Ολυμπιακός: Έχασε 0-2 από Πόρτο αλλά πήρε δώρο πρόκρισης από το Μάντσεστερ!

Ποδόσφαιρο
Ολυμπιακός: Έχασε 0-2 από Πόρτο αλλά πήρε δώρο πρόκρισης από το Μάντσεστερ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νίκη της Σίτι 3-0 επί Μαρσέιγ έστειλε τους Πειραιώτες στους «32» του Europa League

Ηττήθηκε αλλά προκρίθηκε στους «32» του Europa League ο Ολυμπιακός και θα συνεχίσει και το 2021 την φετινή ευρωπαϊκή του πορεία! Οι «ερυθρόλευκοι» είδαν την Πόρτο να τους κερδίζει με 0-2 στο Καραϊσκάκη αλλά τα μαντάτα από το Μάντσεστερ ήταν απόλυτα θετικά!

Η Σίτι του Γκουαρντιόλα έκανε το καλύτερο δώρο πρόκρισης στον Ολυμπιακό, αφού νικώντας με 3-0 τη Μαρσέιγ άφηνε τους Γάλλους εκτός Ευρώπης! Ολυμπιακός και Μαρσέιγ ισοβάθμησαν με 3 βαθμούς αλλά το εκτός έδρας γκολ του Καμαρά στην ήττα με 2-1 στη Μασσαλία ήταν αυτό που έδωσε το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς χωρίς τον Φορτούνη αλλά ο Μαρτίνς αναγκάστηκε να τον ρίξει στη μάχη στο 35’, σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου τίποτα δεν πήγε καλά στους «ερυθρόλευκους». Ξεκίνησαν χωρίς μαχητικό πνεύμα και στο 7’ δόθηκε πέναλτι μέσω VAR για χέρι του Χολέμπας, με το κακό να… τριτώνει μετά τα δύο εις βάρος του στη Μασσαλία. Ο Οτάβιο νίκησε τον Σα και νωρίς έμεινε πίσω 0-1. Με εξαίρεση ένα χαμένο τετ-α-τετ του Μασούρα στο 15’, ο Ολυμπιακός ήταν ακίνδυνος στα πρώτα 45 λεπτά και παραλίγο να το πληρώσει και με δεύτερο γκολ, καθώς η νεανική Πόρτο έβγαζε φρεσκάδα και ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με… χαμόγελα στο Καραϊσκάκη αφού η Σίτι προηγήθηκε 1-0 της Μαρσέιγ και έτσι το πλεονέκτημα πρόκρισης πήγαινε στον Πειραιά αλλά τεράστια ευκαιρία έχασε στο 54’ ο Ελ Αραμπί για να κάνει ακόμα καλύτερα τα πράγματα. Πάντως υπήρχε βελτίωση και η ομάδα του Μαρτίνς ήταν πιο επιθετική, αναζητώντας το γκολ. Το γκολ όμως ήρθε από την Πόρτο, κάνοντας το 0-2 σε μία αντεπίθεση στο 77’ με τον Ουρίμπε αλλά τα θετικά νέα ήρθαν παράλληλα από το Μάντσεστερ με τη Σίτι να κάνει και εκείνη το 2-0. Δύσκολα θα μπορούσε να αλλάξει κάτι στη συνέχεια όσον αφορά τα σκορ πρόκρισης με τον Σεμέδο στο 79’ να αποβάλλεται με 2η κίτρινη αλλά τον Ολυμπιακό, με την ήττα την ίδια ώρα της Μαρσέιγ με 3-0, να παίρνει στα δικά του χέρια την 3η θέση και την πρόκριση στους «32» του Europa League. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια, Σισέ, Σεμέδο, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά (35’ Φορτούνης), Μπουχαλάκης, Μασούρας (46’ Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι (73’ Σουντανί), Αραμπί (81’ Μπα)

ΠΟΡΤΟ: Ντιόγκο Κόστα, Ντιόγκο Λέιτε, Ζαϊντού, Γκρούγιτς, Εμπεμπα, Μπαρό (64’ Ουρίμπε), Ζοάο Μάριο (72’ Κορόνα), Οτάβιο (79’ Σαρ), Φελίπε Άντερσον (64’ Ντίαζ), Νανού, Τόνι Μαρτίνες (79’ Εβανίλσον).

3ος Όμιλος

Μάντσεστερ Σίτι-Μαρσέιγ  3-0

Ολυμπιακός-Πόρτο              0-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Μάντσεστερ Σίτι     16 (13-1)

2.Πόρτο                       13 (10-3)

3.Ολυμπιακός              3 (2-10)

4.Μαρσέιγ                     3 (2-13)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News