Ολυμπιακός: Έχασε στα πέναλτι την πρόκριση στο Champions League (vid)

Ποδόσφαιρο
Ολυμπιακός: Έχασε στα πέναλτι την πρόκριση στο Champions League (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οδυνηρός αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό στη Βουλγαρία από τη Λουντογκόρετς

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από το φετινό Champions League, γνωρίζοντας την ήττα στα πέναλτι με 4-1 από τη Λουντογκόρετς, με την κανονική διάρκεια και την παράταση να ολοκληρώνονται ισόπαλες 2-2.

Οι "ερυθρόλευκοι" πάντως συνεχίζουν στην Ευρώπη, διεκδικώντας πλέον την είσοδό τους στους ομίλους του Europa League.

Τώρα οι ερυθρόλευκοι στα πλέι-οφ του Europa League θα αντιμετωπίσουν τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Οι Σλοβάκοι παρά την απρόσμενη εντός έδρας ισοπαλία απέναντι στην Λίνκολν από το Γιβραλτάρ (1-1) προκρίθηκαν, αφού είχαν επικρατήσει στο πρώτο ματς με 3-1. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στις 19 Αυγούστου στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ενώ η ρεβάνς θα γίνει μία εβδομάδα αργότερα στην Μπρατισλάβα.

Μετά το 1-1 του Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός είχε δύσκολο έργο στη Βουλγαρία, καθώς ήθελε μόνο νίκη για να προκριθεί, ενώ η ισοπαλία έστελνε τις δύο ομάδες στην παράταση, όπως και έγινε και με το 2-2 των 90 λεπτών. Στο 31’ ο Εμβιλά έκανε το 0-1 αλλά ο αέρας πρόκρισης κόπηκε στο β’ μέρος με τη Λουντογκόρετς μέσα σε οκτώ λεπτά να προηγείται 2-1 με αυτογκόλ του Σεμέδο στο 49’ και πέναλτι του Σωτηρίου στο 57’. Στο 67’ ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να κερδίσει πέναλτι με τον Ελ Αραμπί να κάνει το 2-2 . Η ομάδα του Μαρτίνς, η οποία έπαιζε από το 86’ με δέκα παίκτες εξαιτίας αποβολής του Μπα και το ισόπαλο 2-2 δεν άλλαξε ούτε στην παράταση. Ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν τα πήγε καθόλου καλά στα πέναλτι με τον Βαλμπουενά να στέλνει τη μπάλα άουτ, την εκτέλεση του Χασάν να αποκρούεται και το εύστοχο πέναλτι του Λαλά δεν ήταν αρκετό. Οι παίκτες της Λουντογκόρετς ήταν αλάνθαστοι και με 4-1 πήραν πανηγυρικά την πρόκριση…

Τα πέναλτι

1-0: Γκολ Σωτηρίου

1-0: Άστοχος ο Βαλμπουενά

2-0: Γκολ Σαντάνα

2-0: Απόκρουση Κάχλινα στον Χασάν

3-0: Γκολ Βερντόν

3-1: Γκολ Λαλά

4-1: Γκολ Σισίνιο

Λουντογκόρετς: Κάχλινα, Ικοκό (106' Σισίνιο), Πλαστούν, Βερντόν, Νεντιάλκοβ, Μπάντζι (88' Σαντάνα), Ζοσουέ Σα (94' Ροτάριου), Γκονσάλβες, Ντεσπόντοβ, Σωτηρία, Κάουλι (106' Γιάνκοβ)

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ανδρούτσος (120' Λαλά), Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (91' Κούντε), Μπουχαλάκης (54' Παπασταθόπουλος), Καμαρά, Βρουσάι (65' Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (106' Χασάν), Μασούρας (88' Σισέ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News