Δέχτηκε τέσσερα γκολ και προβλημάτισε ο Ολυμπιακός κοντρα στην Γκενκ

Αθλητισμός
Δέχτηκε τέσσερα γκολ και προβλημάτισε ο Ολυμπιακός κοντρα στην Γκενκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε φιλικό διασυρμό εξελίχθηκε το ματς του Ολυμπιακού που γλίτωσε χάνοντας μόνο 4-0 από τη Γκενκ καθώς οι Βέλγοι έχασαν ευκαιρίες για άλλα τόσα γκολ!

Ένας τραγικός σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου Ολυμπιακός, έδειξε κόντρα στην πιο έτοιμη και δουλεμένοι Γκενκ ότι αφενός έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να φτάσει στο κατάλληλο επίπεδο ετοιμότητας, αφετέρου ότι χρειάζεται ακόμη σημαντικές μεταγραφές στην άμυνα και τη μεσαία γραμμή. Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν πολύ εύκολα την ήττα με 4-0 ενώ οι Βέλγοι είχαν τουλάχιστον άλλες τόσες κλασικές ευκαιρίες, ένα δοκάρι και ένα χαμένο πέναλτι. Πολλοί παίκτες των Πειραιωτών σε κακή μέρα, ενώ και τακτικά σε κανένα σημείο δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τον αντίπαλο. Αυτό ήταν το τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού επί βελγικού εδάφους αφού από την Κυριακή συνεχίζει στο Έρμελο της Ολλανδίας.

Ένα καλό 25λεπτο και... τέλος

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, στο πρώτο του ημίχρονο το ματς είχε δύο εντελώς διαφορετικές όψεις. Μέχρι το 25', ο Ολυμπιακός σε αυτό το 4-2-3-1 του Πέδρο Μαρτίνς στάθηκε αρκετά καλά, με εξαίρεση μόνο μια φάση. Ήταν το 6ο λεπτό όταν ο Λάζαρος φάνηκε να ανατρέπει τον Τροσάρ μέσα στην περιοχή του Χουτεσιώτη, ο ρέφερι έδειξε το σημείο του πέναλτι, όμως ο παίκτης που το κέρδισε και το εκτέλεσε, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Στα λεπτά που ακολούθησαν, με το 0-0 να παραμένει, οι «ερυθρόλευκοι» που ακόμη ήταν φρέσκοι, πίεσαν και προσπάθησαν να γεμίσουν με παίκτες την αντίπαλη περιοχή, όμως δεν κατάφεραν πολλά πράγματα επί της ουσίας. Υπήρξε ένα καλό απευθείας φάουλ του Φορτούνη στο 14', μια κεφαλιά του Μπουχαλάκη λίγο άουτ στο 16' και ένα σουτ του Καμαρά επίσης άουτ στο 23'. Στο αμυντικό κομμάτι, μέχρι τα μισά του 45λεπτου οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αποτελεσματικοί, περιόρισαν τους χώρους και απέφυγαν τα ατομικά λάθη.

«Άλλος» Ολυμπιακός, απόλυτη βελγική υπεροχή

Όλα τα παραπάνω, από το 25' και μετά... διαγράψτε τα. Αρχής γενομένης από το «φτηνό» γκολ που δέχθηκε στο 30' ο Ολυμπιακός, στη συνέχεια απλά κατέρρευσε, κάνοντας πολλά λάθη σε εξαιρετικά επικίνδυνους χώρους και δίνοντας στη Γκενκ την ευκαιρία να βρει ρυθμό επιθετικά. Στη μεσαία γραμμή δεν κράτησε κανείς από τους χαφ τη μπάλα, στην άμυνα χάθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις οι θέσεις, ενώ ξαφνικά σταμάτησε και η πίεση στην επίθεση. Η εξέλιξη του αγώνα στη συνέχεια ήρθε μάλλον φυσιλογικά.

Το 1-0 πέτυχε ο Τροσάρντ όταν εκμεταλλεύθηκε τις κόντρες στη μεγάλη περιοχή και εκτέλεσε τον Χουτεσιώτη από κοντά. Μια φάση που ξεκίνησε αρχικά από λάθος του Φετφατζίδη που δοκίμασε να κάνει ντρίμπλα έξω από την περιοχή, ενώ στη συνέχεια αδράνησαν και οι Βούκοβιτς – Σισέ στον χώρο ευθύνης τους.

Πριν καλά καλά καταλάβει ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Γκενκ έκανε γρήγορα και το 2-0. Στο 34', ο Μαλινόφσκι έγραψε το 2-0 από το σημείο του πέναλτι μετά από ένα απλό γύρισμα από τα αριστερά, σε μια φάση που ο σκόρερ βρέθηκε ολομόναχος αφού κανείς από τους χαφ που θα έπρεπε να καλύψουν το σημείο δεν ήταν στη θέση του.

2-0 και... πάλι καλά

Το σκορ στο πρώτο ημίχρονο μάλιστα θα μπορούσε να είναι και πολύ μεγαλύτερο, με τον Ολυμπιακό να υπολειτουργεί μετά το 25'. Για την ακρίβεια, δεν λειτουργούσε τίποτα σωστά για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Στο 42' η Γκενκ είχε κι άλλο δοκάρι με τον Ζεγκρόβα τον οποίο «έχασε» μέσα στην περιοχή ο Βούκοβιτς, ενώ λίγο άουτ πέρασαν τα σουτ των Μαλινόφσκι στο 44' και του Μπέργκε ένα λεπτό μετά, στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Σε αυτά τα πρώτα 45 λεπτά, ο Ομάρ ήταν «μαύρη τρύπα» στο αμυντικό κομμάτι από τα δεξιά δεχόμενος πολλές φάσεις, ο Μπουχαλάκης δεν μπόρεσε να ακολουθήσει σε κανένα σημείο τους αντίπαλους χαφ, Φετφατζίδης, Φορτούνης, Λάζαρος πρόσφεραν λίγα πράγματα από τη μέση και μπροστά, ενώ Σισέ – Βούκοβιτς... κατέβασαν διακόπτες μετά το 25'. Καλός αντίθετα ο Καμαρά στη μεσαία γραμμή αλλά... μόνος.

Πέντε λεπτά πριν τη... διάλυση

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα και πάλι στο ματς, είχε δύο καλές στιγμές, όμως επί της ουσίας τίποτα δεν άλλαξε και γρήγορα η Γκενκ -η οποία σημειωτέον σε πέντε μέρες παίζει προκριματικά Europa και στις 29/7 ξεκινά τις υποχρεώσεις της στο βελγικό πρωτάθλημα- βρήκε και πάλι την αυτοκυριαρχία της.

Στο 48' ο Γκερέρο έχασε από κοντά μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει για έκτο σερί φιλικό αφού, μετά την ωραία προσπάθεια του Τσιμίκα και την πάσα του Ποντένσε που μπήκε στο ματς και έδωσε πνοή στα χαφ, το πλασέ του Ισπανού από το ύψος του πέναλτι αποκρούστηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ. Αντίθετα, ένα λεπτό μετά, το εξαιρετικό απευθείας φάουλ του Χριστουδουλόπουλου πέρασε λίγο άουτ.

Από το σημείο αυτό και μετά, η Γκενκ πήρε και πάλι τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή απ' όπου πλέον έλειπε ο Καμαρά (σ.σ. μπήκε ο Ανδρούτσος). Σταδιακά, οι Βέλγοι άρχισαν πλέον να κάνουν ότι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο και να δημιουργούν ευκαιρίες κατά βούληση. Ο Χουτεσιώτης έβγαλε δύο σουτ στο 52' και το 53', ενώ άλλα δύο πέρασαν άουτ στο ίδιο διάστημα. Μετά από ένα «νεκρό» διάστημα στο ματς, στο 65' η Γκενκ έφτασε και στο 3-0 χάρη σε ένα ακόμη «δώρο» της άμυνας του Ολυμπιακού.

Νέα «δώρα» και... ντόρτια

Ο Σισέ έκανε ένα... χαζό πέναλτι, με τη μπάλα ήδη εκτός περιοχής και τον αντίπαλο να κατευθύνεται εκτός αυτής και ο Τροσάρντ αυτή τη φορά το εκτέλεσε εύστοχα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ. Στο 68' ο Χουτεσιώτης πρόλαβε και πάλι τον Αϊντό, ενώ στο 75' ο Τροσάρ εκμεταλλεύθηκε τη νέα αδράνεια των Σισέ – Βούκοβιτς, απέφυγε τον Ομάρ και σούταρε άουτ από διαγώνια θέση. Ένα λεπτό μετά, ήρθε και το 4-0 για τη Γκενκ. Τώρα, ο Ζεγκρόβα ήταν αυτός που βρήκε... στρέμματα κενού χώρου στα δεξιά, συνέκλινε προς τα «μέσα» και με έξοχο πλασέ έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Χουτεσιώτη. Τίποτα δεν άλλαξε στα επόμενα λεπτά, αφού η κούραση και οι πολλές αλλαγές από τους δύο προπονητές δεν βοήθησαν στο να διατηρηθεί υψηλός ρυθμός.

Πηγή φωτογραφιών: intime.gr 

Πηγή: sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News