default-image

Τρίτη σερί νίκη για την Καλλονή

Ποδόσφαιρο
Τρίτη σερί νίκη για την Καλλονή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Λεοζίνιο ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης η Καλλονή επικράτησε με 4-1 της Βέροιας και πρόσθεσε τρεις ακόμα πόντους στην βαθμολογική της συγκομιδή ενώ έφτασε στην 10η θέση του πρωταθλήματος. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου.

Από την άλλη η Βέροια του Γκρανέρο ήταν απειλητική μόνο στο πρώτο ημίχρονο και έχασε δίκαια και παρέμεινε έτσι στην 11η θέση με 34 βαθμούς, έξι πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Στην Μυτιλήνη έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι καθώς πλην των πέντε γκολ, είχαμε και ένα χαμένο πέναλτι από πλευράς Καλλονής και δυο δοκάρια, ένα για κάθε ομάδα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό με τρία γκολ εναλλαγή στο σκορ και αρκετές φάσεις. Στο δεύτερο μέρος η Καλλονή στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης πέτυχε δυο ακόμα τέρματα με τα οποία και έφτασε στο τελικό 4-1.

Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα κύλησε χωρίς φάσεις εκατέρωθεν για τις δυο ομάδες και στην πρώτη της καλή στιγμή στο παιχνίδι η Καλλονή άνοιξε το σκορ. Ήταν το 13' όταν ο Καλτσάς από τα δεξιά έκανε την σέντρα και ο Χουάνμα ξέφυγε από την άμυνα της Βέροιας και με προβολή άνοιξε το σκορ.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση και ήρθε στο 16' με τον Καλτσά. Ο επιθετικός της Βέροιας εκτέλεσε άψογα ένα φάουλ έξω από την περιοχή νικώντας τον Χογκ καθώς έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι και έφερε το ματς στα ίσια.

Η Καλλονή όμως πήρε το προβάδισμα με την σέντρα καθώς οι παίκτες των γηπεδούχων άλλαξαν την μπάλα η οποία έφτασε στον Λεοζίνιο ο οποίος από τα 40 μέτρα είδε τον Χινάρ έξω από την εστία του και με ένα καταπληκτικό σουτ τον νίκησε και έγραψε το 2-1.

Έχασε την ευκαιρία ο Χουάνμα

Ένα λεπτό αργότερα η Καλλονή είχε την ευκαιρία για το 3-1 όταν ο Πετρόπουλος μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Νέτο με τον Σπάθα να δείχνει σωστά την άσπρη βούλα. Ο Χουάνμα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία του Χινάρ με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων όμως να πέφτει να αποκρούει εντυπωσιακά.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 25' με τον Καμπαγέρο να βρίσκεται σε θέση βολής από πλάγια αριστερά αλλά να είναι άστοχος στην τελική προσπάθεια.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Πετρόπουλος στάθηκε άτυχος. Ο φορ της Καλλονής μπήκε ωραία από τα δεξιά και έκανε το σουτ με την μπάλα να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι του Χινάρ και εν συνεχεία η άμυνα των φιλοξενούμενων έδιωξε.

Η Βέροια απάντησε και πάλι έχοντας και αυτή δοκάρι στο 43'. Ήταν ο Μπεν ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα την περιοχή και δεξιά έκανε το όμορφο πλασέ με την μπάλα όμως να βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χογκ.

Τρεις φάσεις δυο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε και δεν υπήρξαν τόσες πολλές φάσεις με το ματς να μην θυμίζει σε τίποτα την εικόνα του πρώτου μέρους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκε να φτάσουμε στο 70' ώστε να έρθει η πρώτη αξιόλογη φάση. Ο Μπεν ανέλαβε την εκτέλεση ενός φάουλ με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Χογκ.

Ένα λεπτό αργότερα η Καλλονή "κλείδωσε" το ματς και την νίκη με τον Λεοζίνιο να κάνει το 3-1. Ο Βραζιλιάνος έγινε κάτοχος της μπάλας από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή πέρασε σαν σταματημένος τον Βεργώνη και πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι με τους γηπεδούχους στην τελευταία φάση της αναμέτρησης να φτάνουν σε ένα ακόμη γκολ με την κεφαλιά του Αντέγιο μετά από κόρνερ από τα δεξιά.

ΑΕΛ Καλλονής (Βλάχος): Χογκ, Τσαμπούρης, Αντέγιο, Κριπιντίρης, Γιορέντε, Κείτά, Καλτσάς, Μανούσος, Λεοζίνιο (87' Άλβες), Χουάνμα (75' Ναβάρο), Πετρόπουλος (90+ Αράς)

Βέροια (Γκρανέρο): Χινάρ, Νέτο, Μαραγκός, Καλί, Βέρτζος (69' Μπαργκάν), Βεργώνης, Μπαλάφας, Καλτσάς, Γεωργιάδης (74' Κάμπορα), Καμπαγιέρο, Μπεν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News