Ολυμπιακός: Δεν χάνεται η πρόκριση, 2-0 την Ομόνοια!

Ποδόσφαιρο
Ολυμπιακός: Δεν χάνεται η πρόκριση, 2-0 την Ομόνοια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ ανώτεροι και βρίσκονται αγκαλιά με τους ομίλους.

Πέτυχε το στόχο του απόψε ο Ολυμπιακός και επικρατώντας με 2-0 της Ομόνοιας Λευκωσίας στο «Καραϊσκάκη», θα πάει την άλλη Τρίτη στην Κύπρο για να πανηγυρίσει την πρόκρισή του στους ομίλους του Champions League.

Στο α’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν είχε την απαιτούμενη ενέργεια και αποφασιστικότητα απέναντι σε μια ομάδα που είχε ξεκάθαρο στόχο να μην ηττηθεί στο Καραϊσκάκη και να παίξει τις πιθανότητες πρόκρισης στην Λευκωσία. Ναι μεν η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε την κατοχή αλλά δεν διέθετε σε αυτό το διάστημα το καθαρό μυαλό για να σκοράρει.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με μια σημαντική ευκαιρία για την Ομόνοια, όταν στο 51’ το σουτ του Ντούρις για λίγο δεν βρήκε στόχο. Αυτή η φάση σε συνδυασμό με την είσοδο των Ραντζέλοβιτς και Ελ Αραμπί αφύπνισαν τους ερυθρόλευκους, που πίεσαν περισσότερο την εστία των φιλοξενούμενων. Στο 67’ ο Ελ Αραμπί έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν από κοντά έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ και στο επόμενο λεπτό ήρθε η φάση του γκολ.

Ο Ραντζέλοβιτς μπήκε στην περιοχή και ο Λέτζακς στην προσπάθειά του να τον ανακόψει έπεσε στο έδαφος και σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι. Ο διαιτητής Μακέλι καταλόγισε το πέναλτι, με τον Βαλμπουενά να ευστοχεί για το 1-0. Ο Ολυμπιακός έψαξε και το δεύτερο γκολ προκειμένου να πήγαινε με αέρα πρόκρισης στη ρεβάνς της Κύπρου, την ώρα που η Ομόνοια προσπαθούσε ανορθόδοξα να απειλήσει την εστία του Σα.

Στη συνέχεια ο Ελ Αραμπί που είχε δύο τεράστιες ευκαιρίες. Στο 77’ με πλασέ στην κίνηση από κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ και στο 80’ έπιασε την κεφαλιά αλλά είδε τον Φαμπιάνο να βγάζει τη μπάλα με τεράστια απόκρουση. Ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας κράτησε το 1-0 και στο 90’ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά αλλά δεν τα κατάφερε στο 91’ με ένα εντυπωσιακό σουτ του Ελ Αραμπί, με το οποίο «κλείδωσε» μια νίκη ασφαλείας ενόψει της ρεβάνς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας (58’ Ραντζέλοβιτς), Φορτούνης (58’ Ελ Αραμπί), Βαλμπουενά, Χασάν (76’ Εμβιλά).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Χουμποτσάν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέτζακς, Μπουτεάκ, Τζόρντι Γκόμεθ, Βίτορ Γκόμες, Παπουλής (81’ Ασάντε), Σένε (46’ Ντούρις), Τιάγκο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News