και μαθηματικά τον τίτλο. Οι φιλοξενούμενοι παραμένουν με την αγωνία και στα ματς που ακολουθούν θα ψάξουν πλέον τους βαθμούς της παραμονής.

Πανθρακικός (Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία (71' Ηλιάδης), Ρομέου, Κάσες (63' Τζάνης), Μπαϊκαρά, Εμπόου, Ιγκόρ (74' Μπαλντά), Ντιγκινί, Τσουμάνης, Βιγιαφάνε, Ποτουρίδης.

Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί (66' Φορτούνης), Χάρα (67' Φουστέρ), Ντομίνγκες (79' Μπουχαλάκης), Μπενίτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News