ΟΦΗ: Η ιπποτική στάση του φίλαθλου κόσμου

Απόψεις
ΟΦΗ: Η ιπποτική στάση του φίλαθλου κόσμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα «καλά» που κρατάει ο Νιόπλιας από τον Ολυμπιακό για τη συνέχεια και εκφράσθηκαν με χειροκρότημα από τους φιλάθλους - Οδηγός το «έχουμε το υλικό για να τα πάμε καλά...» - Από τον πρωτοπόρο... στον ουραγό και 11+1 «σφηνάκια»

Το να βλέπεις τον κόσμο του ΟΦΗ να βγαίνει ικανοποιημένος από το παιχνίδι του Σαββάτου, παρά την ήττα με ολική ανατροπή από τον Ολυμπιακό, αψηφώντας μάλιστα τη βρόχα που έτρωγε στο "Γεντί Κουλέ", το μήνυμα ήταν καθαρά ποδοσφαιρικό.

Το μπράβο του Νιόπλια στους παίκτες του για το πρώτο ημίχρονο, ήταν η πρώτη αλήθεια μαζί με το κάτι που μένει ελπιδοφόρα για τη συνέχεια, όπως και η ρεαλιστική εκτίμηση για το δεύτερο μέρος μπρος στην αυξημένη δυναμική και φρεσκάδα του Ολυμπιακού να διαχειριστεί ως η καλύτερη ομάδα, που «άξιζε συγχαρητηρίων για το αποτέλεσμα».

“Αν” δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο, αλλά… αν υπήρχε, τότε ο ΟΦΗ μπορούσε να πάρει θετικό αποτέλεσμα, εφόσον καθιστούσε την απόδοση του πρώτου ημίχρονου κυρίαρχη και στο άλλο. Διάστημα που ο πρωτοπόρος, εκτόξευε τις απαιτήσεις, με διαστήματα που χανόταν η μπάλα.

Η δουλειά Νιόπλια, για την οποία γίνεται πολύ κουβέντα από το ξεκίνημα της σεζόν, κατέδειξε την προοδευτική της πορεία μέσα στο χρόνο και ήταν αυτό που κράτησαν ομάδα και φίλαθλοι.

Οι δομημένες βάσεις απηχούν την δυνατότητα να διεκδικηθούν στόχοι εξάδας, περιμένοντας καρτερικά ενισχύσεις που θα κάνουν ακόμη πιο δραστικό το βάθος του πάγκου από τον Ιανουάριο, στις θέσεις που έχουν φανεί από το ξεκίνημα. Μαζί με την πλήρη ετοιμότητα «μονάδων» του υπάρχοντος ρόστερ.

Το συλλογικό κριτήριο του φίλαθλου κόσμου συχνά βγαίνει αλάθητο και αυτή η εξόχως ποδοσφαιρική εκτίμησή του, μέσα από το απλόχερο χειροκρότημα στην αγωνιστική προσπάθεια του ΟΦΗ, είναι ένα κέρδος ικανό να προωθήσει παράγωγα αποτελέσματα. Ο ΟΦΗ έπαιξε ποδόσφαιρο που αποδεικνύει την ταυτότητα και την ικανότητά του.

Δεν έβαλε λεωφορεία, Δεν έπαιξε βρώμικα ή σκόπιμα απέναντι σε υπέρτερο αντίπαλο… Έδωσε χαρά ποδοσφαιρικού θεάματος, που θα ήταν ασορτί , αν γινόταν γκολ εκείνο το «ευρωπαϊκό» σουτ του Στάικου, προς το τέλος…

-Το αποτέλεσμα του ντέρμπι, κράτησε τον ΟΦΗ στην τέταρτη θέση, την οποία γλυκοκοίταζε ο Παναθηναϊκός, αλλά γνώρισε την «πτώση» από την άλλη διεκδικήτρια το τίτλου. Τα κίνητρα λοιπόν όλο και μεγαλώνουν για την κρητική ομάδα, περιμένοντας και τι θα κάνει ο ΠΑΣ στη Λαμία.

-Ο τίτλος είναι μονομαχία μεταξύ των δύο, από τον Ολυμπιακό ως την ΑΕΚ, πάει (… τρίτος δεν χωρά).

-Χάλια η κατάσταση ΠΑΟΚ. Εκεί να έβλεπες τόσο θλιβερή  άμυνα. Από τη Νίκαια στο μείον 13 από την κορυφή. Και μόνο που ο Λουτσέσκου έχει ρήτρα 7 εκατομμύρια ευρώ, βλέπεις τα μυαλά των σχεδιαστών… Μεγάλη η κρίση. Μπορεί να πάει έτσι κάπου; Τίτλος «τέλος»!

-Όπου υπάρχουν πολλοί “αυλικοί", πέφτει πολύ προπαγάνδα από τα ειδικά Μέσα, ανακατεύονται οι πολιτικοί σε πρώτο πλάνο, χάνεται ο προσανατολισμός της μπάλας…Με όλο αναρτήσεις στα social media, που πας;

-Ο ΟΦΗ είχε την αμυντική διάκριση στους πίνακες του πρωταθλήματος, αλλά με τον Ολυμπιακό η άμυνά του έδειξε εμφατικά σημάδια, ως αχίλλειος πτέρνα.

-Κερδισμένος ο ΟΦΗ (και το ελληνικό ποδόσφαιρο), από την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο “Γεντί Κουλέ”. Ουσιαστική πρωτιά με το έργο που φάνηκε έντονα και στην τηλεοπτική μετάδοση, με ένα γήπεδο τζάμι, παρά την έντονη βροχή. Χαιρόσουν να το βλέπεις και σίγουρα έδωσε το έναυσμα να παιχτεί ποδόσφαιρο που σε καθήλωνε.

ουραγός που είναι μπροστά ως αντίπαλος και ως κοντράστ με τον προηγούμενο, είναι επικίνδυνος, αν και ο πρόεδρος του δεν τα ξέρει όλα, όπως νομίζει. Διαβάσαμε κι ένα θέμα από εξειδικευμένο ρεπορτάζ με τίτλο "Μπινελίκια, παίκτες στραβωμένοι και ξήλωμα".  Πάει αδιάβαστος κι ο Φέστα, μετά τον Αμπασκάλ του… Βόλου; Δυο, δυο…

Ματς «φωτιά» για τους βαθμούς και τον στόχο

Αυξημένη προσοχή απαιτεί η συνέχεια για τον ΟΦΗ, με το πρόγραμμα του Δεκεμβρίου να περιλαμβάνει δυνατές προκλήσεις με την έξοδο στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, τα δυο ματς με τον Άρη στο “Γεντί Κουλέ” για πρωτάθλημα και κύπελλο, όπως και το ραντεβού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, παιχνίδια που ολοκληρώνονται πριν τη διακοπή των Χριστουγέννων.

Πρόκειται για αναμετρήσεις που έχουν σημαντική βαθμολογική σημασία στο πρωτάθλημα και την κρητική προσπάθεια για τα πλέι οφ, καθώς ο ΟΦΗ χρειάζεται βαθμούς τροχιάς που θα τον κρατούν ψηλά στον ανταγωνισμό, αφού στη συνέχεια του 2022 πέραν του Παναθηναϊκού, θα έχει να αντιμετωπίσει στην έδρα του, ομάδες μεσαίου ή χαμηλότερου βεληνεκούς. Προέχει ασφαλώς η προσεχής έξοδος στη Ριζούπολη, για την επαναφορά στο αήττητο…

-Η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη, πήρε και το ντέρμπι στην Καλλιθέα και ο Ηρακλειώτης προπονητής όλο και δικαιώνει με τον Λεβαδειακό την ικανότητά του. Τον παρακολουθούμε...

-Αν κάτι συγκίνησε πολύ αυτή την αγωνιστική ήταν το πανό για τη μάχη που δίνει τις τελευταίες ημέρες ο Παναγιώτης Κελεσίδης με τον κορωνοϊό που σήκωσαν στο Καραϊσκάκη οπαδοί του Πανσερραϊκού, στο ματς με τον Ολυμπιακό Β’.

-Υπάρχει λογική στην πληροφορία που λέει ότι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, παρότι στην UEFA έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές με τους Big-4 για την ανανέωση του συμβολαίου του με την ΕΠΟ, ότι από το καλοκαίρι που πήγε στις ΗΠΑ ως τηλεσχολιαστής στο EURO, έκανε τις επαφές για να αναλάβει τη διαιτησία στο το MLS... Φυσικά, αν ο ένας  σκασμός λεφτά που παίρνει ως αρχιδιαιτητής στην ελληνική ΚΕΔ. γίνει δυο φορές σκασμός, βλέποντας και κάνοντας…

-«Το γελαστό παιδί μας έφυγε». Θρήνος και θλίψη  για τον θάνατο του Γέλοβατς. Το θαύμα δεν έγινε...Καλό ταξίδι Στέφαν!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News