default-image

Μάρτινς: Έχουμε δείξει την ποιότητα μας

Ποδόσφαιρο
Μάρτινς: Έχουμε δείξει την ποιότητα μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε για την ποιότητα των ποδοσφαιριστών του…

 

Ο Μάρτινς μετά τη σπουδαία νίκη επί της Μίλαν  τόνισε πως η ομάδα του έπαιξε  όπως άρμοζε κόντρα σε μία μεγάλη και ιστορική ομάδα, ενώ «αποθέωσε» τον κόσμο για τη συμπαράστασή του και την παρουσία του στο «Καραϊσκάκης». Χαρακτήρισε δύσκολη τη φετινή σεζόν και μεγάλες τις ομάδες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στην κλήρωση των «32» την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ στάθηκε στις πολλές χαμένες ευκαιρίες και στην αλλαγή τακτικής κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Αναλυτικά: «Πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα, τα παιδιά, τη δουλειά που κάνουμε και την ποιότητά μας και γι' αυτό έλεγα πως μπορούμε να προκριθούμε. Είναι πολύ δύσκολο να παίξεις τόσο καλά απέναντι σε μια τόσο μεγάλη ομάδα. Είμαστε σίγουροι για τους εαυτούς μας, έχουμε αυτοπεποίθηση και έχουμε δείξει την ποιότητά μας. Πάντα είναι δύσκολο ένα παιχνίδι απέναντι σε τέτοια ομάδα. Αλλά, αν πιστεύεις στον εαυτό σου και δουλεύεις, όλα μπορούν να γίνουν».

«Ο κόσμος ήταν πολύ σημαντικός σε αυτήν την προσπάθεια, ήταν καταπληκτικός. Η χρονιά είναι πολύ δύσκολη, αλλά έχουμε και πολύ μεγάλο κίνητρο. Προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς απέναντι στον κόσμο και να ανταποδίδουμε για τη βοήθεια που μας δίνει. Σήμερα ήταν καθοριστικός και ειδικά στις δύσκολες στιγμές του ματς. Είναι ήδη πολύ δύσκολο αυτό που έχουμε πετύχει.

Στην επόμενη φάση έχουμε μπροστά μας πολύ μεγάλες ομάδες. Τώρα, μας μένει να απολαύσουμε την πρόκριση σήμερα και να δουλέψουμε από αύριο για το ματς της Κυριακής. Ας γίνει η κλήρωση την Δευτέρα και θα ασχοληθούμε μετά».

Τη μεγάλη πρόκριση του Ολυμπιακού και τη δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη πως έτσι ονειρεύεται την ομάδα: «Πραγματικά, είναι μία ονειρεμένη βραδιά. Δύσκολη βραδιά, αλλά με ένα τρομερό αποτέλεσμα. Παίξαμε αρχικά με μία ελβετική και αγγλική ομάδα, αλλά πιστεύαμε ότι θα μπαίναμε στους ομίλους και ότι θα προχωρούσαμε. Κάναμε πολύ καλά ματς σε Σεβίλλη και Μιλάνο, αλλά δεν πήραμε ότι αξίζαμε.

Πιστεύαμε, όμως, ότι μπορούσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Το σκορ ήρθε έτσι. Δεχτήκαμε γκολ που δεν έπρεπε, αλλά συνεχίσαμε. Έχουμε δείξει την ποιότητά μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και το πιστεύαμε εξαρχής αυτό. Πιστεύουμε πως μπορεί να συνεχίσει πάντα δυνατός και πάντα με πολύ δουλειά».

Το που μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός: «Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας και στην δουλειά που έχει κάνει. Πιστεύουμε στην ποιότητά μας και την δουλειά μας και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Πάντα το πίστευα και σας το έλεγα. Ξέραμε πόσο δύσκολο ήταν να αποκλείσουμε την Μίλαν, που είναι τόσο μεγάλη ομάδα, αλλά τα καταφέραμε.

Να περιμένουμε ποια ομάδα θα έρθει την Δευτέρα με την κλήρωση. Παίζει ρόλο η κατάσταση του αντιπάλου. Είναι πολύ σημαντικά αυτά. Έχουμε δει φαβορί που έχουν πάρει Τσάμπιονς Λιγκ και δεν προχωράνε και εμάς που δεν είμαστε φαβορί και συνεχίζουμε».

Τις χαμένες ευκαιρίες των Γκερέρο και Φορτούνη και τη φάση του πέναλτι στον Τοροσίδη: «Όντως. συνέβη αυτό που λέτε. Είναι το πρόβλημά μας το τελείωμα των φάσεων, αλλά δεν μπορώ να καταλογίσω τίποτα στους παίκτες μας, που δουλεύουν και προσπαθούν. Το βλέπουμε πως δεν γίνονται πράγματα όπως θέλουμε. Τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού και του ποδοσφαίρου.

Σήμερα, ήμασταν πιο αποτελεσματικοί και βάλαμε τα γκολ που χρειαζόμασταν. Το πιστεύαμε ότι δεν θα πάνε χαμένες οι ευκαιρίες μας σήμερα. Για τη φάση του πέναλτι όντως όλοι βλέπουμε τι γίνεται. Στην Ελλάδα δεν δίνεται εύκολα πέναλτι. Είμαστε, όμως, οι καλύτεροι στην Ελλάδα και δεν θα τα παρατήσουμε, παρότι έχουμε μειονέκτημα οκτώ βαθμών. Έχουμε τους περισσότερους βαθμούς στην Ευρώπη και φέρνουμε πόντους για την Ελλάδα».

Το τακτικό κομμάτι και το πως ακόμα και παίκτες, όπως ο Φορτούνης, πρεσάρουν μέχρι το τέλος: «Χθες μιλούσαμε για το κίνητρο και λέγαμε πως υπάρχει πάντα. Αυτό που έπρεπε να προσέξουμε ήταν η στρατηγική αυτού του παιχνιδιού. Έπρεπε να τους μπερδέψουμε. Τραβήξαμε τον Γκερέρο λίγο πιο πίσω για να τους μπερδέψουμε. Η αλλαγή του Τοροσίδη ήταν στρατηγικής σημασίας για εμάς. Την θέλαμε πιο νωρίς.

Ο κόσμος είναι πολύ ενθουσιασμένος. Βλέπει πως η ομάδα δουλεύει και τα δίνει όλα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Δεν τα παρατάμε. Ο κόσμος δεν είναι ανόητος. Καταλαβαίνει την καλή δουλειά που γίνεται και ότι θα συνεχίζουμε να προσπαθούμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News