Αήττητος παραμένει o Παναθηναϊκός, 1-0 τον Πανιώνιο

Ποδόσφαιρο
Αήττητος παραμένει o Παναθηναϊκός, 1-0 τον Πανιώνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιακό γκολ από τον Χατζηθεοδωρίδη οι πράσινοι…

Eξαιρετική πορεία του Παναθηναϊκού συνεχίζεται. Οι πράσινοι επιβλήθηκαν με 1-0 επί του Πανιώνιου στο ΟΑΚΑ έχοντας ως χρυσό σκόρερ τον Χατζηθεοδωρίδη και ετοιμάζονται να μπουν στα τρία ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό όντες στην πέμπτη θέση της Super League Σουρωτή.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο έφτασε τέσσερις φορές κοντά στο γκολ με τον Κότνικ να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Πανιώνιου. Οι παίκτες του Δώνη κάθε φορά που κατάφερναν να "σπάσουν" την πίεση ψηλά που ασκούσαν οι φιλοξενούμενοι έφταναν με αξιώσεις στην εστία της ομάδας του Ανιγκό.

Αποκορύφωμα η φάση του έκτου λεπτού όταν ο Μακέντα μπήκε στην περιοχή του Πανιωνίου από αριστερά, πέρασε τον Ντομίνγκες, έκανε το γύρισμα - σουτ, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Κότνικ, έφτασε στον Καμπετσή, ο οποίος από κοντά πλάσαρε, αλλά με την παρέμβαση του Σλοβένου κίπερ η μπάλα προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι.

Οι πράσινοι ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος για περίπου 30 λεπτά με την κατοχή της μπάλας να ξεπερνά το 70%. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ισορροπούν το ματς και είχαν ένα πεντάλεπτο όπου απείλησαν την εστία του Διούδη. Στο 34' είχαμε την μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Πανιώνιο όταν ο Μπανανά γύρισε τη μπάλα στον αφύλαχτο Μασούρα, ο οποίος ήταν αφύλαχτος απέναντι στον Διούδη, αλλά δεν έκανε καλό πλασέ από θέση βολής.

Δύο λεπτά αργότερα ο Τσιλούλης μπήκε στην περιοχή και μετά από μονομαχία με τον Μαυρομάτη έπεσε στην περιοχή με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Το πεντάλεπτο του Πανιώνιου ολοκληρώθηκε στο 39' όταν ο Ντουρμισάι έκανε το πλασέ έξω από τη μεγάλη περιοχή, έπειτα από πάσα του Σπιριντόνοβιτς, η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε την κυριαρχία, όμως σε αντίθεση με το πρώτο μέρος δυσκολευόταν να φτάσει στην εστία του Κότνικ. Με εξαίρεση κάποια σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή οι πράσινοι δεν μπορούσαν να πατήσουν με την ίδια ευκαιρία στη μεγάλη περιοχή.

Έτσι, ο Δώνης αποφάσισε να αλλάξει τη διάταξη του ρίχνοντας στο ματς τον Χατζηθεοδωρίδη αντί του Καμπετή και δέκα λεπτά αργότερα δικαιώθηκε με τον αριστεροπόδαρο μπακ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με εντυπωσιακό σουτ στο 72'.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τη σεζόν με τους χειρότερους οιωνούς. Με ένα ρόστερ γεμάτο από πιτσιρικάδες και με -6 στο βαθμολογικό πίνακα. Με τις εμφανίσεις τους όμως οι πράσινοι έχουν καταφέρει να σβήσουν από νωρίς το βαθμολογικό τους μειονέκτημα και να βρεθούν στην πεντάδα!

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη μετά από επτά αγωνιστικές μετρούν 13 βαθμούς και μπαίνουν στα διαδοχικά τους ντέρμπι με ΠΑΟΚ (εκτός), ΑΕΚ (εντός) και Ολυμπιακό (εκτός) όντες στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Διούδης, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κουρμπέλης, Δώνης (77' Τζανδάρης), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάννης (82' Σέχου), Μακέντα, Καμπέτσης (63' Χατζηθεοδωρίδης).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Ντομίνγκες, Κούρντι, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Κεϊτά, Τσιλούλης (55' Μανθάτης), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Ντουρμισάι.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News