Νίκησε με 2-0 τη Λαμία ο Παναθηναϊκός και βλέπει πεντάδα

Ποδόσφαιρο
Νίκησε με 2-0 τη Λαμία ο Παναθηναϊκός και βλέπει πεντάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Παναθηναϊκό χάρη στα γκολ των Μουνιέ και Ινσούα

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 2-0 της Λαμίας και για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν έφτασε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, όντας δυο βαθμούς μακριά από τον Πανιώνιο και την πεντάδα.

Στην δεύτερη συνεχόμενη νίκη του μετά την επικράτηση επί της ΑΕΛ έφτασε ο Παναθηναϊκός νικώντας και τη Λαμία με 2-0 και πιο εύκολα απ' όσο δείχνει το τελικό αποτέλεσμα.

Οι πράσινοι με τα πρώτα γκολ στο πρωτάθλημα των Μουνιέ και Ινσούα έφτασαν στην κατάκτηση των τριών βαθμών που τους φέρνουν για πρώτη φορά φέτος στην 6η θέση με 30 βαθμούς ξεπερνώντας την Ξάνθη, τον Αστέρα και τον ΠΑΣ Γιάννινα ενώ βρίσκεται δυο μόλις βαθμούς πίσω από τον Πανιώνιο που είναι στην 5η θέση.

Κάτι το οποίο σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει και όνειρα Ευρώπης αν και το πρόγραμμα που ακολουθεί για το τριφύλλι είναι αρκετά δύσκολο με συνεχόμενα παιχνίδια με τις ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα αρχής γενομένης από το αιώνιο ντέρμπι την επόμενη Κυριακή.

Η Λαμία μετά απ' αυτή την ήττα έμεινε στην 12η θέση με 22 βαθμούς και αν τη Κυριακή κερδίσει η Κέρκυρα και ο Απόλλων Σμύρνης θα δει τις δυο ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία να την πλησιάζουν επικίνδυνα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος από τη Λαμία σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου. Στο πρώτο μέρος όμως παρά το γεγονός ότι είχε καλές στιγμές δεν είχε ουσία. Στο δεύτερο 45λεπτο όμως η εμφάνιση του τριφυλλιού ήταν μεστή, δεν απειλήθηκε καθόλου και πέτυχε δυο γκολ με τα οποία έφτασε στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με δυο αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΛ καθώς ο Ουζουνίδης δεν είχε στην διάθεση του τον τιμωρημένο Κουλιμπαλί ενώ άφησε εκτός και τον Χατζηγιοβάνη. Έτσι στο 4-4-1-1 με το οποίο επέλεξε να ξεκινήσει το τριφύλλι είχε κάτω από τα γκολπόστ τον Βλαχοδήμο. Στο δεξί άκρο έπαιξε ο Γιόχανσον και αριστερά ο Ινσούα με τους Αυλωνίτη, Οικονόμου να είναι στο κέντρο της άμυνας. Μπροστά τους έπαιξαν οι Κάτσε, Τζανδάρης με τον Λουντ να ξεκινάει δεξιά και τον Μουνιέ αριστερά. Ο Άλτμαν έπαιξε μπροστά τους και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Δώνης.

Με αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι της κόντρα στον ΠΑΟΚ παρατάχθηκε και η Λαμία με τον Μπάμπη Τεννέ να παρατάσσει την ομάδα του με ένα 4-2-3-1 και με τον Μελισσά κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο αγωνίστηκε ο Ασίγκμπα και αριστερά ο Παντελιάδης ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Αναστασιάδης, Μπεν Τζεμιά. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Όμο, Μπλάζιτς με την τριάδα μπροστά να αποτελείται από τους Βασιλαντωνόπουλο, Πίτι και Φράκο ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μπούτνικ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να κλείσει την Λαμία στην περιοχή της ψάχνοντας ένα γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα.

Το τριφύλλι απείλησε στο 11' όταν ο Κάτσε είδε τον αντίπαλο του να γλιστράει, βρήκε χώρο και επιχείρησε ένα δυνατό σουτ το οποίο έδιωξε δύσκολα ο Μελισσάς σε κόρνερ.

Ο διεθνής μέσος μάλιστα ήταν πρωταγωνιστής σε ακόμα μια καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό που ήρθε στο 20'. Μετά από διώξιμο των αμυντικών της Λαμίας ο Κάτσε έγινε αποδέκτης της και έκανε το σουτ με τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά στο 25' όταν ο Μουνιέ βρήκε τον Λουντ, αυτός έβαλε ωραία στην πλάτη του τον Ασίγκμπα και επιχείρησε το σουτ αλλά δεν βρήκε καλά τη μπάλα.

Η πίεση του παικτών του Ουζουνίδη συνεχίστηκε και στο 27' οι πράσινοι είχαν ακόμα μια καλή στιγμή. Ο Μουνιέ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Δώνη να παίρνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα έξω.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 29' με μακρινό σουτ του Ασίγκμπα το οποίο έφυγε αρκετά έξω ενώ στο 36' ο Μπλάζιτς επιχείρησε το σουτ με τον Βλαχοδήμο να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

Η πρώτη καλή στιγμή της Λαμίας στην αναμέτρηση χάθηκε στο 36' όταν ο Φράγκος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Αυλωνίτη, πήρε την μπάλα και έκανε ένα δυνατό σουτ η μπάλα κόντραρε και ο Βλαχοδήμος βγήκε και μπλόκαρε πριν απειλήσει την εστία του ο Μπούτνικ. Το πρώτο μέρος έκλεισε με μια κεφαλιά του Όμο στο 45' την οποία μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Βλαχοδήμος.

Οι δυο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό για το δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές και με τον Παναθηναϊκό όπως και στο πρώτο μέρος να δείχνει διάθεση για ένα γρήγορο γκολ. Αυτό σε αντίθεση με το πρώτο μέρος ήρθε στο 48' με σκόρερ τον Μουνιέ που είχε πετύχει γκολ και στο ματς Κυπέλλου με την Λαμία.

Ο Γάλλος έγινε αποδέκτης της πάσας του Δώνη έξω από την περιοχή, μπήκε προς τα μέσα και από το ύψος του πέναλτι με ένα ωραίο αριστερό σουτ πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα και έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

ΔΥΟ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ Η ΛΑΜΙΑ

Ο Τεννές με την ομάδα του πίσω στο σκορ έκανε δυο γρήγορες αλλαγές βγάζοντας τους Όμο και Μπούτνικ και πέρασε στο ματς τους Κουτρουμάνο και Άστεριτς στο 54' και το 55' αντίστοιχα. Η εικόνα των φιλοξενούμενων όμως δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την υπεροχή.

Ο Άλτμαν μάλιστα στο 56' έχασε σπουδαία ευκαιρία για να κάνει το 2-0. Με ωραία ντρίπλα ξέφυγε από τον Αναστασιάδη και επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι το πλασέ με το δεξί αλλά αυτό ήταν αδύναμο και ο Μελισσάς μπλόκαρε.

Ο Ισραηλινός στο 63' είχε μια ακόμα καλή στιγμή για γκολ όταν εκτέλεσε πανέμορφα ένα φάουλ από μακριά και αριστερά αλλά ο Μελισσάς με ωραία επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

ΓΚΟΛΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΝΣΟΥΑ

Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε ένα δεύτερο γκολ, ένα πανέμορφο τέρμα, με τον Ινσούα που επίσης σκόραρε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα ενώ βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2016. Ο Λουντ έξω από την περιοχή έδωσε στον Ινσούα που με τακουνάκι με το αριστερό πήρε τη μπάλα μπροστά του και ένα εξωτερικό αριστερό σουτ νίκησε τον Μελισσά για να γράψει το 2-0 και να δώσει σαφές προβάδισμα νίκης στο τριφύλλι.

Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 69' ο Μουνιέ με τη μπάλα στα πόδια διένυσε αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και επιχείρησε ένα σουτ με τη μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ. Λανθασμένη επιλογή από τον Γάλλο που είχε να δώσει πάσα σε δυο συμπαίκτες του.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Αυλωνίτης, Οικονόμου, Ινσούα, Κάτσε (80' Στάικος), Τζανφάρης, Λουντ, Μουνιέ (75' Χατζηγιοβάνης), Άλτμαν (89' Μπουζούκης), Δώνης.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Μπεν Τζεμιά, Παντελιάδης, Όμο (54' Κουτρουμάνο), Μπλάζιτς, Βασιλαντωνόπουλος, Πίτι, Φράγκος (79' Καραγιάννης), Μπούτνικ (55' Άστεριτς).

Πηγή κειμένου: sport24.gr

Πηγή φωτογραφίας: intime.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News