Για την υπέρβαση o Παναθηναϊκός κόντρα στον Ολυμπιακό

Ποδόσφαιρο
Για την υπέρβαση o Παναθηναϊκός κόντρα στον Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κίνητρο την 3η θέση το ΑΕΚ- Άρης…

Με το μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο θα διεξαχθεί στη Λεωφόρο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ολοκληρώνεται η φετινή σεζόν στη Σούπερ Λίγκα (19:30, Novasports 2).

Το παιχνίδι τουλάχιστον για τους γηπεδούχους μόνο αδιάφορο δεν είναι, αφού η νίκη αποτελεί μονόδρομο σε περίπτωση που τιμωρηθεί ο Άρης στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την υπόθεση πλαστογραφίας του Μπόρσε Λάσκοφ (αν και ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη).

Οι Πειραιώτες, από τη μεριά τους, θέλουν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στη Λεωφόρο μετά το 2013, όταν είχαν επικρατήσει με γκολ του Μήτρογλου στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης. Για αυτό τον λόγο ο Πέντρο Μαρτίνς ζήτησε από τους παίκτες του να πάρουν μία νίκη που θα δώσει μεγάλη χαρά στον κόσμο της ομάδας.

Έπαθλο η 3η θέση

Για την δέκατη και τελευταία αγωνιστική των playoffs αναμετρώνται ΑΕΚ και Άρης στο ΟΑΚΑ (19:30, Novasports 3) με έπαθλο την τρίτη θέση. Η «Ένωση» θέλει μόνο νίκη για να την καταλάβει, ενώ οι Θεσσαλονικείς αρκούνται και σε ισοπαλία για να διατηρηθούν εκεί.

Η ΑΕΚ μετρά δύο νίκες σε τρία ματς φέτος απέναντι στον Άρη, αλλά στο ΟΑΚΑ είχε ηττηθεί. Ο Μανόλο Χιμένεθ, πιθανότατα στο τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο αφού οι πιθανότητες να συνεχίσει είναι ελάχιστες, αναμένεται να επιλέξει διάταξη με ενισχυμένο κέντρο, όπως είχε κάνει και στην τελευταία νίκη στο «Βικελίδης» (4-3-3).

Στο τέρμα θα είναι ο Τσιντώτας, με τον Μπακάκη ή τον Βασιλαντωνόπουλο δεξιά, τον Μιτάι ή τον Λόπες αριστερά και Τσιγκρίνσκι -Σβάρνα στόπερ. Στο κέντρο θα είναι οι Κρίστισιτς, Γαλανόπουλος και Σιμάνσκι, με τους Μάνταλο και Τάνκοβιτς στα άκρα και τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή. Αν ο Λιβάι Γκαρσία κριθεί έτοιμος θα αγωνιστεί, πιθανότατα ως αλλαγή. Εκτός μάχης είναι ο Αλμπάνης με ενοχλήσεις στο γόνατο, ενώ η αποστολή θα βγει μετά το πρωινό χαλάρωμα που θα έχει η ομάδα στα Σπάτα.

Μια ούτως ή άλλως πολύ καλή σεζόν ολοκληρώνεται για τον Άρη, που θέλει να τη σφραγίσει με την τρίτη θέση. Οι «κίτρινοι» θα διατηρηθούν από τον Παναθηναϊκό σε απόσταση ανώτερη των έξι βαθμών που πιθανώς θα τους αφαιρεθούν για υπόθεση πλαστογραφίας με νίκη ή αν δεν κερδίσει το «τριφύλλι» τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Ο Άκης Μάντζιος δεν θα έχει διαθέσιμους τους Τζέγκο, Μήτρογλου, Ιωάννου και Κάτσε. Στο 4-2-3-1 που θα παρατάξει αναμένεται να δούμε τον Κουέστα στο τέρμα, τους Γκάνεα και Σούντγκρεν στα άκρα με Δεληζήση και Ροζ στόπερ, Σάσα και Ματίγια κεντρικά χαφ, ενώ οι Μπερτόγλιο, Ματέο Γκαρσία και Μπρούνο Γκάμα θα κινούνται πίσω από τον Μάνο ή τον Μανσίνι που θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Πηγή: sport-fm.gr

Photo: intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News