Παναθηναϊκός

Επιστολή Παναθηναϊκού στη Σούπερ Λίγκα για αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού

Να μην εφαρμοστεί η ποινή του υποβιβασμού για τις ομάδας που δεν έχουν αδειοδοτηθεί ζήτησε ο Παναθηναϊκούς μέσω της επιστολής που έστειλε στη Σούπερ Λίγκα.

Οι «πράσινοι» στην επιστολή ζητούν να πραγματοποιηθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας προκειμένου να συζητηθεί η ποινή του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει 

«Αξιότιμοι κύριοι, 

Όπως γνωρίζετε, η παρατεταμένη κρίση στην ελληνική ποδοσφαιρική και μη αγορά, η διάψευση των προσδοκιών περί βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο και η καταγγελία της κεντρικής σύμβασης εκμετάλλευσης τηλεοπτικών δικαιωμάτων, έχουν δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα στην εκπλήρωση των οικονομικών προϋποθέσεων του Συστήματος Αδειοδότησης, με σημαντικό αριθμό ομάδων του Συνεταιρισμού. 

Έχει καταστεί σαφές ότι οι οικονομικές και εν γένει συνθήκες έχουν αλλάξει δραματικά εις βάρος των ομάδων της Super League, χωρίς υπαιτιότητά τους, με αποτέλεσμα η εξοντωτική ισχύουσα ποινή του υποβιβασμού να έχει καταστεί άδικη, υπέρμετρη και δυσανάλογη. 

Ενδεχόμενη εφαρμογή της για την τρέχουσα αγωνιστική θα συντελέσει στην (περαιτέρω) υποβάθμιση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και του Συνεταιρισμού μας. 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ 

Αιτούμεθα όπως, λόγω κατεπείγοντος, συγκαλέσετε άμεσα έκταση συνεδρίαση Δ.Σ. ούτως ώστε να συζητηθεί 

(α) η τροποποίηση της από 20-11-2015 εισήγηση της Super league στην ΕΠΟ, αναφορικά με τις ποινές περί μη Αδειοδότησης για τη διοργάνωση πρωταθλήματος Super League Ελλάδα για την αγωνιστική περίοδο 2018-19, επί τη βάση των δεδομένων που αρμόζουν στις οικονομικές και λοιπές συνθήκες του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και των μελών του Συνεταιρισμού μας και να επαναξιολογηθούν συνολικά από τα μέλη του Συνεταιρισμού μας τα οικονομικά και πειθαρχικά δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί και 

(β) λόγω της σοβαρότητας του θέματος η σύγκληση Γ.Σ. με το ίδιο θέμα». 

Σχόλια