Παναθηναϊκός

Οριστικό: Στις 30 Ιουνίου η μεταβίβαση των μετοχών του Παναθηναϊκού

Σε επιβεβαίωση για τη μεταξύ τους συμφωνία, προχώρησαν οι Γιάννης Αλαφούζος και Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ, με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφορικά με την μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Οι δύο πλευρές μέσω της ανακοίνωσης παραθέτουν ένα χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα με σκοπό να γίνει και τυπικά η μεταβίβαση των μετοχών του Παναθηναϊκού.

Στο άμεσο μέλλον θα διενεργηθεί οικονομικός έλεγχος στη ΠΑΕ ο οποίος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου όταν και θα πέσουν οι σχετικές υπογραφές.

Μέχρι τότε όπως τονίζεται οι αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας θα λαμβάνονται από κοινού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ένα σημαντικό βήμα σημειώθηκε σήμερα στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός. 

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί μεταξύ των κυρίων Ιωάννη Αλαφούζου και Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ εκ μέρους της Pan Asia Investments SA., στο γραφείο του πρώτου, και στην οποίαν συμμετείχαν τεχνικοί σύμβουλοι των δύο πλευρών αποφασίστηκαν τα εξής: 
1. Να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες ελέγχου των οικονομικών και διοικητικών υποχρεώσεων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ώστε να καταστεί δυνατή η νομική κατοχύρωση των δύο πλευρών στην πορεία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου της ομάδας το οποίο σήμερα ανήκει στον κ. Ιωάννη Αλαφούζο προς τον αγοραστή Pan Asia Investments. 
2. Να οριστεί ημερομηνία λήξης όλων των διαδικασιών και της μεταβίβασης των μετοχών η 30η Ιουνίου 2018. 
3. Στο μεσοδιάστημα οι αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας να λαμβάνονται από κοινού και με καλή πίστη μεταξύ των δύο πλευρών. 
4. Να δοθεί στην δημοσιότητα με κοινή δήλωση των δύο πλευρών η συνάντηση, οι αποφάσεις και τα περαιτέρω βήματα, ώστε οι φίλαθλοι της ομάδας να γνωρίζουν με απόλυτη διαύγεια τα τεκταινόμενα. 
Τα ανωτέρω, επισφραγίστηκαν με Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης (MOU) το οποίο περιλαμβάνει τις προθέσεις των δύο πλευρών, την εν λόγω συμφωνία και τα βήματα που θα ακολουθηθούν έως τις 30 Ιουνίου. Το σύμφωνο υπέγραψαν οι κκ. Ιωάννης Αλαφούζος και Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ και προβλέπει: 
α. Ξεκινά αμέσως από εξειδικευμένους τεχνοκράτες ο οικονομικός και νομικός έλεγχος 
β. Επιβεβαιώνονται απολύτως οι οικονομικές δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί από τις δύο πλευρές και οι οποίες έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί 
γ. Η τελική συμφωνία θα υπόκειται στο Αγγλικό Δίκαιο 

Τόσο ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος όσο και ο κ. Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ μετά το πέρας της πολύωρης συνάντησης εξέφρασαν την ελπίδα ότι η υπεύθυνη προσπάθεια που ξεκίνησε σήμερα και θα επισφραγιστεί με την τελική συμφωνία, θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε ένα πιο αισιόδοξο και δυναμικό μέλλον.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια