Europa League: Πάλεψε αλλά τα... χάλασε στο τέλος ο Ολυμπιακός, 1-3 η Άρσεναλ

Ποδόσφαιρο
Europa League: Πάλεψε αλλά τα... χάλασε στο τέλος ο Ολυμπιακός, 1-3 η Άρσεναλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ δύσκολη πλέον η ρεβάνς και η πιθανότητα πρόκρισης για τους "ερυθρόλευκους"

Παίζοντας απέναντι στην ανώτερη Άρσεναλ και υπό το βάρος βασικών απουσιών στην άμυνα, ο Ολυμπιακός πάλεψε απόψε αλλά με δύο γκολ που δέχτηκε στα τελευταία λεπτά ηττήθηκε με 1-3 και το έργο του στη ρεβάνς είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολο αφου για να προκριθεί θα πρέπει να βάλει τρία γκολ στο Λονδίνο!

Ελέγχεται ο διαιτητής στο δεύτερο γκολ των Άγγλων, αφού φαίνεται να υπάρχει επιθετικό φάουλ του Γκάμπριελ πάνω στον Εμβιλά για το οποίο σωστά φωνάζουν οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Ολυμπιακός υποδεχόταν την Άρσεναλ έχοντας την ψυχολογία υπέρ του από τον περσινό θρίαμβο αλλά οι απουσίες των Σεμέδο και Μπα (σ.σ. έμεινε εκτός λίγο πριν τη σέντρα) κόστισαν, με τον Εμβιλά να παίζει αναγκαστικά στο κέντρο της άμυνας και τον Μασούρα στη μεσαία γραμμή.

Η αλλαγή σχηματισμού έπαιξε ρόλο ώστε η ποιοτική Άρσεναλ να κυριαρχήσει στο α’ ημίχρονο και να προηγηθεί στο 34’ με σουτ του Έντεργκααρντ. Όμως και οι Άγγλοι είχαν θέματα στην αμυντική λειτουργία και ο Μασούρας έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και το 1-1 με τον Ελ Αραμπί στο 58’ έφερε χαμόγελα και αισιοδοξία, με τον Μαροκινό να έχει και άλλη μεγάλη φάση για την ανατροπή.

Κι εκεί που οι Πειραιώτες έδειχναν ότι μπορούν έστω να κρατήσουν την ισοπαλία, στα τελευταία λεπτά κατέρρευσαν. Στο 79’ ο Γκάμπριελ έκανε το 1-2 με κεφαλιά αλλά με πολλές διαμαρτυρίες για επιθετικό φάουλ του σκόρερ στον Εμβιλά για να έρθει στο 84’ ο Ελνένι για να διαμορφώσει το 1-3 και να ψαλιδίσει τις ελπίδες πρόκρισης του Ολυμπιακού για τη ρεβάνς που θα γίνει την αμέσως επόμενη Πέμπτη στο Λονδίνο.

Αυτά τα έξι λεπτά είναι ουσιαστικά που καταδικάζουν τον Ολυμπιακό που πλέον βλέπει αδιέξοδο στην φετινή ευρωπαϊκή του πορεία, καθώς μόνο με ένα... θαύμα στη ρεβάνς θα μπορεί να ελπίζει.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Λαλά, Σωκράτης, Εμβιλά, Ρέαμπτσιουκ (46’ Χολέμπας), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας (86’ Ανδρούτσος) , Μπρούμα (59’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (46’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (77’ Χασάν).

ΑΡΣΕΝΑΛ (Μίκελ Αρτέτα): Λένο, Μπεγερίν, Νταβίντ Λουίς, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Γουίλιαν (82’ Ελνένι), Παρτέι (56’ Θεμπάγιος), Τσάκα, Έντεργκααρντ (82’ Σμιθ Ρόου), Σακά (82’ Πέπε), Ομπαμεγιάνγκ (88’ Λακαζέτ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News