O Σταύρος Λεκκάκoς υποψήφιος πρόεδρος του Παναθηναϊκού

Ποδόσφαιρο
O Σταύρος Λεκκάκoς υποψήφιος πρόεδρος του Παναθηναϊκού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δρομολογούνται οι εξελίξεις μόλις ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών του Γιάννη Αλαφούζου στον Παϊροτζ Πιεμπονγκσάντ.

Ο πρώην πρόεδρος της MIG, Σταύρος Λεκκάκος, είναι ο βασικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του Παναθηναϊκού, με το που ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών του Γιάννη Αλαφούζου στον Παϊροτζ Πιεμπονγκσάντ.

Ο βασικός υποψήφιος για να αναλάβει την προεδρία του Παναθηναϊκού σε περίπτωση που ολοκληρωθεί το "deal" της μεταβίβασης των μετοχών του Γιάννη Αλαφούζου στον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ είναι ο Σταύρος Λεκκάκος.

Ο πρώην πρόεδρος της Πειραιώς και της MIG μπορεί πριν δυο εβδομάδες να διέψευδε σε οικονομικούς κύκλους το ενδεχόμενο να αναλάβει πρόεδρος των πράσινων αλλά φαίνεται πως πλέον έχει πειστεί από τους Πιεμπονγκσάντ και Ρέστη, ώστε να δεχθεί τη συγκεκριμένη πρόταση.

Δεν αποκλείεται οι δυο τους να κατέφυγαν και πάλι στη λύση του Λεκκάκου από τη στιγμή που δεν μπορούσαν να βρουν άλλα στελέχη.

Σύμφωνα με όσα διαρρέονται από το περιβάλλον του Λεκκάκου όμως προκειμένου να πει οριστικά το ναι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση και ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας να κινεί τα νήματα καθώς και να μάθει με λεπτομέρεια το πλάνο που έχει εκπονηθεί για την επόμενη μέρα ενώ θέλει να υπάρξει και πλήρης ομαλότητα στις πληρωμές του Παναθηναϊκού.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΕΚΚΑΚΟΥ

Γεννήθηκε το 1952 στο Φλομοχώρι Λακωνίας και έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και του έχει απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Hon. DBA) του Πανεπιστημίου του Bolton στην Αγγλία.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την American Express Bank Ελλάδος, από όπου αποχώρησε το 1992 με το βαθμό του Αντιπροέδρου και εντάχθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς.

Το 1998 ορίστηκε Γενικός Διευθυντής Ομίλου. Από την θέση αυτή διαχειρίσθηκε την συγχώνευση αρκετών ελληνικών τραπεζών, οι οποίες εξαγοράστηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς. Στα πλαίσια αυτά το 1998 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Μακεδονίας Θράκης και το 2001 Γενικός Διευθυντής της ΕΤΒΑ Bank όπου εργάστηκε για την προετοιμασία της απορρόφησης των δύο τραπεζών.

Τον Απρίλιο του 2006 ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου στην Piraeus Bank Romania, μέχρι τον Ιούνιο του 2008. Την περίοδο αυτή το δίκτυο των καταστημάτων της Τράπεζας αυξήθηκε κατά 130 μονάδες, τα μεγέθη δεκαπλασιάστηκαν και τα κέρδη ακολούθησαν εντυπωσιακή μεταβολή.

Τον Ιούνιο του 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα ως Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς και εξελέγη Διευθύνων Σύμβουλος και Deputy CEO τον Μάιο του 2010. Από τον Φεβρουάριο του 2011 μέχρι τις αρχές Μαΐου 2015 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και CEO, καθώς και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ομίλου. Τον Μάιο του 2015 ανέλαβε Αντιπρόεδρος ΔΣ, τον Ιανουάριο του 2016 Διευθύνων Σύμβουλος & CEO και τον Ιούνιο του 2016 Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και αποχώρησε τον Φεβρουάριο του 2017 για να αφοσιωθεί στην MIG όπου διετέλεσε εν συνεχεία πρόεδρος της και από την οποία παραιτήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2018.

Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος των Επιχειρηματικών Συμβουλίων Ελλάδας-Κουβέιτ Ελλάδας-Κατάρ, Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων & Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News