Προχωρούν οι διαδικασίες στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Παναθηναϊκού

Ποδόσφαιρο
Προχωρούν οι διαδικασίες στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Παναθηναϊκού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρκετές συναντήσεις είχαν χθες οι Παϊρότζ και Αλαφούζος με τα επιτελεία τους για να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις για την ολοκλήρωση του "deal".

Mετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης, σήμερα (24/98) θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 11:30 και στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει δύο θέματα.

Καταρχάς, το ΔΣ θα κλείσει την τρέχουσα Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, πιστοποιώντας τα χρήματα που μπήκαν από τον Γιάννη Αλαφούζο. Κατόπιν, θα συγκαλέσει νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση (λογικά μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου), η οποία θα προκηρύξει νέα ΑΜΚ και θα δώσει στον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, εφόσον πάρει τις μετοχές του Αλαφούζου, το δικαίωμα να εκλέγει τη διοίκηση της αρεσκείας του.

Ασφαλώς, οι ενέργειες του ΔΣ εντάσσονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ. Ο Αλαφούζος εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα με τον Πιεμπονγκσάντ και θα περιμένει από τον Ταϊλανδό να τηρήσει το δικό του μέρος της συμφωνίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του sport24.gr, ο Γιάννης Αλαφούζος κάλυψε τα 16 εκατομμύρια ευρώ από τα 20 που είχαν οριστεί ως το ανώτατο ύψος της ΑΜΚ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει καταβάλλει ο εφοπλιστής μέσω Αύξησης στον Παναθηναϊκό από την ημέρα που αναμείχθηκε.

Η επόμενη μεγαλύτερη συνδρομή του συνέβη τρία χρόνια πριν. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, το ΔΣ της ΠΑΕ είχε κλείσει την ΑΜΚ που είχε προκηρυχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, με ύψος 10.000.000 ευρώ. Η Αύξηση είχε καλυφθεί με 9.013203 ευρώ και αποτέλεσε τη μεγαλύτερη "ένεση" του Αλαφούζου στην ΠΑΕ.

Από κει και πέρα, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει κάνει όλες τις κινήσεις που απαιτούνταν για την μεταβίβαση των μετοχών του στον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και πλέον έχει πετάξει το μπαλάκι στον Ταϊλανδό επιχειρηματία που καλείται να κάνει όσα είχε δεσμευθεί και ο ίδιος.

Οι Αλαφούζος-Πιεμπονγκσάντ στη διάρκεια της Πέμπτης είχαν αρκετές συναντήσεις όπου συζήτησαν όλα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής ενώ μίλησαν και για τις επόμενες κινήσεις της κάθε πλευράς με αφορμή άλλωστε και το Δ.Σ. της Παρασκευής (24/8) που θα ανακοινώσει νέα Α.Μ.Κ. για να αρχίσει να βάζει λεφτά στα πράσινα ταμεία ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας.

Στις συναντήσεις που έγιναν την Πέμπτη βρέθηκαν και στελέχη των επιτελείων των δυο πλευρών ώστε να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες και οι εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Πιεμπονγκσάντ αναχώρησε από την Ελλάδα χθες το βράδυ και αναμένεται και πάλι στην χώρα μας την επόμενη εβδομάδα με τις δυο πλευρές να υπογράφουν το σχετικό παραχωρητήριο των μετοχών αφού ρυθμιστούν και όσα συζήτησαν στα τελευταία ραντεβού που είχαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News