Ισόπαλος με την Ξάνθη στα Πηγάδια ο Ολυμπιακός

Ποδόσφαιρο
Ισόπαλος με την Ξάνθη στα Πηγάδια ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έμειναν στο 1-1 οι «ερυθρόλευκοι και έχασαν έδαφος στη μάχη του τίτλου…

Γκέλα για τον Ολυμπιακό, που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε και μοιραία έμεινε στο 1-1 με την Ξάνθη εκτός έδρας. Με τυχερό γκολ του Σαρπόνγκ στο 54’ προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι, στο 76’ απάντησε ο Βούκοβιτς.

Με 10 παίκτες έμειναν οι «ερυθρόλευκοι» στο 78’ λόγω αποβολής του Ποντένσε, ο οποίος είχε δοκάρι στο πρώτο μέρος. Φανερό το πρόβλημα στα τελειώματα των φάσεων για την ομάδα του Μαρτίνς, που θα βρεθεί στο -8 από την κορυφή, αν νικήσει ο ΠΑΟΚ.

Από τα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και περιόρισε σε παθητικό ρόλο την Ξάνθη. Η ομάδα του Μαρτίνς με «μαέστρο» τον Φορτούνη, έκανε… κουμάντο στο παιχνίδι και επιχειρούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν με δύο σουτ των Καμαρά (6’), Ναουέλ (10’), τα οποία όμως κατέληξαν στον Ζίβκοβιτς και… άουτ αντίστοιχα. Στο 13’ ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή για τους Πειραιώτες, με τον Γκιλιέρμε να σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα «έγλειψε» το δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει, ωστόσο του έλειπε το καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια. Στο 33’ είχε μία ακόμα ευκαιρία, με τον Σισέ να παίρνει την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έδιωξε εντυπωσιακά.

Η μεγαλύτερη και μοναδική φάση της Ξάνθης στο πρώτο μέρος ήρθε στο 37’, με τον Γέντρισεκ να εκμεταλλεύεται την αδράνεια των κεντρικών αμυντικών των φιλοξενούμενων, να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Σα, όμως ο Πορτογάλος γκολκίπερ έδιωξε σε κόρνερ με το δεξί χέρι.

Δύο λεπτά αργότερα, η ομάδα του Μαρτίνς άγγιξε το 0-1, με τον Γκιλιέρμε να κάνει εξαιρετική κάθετη πάσα στον Ποντένσε, ο οποίος πλάσαρε πάνω από τον Ζίβκοβιτς, αλλά στάθηκε άτυχος καθώς η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Και κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ισόπαλες δίχως τέρματα, με τον Ολυμπιακό να αδικείται ξεκάθαρα από το 0-0 αφού κυριάρχησε στα πρώτα 45 λεπτά. Μάλιστα, υπάρχει μια φάση στο 41', για την οποία διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι για πέναλτι σε τράβηγμα του Τοροσίδη από τον Κασάδο.

Το δεύτερο ημίχρονο τα είχε… όλα! Στο 54’, η Ξάνθη προηγήθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα και με τυχερό τρόπο: ο Σαρπόνγκ επιχείρησε σέντρα-σουτ μέσα από την περιοχή με το αριστερό, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Βούκοβιτς, άλλαξε τελείως πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του -ανήμπορου να αντιδράσει- Σα.

Στο 61’, το ματς διακόπηκε για 6-7 λεπτά λόγω πτώσης του ρεύματος στους πυλώνες του γηπέδου. Η διακοπή και το γκολ των γηπεδούχων έβγαλαν εκτός ρυθμού τους παίκτες του Μαρτίνς, που κυριεύτηκαν από νευρικότητα και δεν είχαν την απαραίτητη συγκέντρωση για να διασπάσουν το πολυπρόσωπο «τείχος» που είχε στήσει ο Ράσταβατς.

Έκτοτε το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από δυνατές μονομαχίες, μεγάλη ένταση και πολλά νεύρα. Η Ξάνθη επιχείρησε να «χτυπήσει» στην κόντρα και στο 87’ σπατάλησε μοναδική ευκαιρία, με τον Μπρίτο να βγαίνει… φάτσα με τον Σα, όμως ο Πορτογάλος πορτιέρε έδιωξε εντυπωσιακά στη γωνία του.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι το φινάλε του ματς ανήκε στους γηπεδούχους στο 90’+10’, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κοβάτσεβιτς, η οποία όμως βρήκε σε ετοιμότητα τον Σα, που έδιωξε σε κόρνερ.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, Ξάνθη και Ολυμπιακός έμειναν στο 1-1, το οποίο αφήνει πικρή γεύση στους Πειραιώτες αφού έχασαν ακόμα περισσότερο έδαφος στην κούρσα για τον τίτλο. Μετά το τέλος του αγώνα, οι άνθρωποι των «ερυθρολεύκων» εξέφρασαν έντονα παράπονα για τη διαιτησία, κυρίως για το πέναλτι που δεν τους δόθηκε, αλλά και για το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων.

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς – Οκάν, Λισγάρας, Κασάδο, Μπαξεβανίδης – Κοβάτσεβιτς, Καμαρά (52’ Ντουρίτσκοβιτς) – Σαρπόνγκ (57’ Σαρπόνγκ), Καντά, Μπρίτο (99’ Μελιόπουλος) - Γέντρισεκ

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα – Τοροσίδης (59’ Μάνος), Βούκοβιτς, Σισέ, Κούτρης - Γκιλιέρμε, Καμαρά (90’ Νάτχο) - Ομάρ, Φορτούνης, Ναουέλ (30’ Ποντένσε) – Γκερέρο

Πηγή: sport-fm.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News