Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός: Υπογραφές για τη Διπλή Ανάπλαση στο Βοτανικό

Δημιουργείται νέο γήπεδο 40.000 θέσεων για την ΠΑΕ και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις

Ο Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή του έκανε γνωστή την έναρξη των διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου της κατασκευής του γηπέδου 40.000 θέσεων των πρασίνων, καθώς και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη, στον Βοτανικό.

Την Παρασκευή (20/11) πραγματοποιήθηκε ένα πολύ σημαντικό βήμα για το πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης, αφού μπήκαν οι υπογραφές σε μνημόνιο συνεργασίας των αρμόδιων φορέων του έργου, της Κυβέρνησης, του Δήμου Αθηναίων, του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της "ΑΕΠ Ελαιώνα" (κοινοπραξία Alpha Bank – Τράπεζα Πειραιώς).

 

Τι θα δημιουργηθεί στον Βοτανικό:

Το γήπεδο ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αυτό θα έχει χωρητικότητα έως 40.000 θέσεων το οποίο φυσικά θα είναι διεθνών προδιαγραφών FIFA & UEFA, 4 αστέρων

Αθλητικές εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Αυτές θα έχουν έκταση 7.500 τ.μ.

Ανοιχτή αθλητική πισίνα, Ολυμπιακών διαστάσεων για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό

Αθλητικές εγκαταστάσεις για τον Δήμο Αθηναίων. Αυτές θα έχουν έκταση 4.800 τ.μ.

52.000 τ.μ. θα είναι στο ακίνητο της ΑΕΠ Ελαιώνα

Αρκετοί χώροι πρασίνου. Αυτοί θα έχουν έκταση τουλάχιστον 80 στρεμμάτων

Έργα διαμορφώσεων, πρασίνου, κυκλοφορίας πεζών, εσωτερικού δικτύου και δικτύων υποδομών

Περιβαλλοντικές υποδομές για την οχύρωση της περιοχής από φυσικές καταστροφές

 

Τι θα δημιουργηθεί στην Λεωφόρο:

Ελεύθερος χώρος πρασίνου και αναψυχής 18 στρεμμάτων

Αθλητικό μουσείο του Παναθηναϊκού

Χώρος αναψυχής και εστίασης

Υπόγειο πάρκινγκ έως 700 θέσεων

Απαραίτητη προϋπόθεση για να γκρεμιστεί το γήπεδο της Λεωφόρου είναι να μπει στο νέο γήπεδο στον Βοτανικό ο Παναθηναϊκός.

Xρονοδιάγραμμα και ημερομηνίες-"κλειδιά"

Η εκπόνηση όλων των αναγκαίων μελετών των αθλητικών εγκαταστάσεων που προορίζονται για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και του γηπέδου ποδοσφαίρου, προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30.6.2021.

Η εκπόνηση όλων των αναγκαίων μελετών των έργων και εγκαταστάσεων, πλην του γηπέδου ποδοσφαίρου και των αθλητικών εγκαταστάσεων που προορίζονται για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30.9.2021.

Η έκδοση των περιβαλλοντικών και οικοδομικών αδειών για τις αθλητικές εγκαταστάσεις προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30.11.2021.

Η έναρξη κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και του γηπέδου ποδοσφαίρου προσδιορίζεται στο Δ΄ τρίμηνο του έτους 2021, πλην τυχόν προπαρασκευαστικών εργασιών, οι οποίες δύνανται να ξεκινήσουν νωρίτερα.

Ο χρόνος κατασκευής των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού υπολογίζεται στους δώδεκα μήνες. Η προκήρυξη του δημόσιου διαγωνισμού, η ανακήρυξη αναδόχου και η κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σε 36 μήνες.
Παράλληλα, ως προς το Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ και Πολλαπλών Χρήσεων, ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει την υποχρέωση, εντός τριάντα ημερών, από την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας, να προσδιορίσει και να εξειδικεύσει τις ανάγκες της Κ.Α.Ε. ΠΑΟ, σε συνεργασία μαζί της, προκειμένου να ωριμάσει στο συντομότερο δυνατό χρόνο η χωροθέτησή του, καθώς και οι αθλητικές, τεχνικές και λοιπές προδιαγραφές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια