Premier League: Εθελοντικό στοπ σε χορηγούς στοιχημάτων σε φανέλες

Απόψεις
Premier League: Εθελοντικό στοπ σε χορηγούς στοιχημάτων σε φανέλες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου απειλεί με ολική απαγόρευση αυτών των χορηγιών, άμεσα και μέσω νομοθεσίας – Ασύδοτη η προβολή των στοιχηματικών εταιρειών – Η Premier League, προσπαθεί να το σώσει… με sleeve χορηγίες

Σε μια προσπάθεια να απογαλακτίσει τους συλλόγους της από τους χορηγούς στοιχημάτων ως κύριους συνεργάτες του συλλόγου, η Premier League ζήτησε από τους συλλόγους να υποστηρίξουν εθελοντικά τη σταδιακή κατάργηση της χορηγίας των φανελών για μια περίοδο τριών ετών.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου απείλησε με ολική απαγόρευση των χορηγιών στις φανέλες καθώς εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο θα ρυθμίσει τον τρόπο με τον οποίο οι διαδικτυακές εταιρείες στοιχημάτων προωθούν τον εαυτό τους. Η απειλή είναι ότι η απαγόρευση χορηγιών θα είναι άμεση και θα υποστηρίζεται από τη νομοθεσία.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν εννέα από τους 20 συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ με τους διαδικτυακούς στοιχηματιστές ως κύριους χορηγούς της φανέλας. Το μεγαλύτερο μέρος των χορηγιών απευθύνεται στις ασιατικές αγορές και όχι στους παίκτες του Ηνωμένου Βασιλείου και γενικά αξίζουν μεταξύ 5-7 εκατομμυρίων λιρών ετησίως για τους συλλόγους.

Ένας τομέας που ενδέχεται να μην καλύπτεται από την απαγόρευση είναι οι sleeve χορηγίες, ενώ η περιμετρική διαφήμιση και άλλες χορηγίες και συνεργασίες στοιχημάτων σε συλλόγους είναι πιθανό να ρυθμιστούν ελαφρά.

Το κλειδί για την αποφυγή δυνητικά απαγορευτικής νομοθεσίας είναι μια εθελοντική συμφωνία με την Premier League.

Το πόσο μεγάλο αντίκτυπο θα έχει στο να γίνει το στοίχημα πιο ασφαλές η κατάργηση των χορηγιών στοιχημάτων από τις φανέλες μένει να φανεί. Εάν το αποτέλεσμα είναι να μειωθούν δραματικά οι όγκοι στοιχημάτων στην Πρέμιερ Λιγκ, τότε το αρνητικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι ότι επηρεάζει ακούσια τα έσοδα από τις μεταδόσεις και το ενδιαφέρον των θεατών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News