Πλατανιάς

Τέλος εποχής για Μαθιουλάκη στον Πλατανιά

Ο πρόεδρος και χρηματοδότης της ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόφασή του για οριστική και αμετάκλητη αποχώρηση

Αβέβαιο φαντάζει πλέον το μέλλον στην ΠΑΕ Πλατανιάς, με τον πρόεδρο και βασικό χρηματοδότη της ομάδας, τον Μανόλη Μαθιουλάκη, να ανακοινώνει σήμερα την οριστική και αμετάκληση αποχώρησή του.

Μάλιστα σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι τις μετοχές του τις παραχωρεί και δεν τις πουλά για όποιον ενδιαφερθεί να αναλάβει την ομάδα ενώ οι όποιες οικονομικές εκκρεμότητες υπάρχουν θα διευθετηθούν από τον ίδιο στο σύνολό τους. Ωστόσο δεν κρύβει την πικρία του ότι ο Πλατανιάς δεν είχε την ανάλογη στήριξη από το νομό ενώ δηλώνει απογοητευμένους από κάποιους συνεργάτες του.  Η γραπτή δήλωση του κ. Μαθιουλάκη είναι η ακόλουθη:

«Μετά από μια διαδρομή 6 χρόνων στη θέση του προέδρου και του ουσιαστικού και αποκλειστικού χρηματοδότη της ΠΑΕ Πλατανιάς θέλω να δηλώσω και δημόσια ότι αποχωρώ από την ομάδα, όπως έκανα ήδη με την παραίτησή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Δεν υπήρξα ποτέ ποδοσφαιρικός παράγοντας. Έμεινα όλα αυτά τα χρόνια γιατί, παρά τις πίκρες στις αποτυχίες, υπήρξαν και αφάνταστες επιτυχίες για μια ομάδα ενός χωριού». Και οι επιτυχίες μεθούν. Αν και ουσιαστικά μόνος μου, χωρίς τη συμπαράσταση παλιών φίλων και κυρίως απλών φιλάθλων -δυστυχώς ο Νομός μας δεν συγκινείται και πολύ με το ποδόσφαιρο- συνέχισα, παρά την απογοήτευσή μου, χάριν των παραινέσεων και υποσχέσεων καλών φίλων, αλλά και, δυστυχώς, κάποιων κακών -όπως αποδείχθηκε- συνεργατών.

Η απόφασή μου αυτή είναι οριστική και αμετάκλητη.

Στην οικονομική κατάσταση που έχει «δημιουργήσει» η πανδημία δεν υπάρχουν πια χρήματα για το ποδόσφαιρο. Εξάλλου, δεν αξίζει πια να κάνει κανείς καμιά θυσία γι’ αυτή την κατάντια που λέγεται «ελληνικό ποδόσφαιρο».

Οι μετοχές μου στην ΠΑΕ ανέρχονται σήμερα περίπου στο 90% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου. Η καλύτερη λύση θα ήταν να παραχωρηθούν στον Ερασιτέχνη, όμως νομικά αυτό δεν μπορεί να γίνει για ποσοστό άνω του 10%.

Αν κάποιοι ενδιαφέρονται ευχαρίστως τις παραχωρώ, δεν τις πουλώ. Με έναν αδιαπραγμάτευτο όρο όμως: η ομάδα δεν θα παραχωρηθεί σε κάποια από τα λαμόγια που ''ανθούν'' στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε μία τέτοια περίπτωση, καλύτερα να διαλυθεί. Άλλωστε, τον κύκλο της τον έκανε.

Οι οικονομικές υποχρεώσεις της ομάδας, που είναι ενήμερη φορολογικά και ασφαλιστικά, αφορούν σήμερα ένα πολύ μικρό ποσόν στην ντόπια αγορά και κάποιες πολύ μικρές οικονομικές εκκρεμότητες σε παίκτες, οι οποίες προκύπτουν αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας της άρνησής τους να αποδεχθούν ότι ανήκουν και αυτοί στην ευρύτερη κατηγορία των ελλήνων εργαζομένων, οι οποίοι μπήκαν σε αναστολή εργασίας από 15/3/20, εξαιτίας της πανδημίας.

Και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, όλες αυτές οι οικονομικές υποχρεώσεις, που -επαναλαμβάνω- είναι ελάχιστες θα διευθετηθούν από εμένα στο σύνολό τους.

Ολοκληρώνοντας, πιστεύω ότι θα ήταν άδικο να μην ευχαριστήσω κάποιους Πλατανιανούς, όπως ο Δημήτρης Μαθιουλάκης, ο Μανώλης Τσιριτάκης, ο Χρήστος Πραματευτάκης, ο Γρηγόρης Κοκολαντωνάκης, αλλά και τους ελάχιστους πιστούς φιλάθλους και ειδικότερα τα νέα παιδιά της κερκίδας, που όλα αυτά τα χρόνια ήταν δίπλα μου, συμπαραστάτες στη δύσκολη διαδρομή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια