Ολυμπιακός: Με Μούρα ή Λουντογκόρετς αν περάσει τη Νέφτσι Μπακού

Ποδόσφαιρο
Ολυμπιακός: Με Μούρα ή Λουντογκόρετς αν περάσει τη Νέφτσι Μπακού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League

Στη Νιόν της Ελβετίας έγινε σήμερα η κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, με τον Ολυμπιακό να μαθαίνει την επόμενη αντίπαλό του, υπό την προϋπόθεση πως θα υπερκεράσει το εμπόδιο της Νέφτσι Μπακού στον δεύτερο προκριματικό.

Αυτή θα προκύψει από το ζευγάρι Μούρα - Λουντογκόρετς , με τους πρωταθλητές Ελλάδας να "ψαρεύουν" τους συγκεκριμένους υποψηφίους αντιπάλους έχοντας οι ίδιοι τοποθετηθεί στο γκρουπ των ισχυρών και τους πρώτους αγώνες να είναι προγραμματισμένοι για το διήμερο 3-4 Αυγούστου και τις ρεβάνς για τις 10 του ίδιου μήνα.

Όσον αφορά στη συνέχεια και το τελευταίο βήμα που θα απαιτηθεί για να βρεθεί κάποια ομάδα στους χρυσοφόρους ομίλους, η κλήρωση των play offs του Champions League θα γίνει στις 2 Αυγούστου, με τα πρώτα ματς να είναι προγραμματισμένα για το διήμερο 17/18 Αυγούστου και τις ρεβάνς για τις 24/25 Αυγούστου.

Η κλήρωση για το Europa League

Λίγη ώρα μετά την κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League όπου θα φέρει στο δρόμο του τη νικήτρια του ζευγαριού Μούρα (Σλοβενία) ή Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) σε περίπτωση που αποκλείσει την Νέφτσι στον 2ο προκριματικό, ο Ολυμπιακός συμμετείχε και στην κλήρωση του Europa League.

Για την ακρίβεια μπήκε στην κληρωτίδα το ζευγάρι Ολυμπιακός - Νέφτσι, με τους ερυθρόλευκους να γνωρίζουν πλέον ότι αν αποκλειστούν από την ομάδα του Αζερμπαϊτζάν και σταματήσει η πορεία τους στο δρόμο προς τους ομίλους του Champions League, τότε θα αντιμετωπίσουν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League την χαμένη του ζευγαριού Μάλμε- Ελσίνκι, με τους Σουηδούς να κοντράρονται με τους Φινλανδούς στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Αν ο Ολυμπιακός βρεθεί τελικά στον προκριματικό γύρο του Europa League και προκριθεί (5 & 12 Αυγούστου τα δύο παιχνίδια) τότε θα φτάσει στα playoffs του τουρνουά, δηλαδή ένα βήμα πριν από τους ομίλους. Ούτε κι εκεί θα μπει σε γκρουπ ισχυρών ή ανίσχυρων, αφού από φέτος θα ισχύει σύστημα προτεραιοτήτων με 4 διαβαθμίσεις.

Αν οι "ερυθρόλευκοι" αποκλειστούν στον προκριματικό γύρο του Europa League, τότε δεν σταματούν την ευρωπαϊκή πορεία τους. Συνεχίζουν στα playoffs του Europa Conference League, αλλά αυτήν τη φορά θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News