default-image

Βήμα πρόκρισης για την Ξάνθη στο Καυταντζόγλειο

Ποδόσφαιρο
Βήμα πρόκρισης για την Ξάνθη στο Καυταντζόγλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα γκολ του Κλέιτον από το 7' της αναμέτρησης ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στην SKODA Ξάνθη στο ματς με τον Ηρακλή που διεξήχθη στο Καυτανζόγλειο. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν έτσι το πρώτο βήμα για την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος ενώ η ρεβάνς της 30ης Απριλίου θα διεξαχθεί στα "Πηγάδια".

Το 1-0 όμως αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς και είναι ένα εύθραυστο σκορ ενόψει της ρεβάνς δίνοντας ελπίδες στον Ηρακλή να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στην Ξάνθη και να παλέψει για 90' ακόμα την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Η SKODA Ξάνθη ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκε, και θα μπορούσε μάλιστα να πετύχει περισσότερα από ένα γκολ και να καθαρίσει από το πρώτο ματς την υπόθεση πρόκριση. Με ηγέτη τον Σίλβα Κλέιτον οι Ακρίτες έφτασαν στο τέρμα το οποίο πανηγυρίστηκε δεόντως.

Από την πλευρά του ο Ηρακλής ανέβασε την απόδοση του στο δεύτερο ημίχρονο είχε κάποιες καλές και θα μπορούσαμε να πούμε κλασικές ευκαιρίες για να φέρει το ματς στα ίσια. Στο τελευταίο δεκάλεπτο μάλιστα ρίσκαρε και βγήκες όλος στην επίθεση με αποτέλεσμα να αφήσει κενά στην άμυνα. Ευτυχώς για την ομάδα του Ηρακλή ο Γιαννίκογλου στο ντεμπούτο του κράτησε σε δυο περιπτώσεις τουλάχιστον το 1-0 που αφήνει ελπίδες στην ομάδα του "Γηραιού" για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στην ρεβάνς.

Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν σε θέση ισχύος επτά λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα όταν με τον Κλέιτον έφτασαν στο γκολ και πήραν το προβάδισμα. Ο Βραζιλιάνος που οδηγεί τους Ακρίτες μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου βγήκε τετ α τετ με τον Γιαννίκογλου και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Ηρακλή προσπάθησαν να απαντήσουν και μάλιστα άμεσα με τον Ρομάνο στο 9' να βγαίνει τετ α τετ με τον Κυριακής και να κάνει το πλασέ αλλά ο Μπέρτος πάνω στη γραμμή απομάκρυνε την μπάλα. Στο 24' οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι αλλά το σουτ που επιχειρήθηκε μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Κυριακίδης.

Η Ξάνθη θα μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο καθώς στο 44' σε γύρισμα του Μπέρτου, ο Κλέιτον έπιασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Γιαννίκογλου απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια με την μπάλα να φεύγει σε κόρνερ.

Οι ποδοσφαιριστές του "Γηραίου" μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι το 54' είχαν τρεις πολύ καλές στιγμές για να ισοφαρίσουν. Στο 51' και το 53' οι αντίστοιχες κεφαλιές από τους Περόνε και Ρομάνο έφυγαν έξω.

Στο επόμενο λεπτό όμως ο Περόνε, "μοιραίος" των τελευταίων ημερών για τον Ηρακλή, βγήκε τετ α τετ με τον Κυριακίδη και επιχείρησε ένα πλασέ το οποίο όμως ήταν αδύναμο και έδωσε την ευκαιρία στον Κυριακίδη να πέσει και να μπλοκάρει την μπάλα.

Η πρώτη καλή στιγμή της Ξάνθης στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 59' όταν ο Κλέιτον επιχείρησε την κάθετη πάσα αλλά ο Γιαννίκογλου έπεσε στα πόδια του Λουσέρο και μπλόκαρε σωτήρια την μπάλα.

Ο τεχνικός του Ηρακλή προσπάθησε να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του παίζοντας με δυο επιθετικούς από το 69' χρησιμοποιώντας μαζί τους Λουκίνα και Περόνε χωρίς όμως να υπάρξει κάποια μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Ο "Γηραιός" έγινε ακόμα πιο επιθετικός από το 83' με τον Νίκο Παπαδόπουλο να ρίχνει στην μάχη και τον Τσιλιγκίρη και τα έδωσε όλα για όλα για την ισοφάριση.

Ο Ηρακλής ασκούσε πίεση στην άμυνα της Ξάνθης που κατάφερνε να ανταποκριθεί και να απομακρύνει κάθε επίθεση των γηπεδούχων που δεν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο προς την εστία.

Η πίεση αυτή όμως άφησε και κενά στην άμυνα με αποτέλεσμα στο 87' ο Βάλτερ να βγει στην αντεπίθεση τετ α τετ με τον Γιαννίκογλου ο οποίος έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε την μπάλα.

Ενώ και στις καθυστερήσεις και πάλι ο Γιαννίκογλου είπε όχι στον Καπετάνο που προσπάθησε να τον περάσει και με διπλή προσπάθεια απομάκρυνε τον κίνδυνο για την εστία του κρατώντας έτσι το επίπεδο του σκορ στο 1-0.

Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Γιαννίκογλου, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (61' Κάσσος), Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης (83' Τσιλιγκίρης), Ρομάνο, Περόνε, Τσιλιανίδης (69' Λουκίνας), Κυριακίδης.

SKODA ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι (71' Βάλτερ), Λουσέρο, Ομπόντο, Βασιλακάκης, Κλέιτον (79' Παπαστεργιανός), Γούτας, Καρυπίδης, Ράνος (78' Καπετάνος).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News