Ήττα στη Λεωφόρο για τον Παναθηναϊκό που σκέφτεται την επόμενη μέρα

Ποδόσφαιρο
Ήττα στη Λεωφόρο για τον Παναθηναϊκό που σκέφτεται την επόμενη μέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πιο εφιαλτική σεζόν για τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε όπως κύλησε όλη η χρονιά. Από το πουθενά η Ξάνθη ανέτρεψε (1-2) το μαγικό γκολ του Λουτσιάνο και έφυγε με ακόμα ένα διπλό από τη Λεωφόρο.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στη Λεωφόρο για να συνεχιστεί το ματς που διακόπηκε την Κυριακή στο έβδομο λεπτό λόγω της καταρρακτώδους βροχής χωρίς βαθμολογικό κίνητρο καθώς μετά την νίκη του Αστέρα Τρίπολης στο Αγρίνιο, οι Αρκάδες «κλείδωσαν» την πέμπτη θέση. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν γρήγορα χάρη σε ένα πολύ όμορφο γκολ του Λουτσιάνο όμως οι Ακρίτες έκαναν την ανατροπή και πήραν τη νίκη στη Λεωφόρο με σκορ 2-1.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με την ενδεκάδα της Κυριακής και πιο συγκεκριμένα με τον Σωκράτη Διούδη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Οικονόμου, Κολοβέτσιο, Ευαγγέλου και Γιόχανσον. Ως αμυντικά χαφ τους Κάτσε και Τζανδάρη, από αριστερά τον Λουντ, από δεξιά τον Μυστακίδη και στην επίθεση τους Δώνη και Λουτσιάνο.

Γκολ – «ζωγραφιά» με το… «καλησπέρα»!

Ο αγώνας συνεχίστηκε από το χρονικό σημείο στο οποίο είχε διακοπεί την Κυριακή λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης και πιο συγκεκριμένα από το έβδομο λεπτό. Μόλις τέσσερα λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή για σήμερα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φτάσει στο γκολ και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Δώνης έδωσε στον Μυστακίδη από δεξιά, εκείνος έστρωσε στον Λουτσιάνο που με ένα εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του τερματοφύλακα της Ξάνθης που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ για τον Βραζιλιάνο με «τριφύλλι» μετά από εκείνο κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Χαμηλό τέμπο στο ματς

Παρά το γρήγορο γκολ στη συνέχεια το τέμπο της αναμέτρησης ήταν ιδιαίτερα χαμηλό. Υποψίες ευκαιριών από πλευράς Παναθηναϊκού ένα τεχνικό σουτ του Λουτσιάνο που κατέληξε εύκολα στα χέρια του Γκαραβέλη και άλλο ένα από τον Τζανδάρη που όμως δεν βρήκε στόχο. Από την άλλη η Ξάνθη δεν είχε φανεί καθόλου απειλητική μέχρι και το 40’.

Μία ευκαιρία και ένα γκολ για την Ξάνθη

Σε εκείνο το χρονικό σημείο οι Ακρίτες έχασαν την καλύτερη τους ευκαιρία στο ματς όταν ο Κάστρο έκανε τη σέντρα και ο Γέντρισεκ την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από οριζόντιο δοκάρι του Διούδη. Ό,τι δεν κατάφερε ο συμπαίκτης του σε αυτή την φάση, το πέτυχε ο ίδιος ο Κάστρο ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 45’. Ο Ντουρίτσκοβιτς εκτέλεσε το φάουλ και ο Αργεντίνος με όμορφη ψιλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να φέρει το ματς στα ίσια.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στην επανάληψη και πίεσε αρκετά την Ξάνθη. Στο 50’ ο Μυστακίδης μετά από σέντρα από τα αριστερά έπιασε το σκαστό σουτ όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Παρ’ όλα αυτά όσο περνούσαν τα λεπτά το τέμπο του αγώνα έπεφτε.

Ανατροπή με «σφραγίδα» Κάστρο

Έτσι, φτάσαμε στο 66’ όταν η Ξάνθη χωρίς να έχει απειλήσει καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Κάστρο με μία εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Ντουρίτσκοβιτς που απέναντι από τον Διούδη τον πλάσαρε σωστά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα, η Ξάνθη ήταν αυτή που στη συνέχεια απείλησε και με τρίτο γκολ αρχικά στο 74’ όταν ο Διούδης απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Βάρνα αλλά και στην εξέλιξη της φάσης όταν μετά από την εκτέλεση κόρνερ, ο Κασάδο ανενόχλητος μέσα από την περιοχή δεν βρήκε στόχο.

Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης δεν σημειώθηκε τίποτα αξιόλογο. Εξαίρεση ένα σουτ του Χατζηγιοβάνη στο 88’ που δεν δυσκολεύτηκε ο Γκαραβέλης να μπλοκάρει και ένα ακόμα από τον Κάτσε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων που και πάλι ο τερματοφύλακας της Ξάνθης αντέδρασε σωστά. Έτσι, οι πράσινοι έκλεισαν μία εφιαλτική για εκείνους χρονιά με ήττα και πλέον η προσοχή στρέφεται στις εξελίξεις στα διοικητικά που θα καθορίσουν πάρα πολλά σε σχέση με την επόμενη χρονιά.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Ευαγγέλου, Γιόχανσον, Κάτσε, Τζανδάρης(60' Στάικος), Λουντ(76' Μπουζούκης), Λουτσιάνο, Μυστακίδης, Δώνης(60' Χατζηγιοβάνης).

Ξάνθη: Γκαραβέλης, Σιλά, Σβάρνας, Κασάδο(79'Μεχία), Μπαξεβανίδης(64' Ορφανίδης), Καμαρά, Ντε Λούκας, Φασίδης, Ντουρίσκοβιτς, Κάστρο(86' Λισγάρας), Γέντρισεκ.

Πηγή: Gazzetta.gr

Πηγή φωτογραφίας: intime.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News