Μαρτίνς: «Η πρόκριση θα κριθεί στο Λονδίνο»

Ποδόσφαιρο
Μαρτίνς: «Η πρόκριση θα κριθεί στο Λονδίνο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H νοοτροπία το δυνατό όπλο ενόψει Άρσεναλ, σύμφωνα με τον τεχνικό του Ολυμπακού

Αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός θα επαναλάβει ό,τι και την περασμένη σεζόν απέναντι στην Αρσεναλ παρουσιάστηκε ο προπονητής των Ερυθρόλευκων Πέδρο Μαρτίνς, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής πρώτης μονομαχίας των δύο ομάδων για τους «16» του Europa League (22:00, Γ.Καραϊσκάκης).

Αναλυτικά, ο Πέδρο Μαρτίνς είπε για το αν μπορεί ο Ολυμπιακός να επαναλάβει το περσινό θαύμα: «Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν θαύματα. Δεν γίνονται ούτε μικρά ούτε μεγάλα θαύματα, δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις τρεις συνεχόμενες πετυχημένες χρονιές στην Ευρώπη. Υπάρχει μόνο πάρα πολλή δουλειά, ο Ολυμπιακός παίζει με χαρακτήρα, συγκεκριμένη ταυτότητα κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Αντιμετωπίζουμε έναν μεγάλο αντίπαλο, αλλά έχουμε μάθει να μην αλλάζουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, όσο μεγάλος κι αν είναι ο αντίπαλος. Αυτός είναι ο τρόπος του Ολυμπιακού, μια πολύ δυνατή νοοτροπία. Και γι’ αυτούς τους λόγους πιστεύουμε πως μπορούμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση».

Σχετικά με τις πολλές αναμετρήσεις με αγγλικές ομάδες τα τελευταία χρόνια ο Πορτογάλος τόνισε: «Ξέρουμε όλοι πως δεν μπορείς να διαλέξεις αντίπαλο στην κλήρωση. Σίγουρα υπήρχαν ονόματα λιγότερο μεγάλα, αλλά εμείς αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε με την Άρσεναλ. Στο πρωτάθλημα δεν τα πάει πολύ καλά, αλλά η θέση της Άρσεναλ στην Αγγλία δεν αντιπροσωπεύει τη δυναμική της, γιατί στην Ευρώπη έχει επτά νίκες και μια ισοπαλία. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αντιμετωπίζουμε μια πολύ δυνατή ομάδα της Premier League. Η πρόκριση δεν θα κριθεί στο πρώτο παιχνίδι, αλλά στο Λονδίνο. Ξέρουμε πολύ καλά πως θα παίξουμε απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, αλλά γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε. Το πιο σημαντικό είναι ο Ολυμπιακός να είναι αποτελεσματικός στις ευκαιρίες που θα έχει».

Από την πλευρά του ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος θα αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα και τους πρώην συμπαίκτες του, αναφέρθηκε στην υψηλή ποδοσφαιρική ποιότητα που διαθέτουν οι Κανονιέρηδες αλλά δήλωσε βέβαιος ότι η ομάδα του θα βρεθεί σε καλύτερη μέρα από τους Λονδρέζους.

«Θα είναι δύο παιχνίδια ξεχωριστά. Το κάθε παιχνίδι θα πρέπει να το σκεφτούμε σαν ένα ματς και να μπούμε πολύ συγκεντρωμένοι. Θα κριθούν όλα στις λεπτομέρειες. Θα πρέπει να εστιάσουμε στη δική μας τακτική. Για μένα είναι λίγο περίεργο συναίσθημα γιατί μέχρι πριν τρεις μήνες η Άρσεναλ ήταν η ομάδα μου. Είναι κάτι που δεν συναντάς καθημερινά στο ποδόσφαιρο. Είναι μια πρόκληση, γιατί είναι κάτι καινούριο και αγωνιστικά θέλω να κερδίσω».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News