default-image

Άλμα παραμονής η Κέρκυρα

Ποδόσφαιρο
Άλμα παραμονής η Κέρκυρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για όγδοο σερί παιχνίδι στην έδρα της η Κέρκυρα απέσπασε βαθμολογικά οφέλη. Οι Φαίακες έριξαν στο καναβάτσο την Καλλονή (2-0), εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι έπαιζαν για περίπου 1 ώρα με παίκτη περισσότερο. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έφτασε τους 30 βαθμούς και στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή το αποτέλεσμα αυτό ήταν μεγάλης σημασίας.

Όσον αφορά στην Καλλονή, η απουσία του Αντέγιο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Ένας δημιουργικός παίκτης όπως ο Λεοζίνιο, θυσιάστηκε μετά την αποβολή του συμπαίκτη του και ως εκ τούτου ήταν πολύ δύσκολο για το σύνολο του Βαγγέλη Βλάχου να απειλήσει ιδιαίτερα τον Κουτζαβασίλη.

Με ένα σουτ του Λεοζίνιο (5') που βρήκε σε ετοιμότητα τον Κουτζαβασίλη ξεκίνησε το παιχνίδι στην Κέρκυρα. Ακολούθησε ένα νευρικό ματς, δίχως πολλές φάσεις, αλλά με σκληρά μαρκαρίσματα. Χαρακτηριστικό ότι η επόμενη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 27', όταν το σουτ του Ναγιάρ έφυγε εκτός εστίας. Στο 33' ο Αντέγιο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας με αριθμητικό μειονέκτημα την ομάδα του. Αρχικά έσπρωξε τον Μαρκόβσκι έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ. Ο παίκτης της Καλλονής είχε όμως διαφορετική άποψη και τον χειροκρότησε ειρωνικά, με αποτέλεσμα να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Ναγιάρ στο 43' και στο 44' δεν κατάφερε να βρει στόχο στα σουτ που επιχείρησε και κάπως έτσι ένα πολύ κακό πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε.

Η Κέρκυρα μπήκε στο δεύτερο μισό με σκοπό να σκοράρει γρήγορα, ώστε να της φύγει το άγχος. Στο 47' ο Γκαζαριάν αστόχησε, όπως και ο Χουάνμα για την Καλλονή στο 52'. Στο 54' ο Αναστασιάδης ανέτρεψε τον Καϊκούτ στην περιοχή της ΑΕΛΚ, με αποτέλεσμα να καταλογιστεί πέναλτι. Ο Βόσνιος στο 56' δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα, ανοίγοντας το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να ανοιχτούν για να σκοράρουν, με αποτέλεσμα η Κέρκυρα να βρει χώρους. Έτσι στο 77' ο Ντιόγκο μπήκε μέσα στην περιοχή της ομάδας της Λέσβου και με δυνατό συρτό σουτ νίκησε τον Χογκ.

Για την ΑΕΛΚ ήταν αδύνατο να δημιουργήσει αξιόλογη ευκαιρία στο ματς και το σουτ του Πετρόπουλου στο 84' δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Κουτζαβασίλη. Δεν έγινε τίποτα άλλο έως τη λήξη του ματς, με τους Φαίακες να κατακτούν την πολύ σημαντική νίκη.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ναγιάρ (89' Κρητικός), Καϊκούτ (69' Λεάλ), Γκαζαριάνμ (90'+2' Κόντος), Μαρκόφσκι, Σιόντης, Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλος, Ντιόγκο, Χουμπούτια, Φάμπιο

ΚΑΛΛΟΝΗ (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Τσαμπούρης, Γιορέντε, Κεϊτά, Καλτσάς (78' Μίνγκας), Λεοζίνιο (38' Κριπιντίρης), Μανούσος, Χουάνμα, Πιπίνης (68' Πετρόπουλος)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News