Παναθηναϊκός

Επίσημα δεύτερη αφαίρεση τριών βαθμών στο Παναθηναϊκό λόγω Βέμερ

Δεύτερη αφαίρεση τριών βαθμών στον Παναθηναϊκό λόγω της πολύκροτης υπόθεσης Βέμερ ανακοίνωσε η Σούπερ Λίγκ ενώ σε περίπτωση που υπάρξει και τρίτη τότε έρχεται και ο υποβιβασμός για τους «πράσινους».

Με ανακοίνωση της η Σούπερ Λίγκ αφαίρεσε και επίσημα τη ακόμα τρείς βαθμούς από τον Παναθηναϊκό ο οποίος πλέον έχει στη διάθεση του πέντε εργάσιμες μέρες(μέχρι την Παρασκευή) για να εξοφλήσει τον Γερμανό ποδοσφαιριστή.

Αν δεν γίνει ούτε τότε η εξόφληση, τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει μια εβδομάδα περιθώριο για να μην έρθει και η τρίτη αφαίρεση βαθμών κάτι που συνεπάγεται με υποβιβασμό.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός έχει 32 βαθμούς όσους είχε και πριν από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, όπου οι «πράσινοι» είδαν για μια ακόμα φορά τις προσπάθειες τους να πηγαίνουν στράφι παρά την ευρεία νίκη με 0-3.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι σε εκτέλεση της υπ’ αριθμ. 35/03.04.2018 απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Άρθρο 24, παρ. 5 του Κανονισμού Ιδιότητας & Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών, αφού παρήλθε άπρακτη η εκ νέου προθεσμία των πέντε (5) εργασίμων ημερών από την ημέρα διεξαγωγής του επόμενου αγώνα της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, Κυριακή 15 Απριλίου 2018) για την εξόφληση της επιδικασθείσης χρηματικής απαίτησης του αιτούντος ποδοσφαιριστή Jens Alexander Wemmer, από την Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αφαιρούνται τρεις (3) ακόμα βαθμοί από τον οικείο βαθμολογικό πίνακα.

 Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τον ως άνω Κανονισμό, αν η Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ προβεί στην εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή εντός του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος, οι εν λόγω τρεις (3) βαθμοί θα επιστραφούν στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ με νεότερη απόφαση της Super League.

Επίσης σημειώνεται πως η Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έχει προσφύγει ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο. και έχει αιτηθεί την ορθή ερμηνεία και την αναστολή εκτέλεσης της πρώτης αφαίρεσης τριών (3) βαθμών εκ της ίδιας ως άνω απόφασης, οι δε εν λόγω αιτήσεις συζητούνται την ερχόμενη Τετάρτη 25/4/2018.

Σε περίπτωση αποδοχής των αιτημάτων της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είναι εφικτή η επιστροφή τόσο των πρώτων όσο και των δεύτερων τριών (3) βαθμών που έχουν αφαιρεθεί από την εν λόγω Π.Α.Ε. εκ της ως άνω απόφασης.

Σε κάθε περίπτωση η Super League θα προβεί σε όσα ορίζουν τα οικεία κανονιστικά κείμενα καθώς και οι εκδοθείσες και εκδοθησόμενες αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο.»

 

Σχόλια