default-image

Επιβλητικός ο Ολυμπιακός 3-0 την Κέρκυρα

Αθλητισμός
Επιβλητικός ο Ολυμπιακός 3-0 την Κέρκυρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με διάθεση να βγάλει ενέργεια και να "καθαρίσει" από νωρίς μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός, έχοντας την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα. Η Κέρκυρα των πολλών απουσιών στο Φάληρο, ήθελε να απορροφήσει την πίεση των γηπεδούχων και να κλείσει τους χώρους προς την εστία του Κουτζαβασίλη.

Οι Φαίακες δεν είχαν την απαιτούμενη συγκέντρωση στον αγωνιστικό χώρο και ο Ολυμπιακός με ασυνήθιστη κινητικότητα (6 τελικές στα πρώτα 12 λεπτά) σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια έβγαζε με ευκολία παίκτες στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

Ακριβώς με την συμπλήρωση 8 λεπτών στον αγώνα, ο Ντομίνγκες εκτέλεσε με δύναμη ένα φάουλ από αριστερά και πολλά μέτρα εκτός περιοχής. Πολλοί παίκτες προσπάθησαν να μπουν στην πορεία της μπάλας, κανείς δεν την βρήκε και αυτή κατέληξε στην αριστερή γωνία του Κουτζαβασίλη. 1-0 για τον Ολυμπιακό με τον Αργεντίνο να σκοράρει για τρίτο σερί παιχνίδι το πρώτο τέρμα των "ερυθρολεύκων".

Η Κέρκυρα δεν μπορούσε να αντιδράσει, καθώς τις λίγες φορές που κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα δεν είχε τις κατάλληλες επιλογές φτάνοντας κοντά στην περιοχή του Ρομπέρτο.

Την ίδια στιγμή ο Χάρα έτρεχε σε όλο το πλάτος της επίθεσης, πίεζε και συμμετείχε στην κυκλοφορία της μπάλας αλλά έδειχνε... τσακωμένος με το γκολ. Τόσο στο 12' με το κεφάλι, όσο και πολύ περισσότερο στο 40', ο Αργεντίνος κυνηγός απώλεσε σπάνιες ευκαιρίες να σκοράρει από το 1 μέτρο!

Ο Μποτία στο 26' πήρε το ριμπάουντ από την κεφαλιά του Σιόβα στο οριζόντιο δοκάρι και διπλασίασε τα τέρματα του Ολυμπιακού στο ματς. Οι Πειραιώτες έμοιαζαν άνετοι στο χορτάρι, οι Φαίακες δυσκολεύονταν αρκετά και το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αν ο Φορτούνης δεν αστοχούσε δις στο 19' και το 36'.

Οι επόπτες έκλεψαν για λίγο την παράσταση, καθώς αρχικά ο Βλάσσης ανακάλυψε άουτ σε μια επικίνδυνη επίθεση της Κέρκυρας (η μπάλα δεν είχε περάσει την τελική γραμμή), ενώ ο Ποντίκης έκοψε αναίτια τον Ντομίνγκες στο τετ-α-τετ με τον Κουτζαβασίλη στο 39', υποδεικνύοντας λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Αργεντίνο. Και οι δύο φάσεις ήταν ξεκάθαρες.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Χάρα πήρε το αίμα του πίσω για τις δύο χαμένες ευκαιρίες του πρώτου μέρους και με το κεφάλι σκόραρε το 3-0 στο 48'. Γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον Περέιρα να κάνει γρήγορα τις αλλαγές του και να πειραματιστεί στην επίθεση της ομάδας του, που από το 62' και μετά είχε τους Μπενίτες, Μήτρογλου και Χάρα στην γραμμή κρούσης.

Η Κέρκυρα έπαιζε πλέον ανοιχτά στο Φάληρο, καθώς δεν είχε άλλο νόημα η αμυντική προσέγγιση στο ματς. Μοιραία το ματς είχε καλό ρυθμό, αρκετούς χώρους προς εκμετάλλευση και γρήγορη πολλές φορές μεταφορά της μπάλας από την μια περιοχή στην άλλη.

Ωστόσο παρά τις φάσεις τίποτα δεν άλλαξε έως το τέλος της αναμέτρησης, από την στιγμή που και το εντυπωσιακό σουτ του Μαρκόβσκι στις καθυστερήσεις σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ρομπέρτο.

Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία (46' Αφελάι), Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί (55' Μήτρογλου), Φορτούνης, Ντομίνγκες (62' Μπενίτες), Χάρα.

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Μανωλάς, Βενέτης, Γκόμες, Καρντόσο (79' Μεντής), Μαρκόβσκι, Κρητικός, Κοντός, Σιόντης, Φάμπιο (77' Γεωργακόπουλος), Λεάλ (71' Καϊκούτ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News