Αποκλείστηκε στα πέναλτι ο Παναθηναϊκός από την Λαμία

Ποδόσφαιρο
Αποκλείστηκε στα πέναλτι ο Παναθηναϊκός από την Λαμία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Παναθηναϊκός έχασε ευκαιρίες στην παράταση και η Λαμία πήρε μια ιστορική πρόκριση με 4-2 στα πέναλτι. Μοιραίοι οι Κάτσε-Κουρμπέλης για την ομάδα του Δώνη...

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται; Η Λαμία για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν απέκλεισε τον Παναθηναϊκό από το Κύπελλο. Η ομάδα του Μάκη Χάβου ήταν ψυχραιμότερη στη διαδικασία των πέναλτι και προκρίθηκε στους "8" με σκορ 4-2. Στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη κατάφεραν να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα (1-0) με τον Εμμανουηλίδη στο 83', αλλά από εκεί πέρα δεν κατάφεραν την ανατροπή.

Βέβαια, πέρα από τους Κουρμπέλη και Κάτσε που αστόχησαν στα πέναλτι, μοιραίος μπορεί να χαρακτηριστεί και ο Νίκος Βέργος. Ο φορ του Παναθηναϊκού στο 120' έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 2-0 και να χαρίσει την πρόκριση στην ομάδα του, αλλά δεν κατάφερε ενώ ήταν ολομόναχος να πλασάρει τον Μελίσσα καθώς τον πρόλαβε ο εξαιρετικός Ασίγμπα και σταμάτησε την προσπάθειά του με όμορφο τάκλιν.

Με την ομάδα της Φθιώτιδας να έχει το υπέρ της 1-0 από το πρώτο ματς στη φάση των «16», το «τριφύλλι» αγχώθηκε αλλά κατάφερε να βρει το… πολυπόθητο τέρμα με τον Εμμανουηλίδη να αποδεικνύεται… χρυσή αλλαγή, ερχόμενος από τον πάγκο για να σκοράρει το 1-0 στο 83’ και να στείλει το ματς στην παράταση…

Εκεί, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να λύσουν τις διαφορές τους και οδηγήθηκαν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Με τον Κάτσε να νικιέται από τον Μελίσσα και τον Κουρμπέλη να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στις εκτελέσεις από πλευράς Παναθηναϊκού, ο Καραμάνος ήταν εκείνος που έστειλε τη Λαμία στα προημιτελικά της δεύτερης τη τάξει εγχώριας διοργάνωσης!

Παναθηναϊκός (4-3-3): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης (79’ Βέργος), Ινσούα, Μπουζούκης, Κάτσε, Χατζηθεοδωρίδης (46’ Κουρμπέλης), Καμπετσής (67’ Εμμανουηλίδης), Μακέντα, Χατζηγιοβάνης.

Λαμία (4-2-3-1): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος (53’ Βάντερσον), Αντέτζο, Καρυπίδης, Ασίγκμπα, Σκόνδρας, Μπουλούλης, Καραγκούνης (71’ Επστάιν), Τομάς (72’ Πλιάτσικας), Ρόμανιτς, Καραμάνος.

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News