default-image

Στο επόμενο 20ήμερο η απόφαση του CAS για το θέμα της πολυιδιοκτησίας

Ποδόσφαιρο
Στο επόμενο 20ήμερο η απόφαση του CAS για το θέμα της πολυιδιοκτησίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι τα δεδομένα στην δικαστική διαμάχη Ολυμπιακού- ΠΑΟΚ…

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση του CAS για την δικαστική διαμάχη του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη. Πρόκειται για μία απόφαση που αναμένεται το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης να λάβει μέσα στις επόμενες 15-20 μέρες, ενώ συνολικά η δικαστική διαμάχη μεταξύ των «ερυθρόλευκων» και των Θεσσαλονικέων θα διαρκέσει 2 με 2,5 μήνες.

Ο ΠΑΟΚ με την προσφυγή του κατά της Επιτροπής Εφέσεων κατέστησε αντίδικό του την ΕΠΟ, η οποία μπορεί να υποστηρίξει ότι το συγκεκριμένο όργανο είναι ανεξάρτητο και μπορεί να λάβει όποια απόφαση επιθυμεί. Ωστόσο, η Ομοσπονδία θα κληθεί να δικαιολογήσει τι συνέβη με το άρθρο 30 του ΚΑΠ, το οποίο καταργήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και ποια η σχέση του με τον αθλητικό νόμο που εφαρμόστηκε.

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε τη δική του προσφυγή για την ποινή της αφαίρεσης των επτά βαθμών που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ, ελπίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα κάνουν παρέμβαση στην «ασπρόμαυρη» προσφυγή και περιμένει τον υποβιβασμό του «Δικεφάλου του Βορρά».

Το κλειδί της υπόθεσης, όμως, παραμένει το έννομο συμφέρον. Αν δηλαδή ο Ολυμπιακός θα έχει παρουσία κατά τη διεξαγωγή της ακροαματικής διαδικασίας, είτε με έφεση είτε με παρέμβαση στο CAS.

Στον ΠΑΟΚ λένε ότι ο Ολυμπιακός δεν σχετίζεται άμεσα με την υπόθεση, αφού δεν πλήττεται από την ποινή της Εφέσεων και η έφεσή του ή πιθανή παρέμβασή του θα απορριφθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Αν τελικά κριθεί ότι ο Ολυμπιακός έχει έννομο συμφέρον, τότε οι δύο ΠΑΕ θα βρεθούν αντιμέτωπες άμεσα ή έμμεσα, αφού έχουν διαφορετικά δικόγραφα και ισχυρισμούς που θα κριθούν από το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης.

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News