Θέλει δουλειά ο Ολυμπιακός, αλλά βρήκε σκόρερ  

Ποδόσφαιρο
Θέλει δουλειά ο Ολυμπιακός, αλλά βρήκε σκόρερ  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ολυμπιακός, στο πέμπτο φιλικό του καλοκαιριού και πρώτο απέναντι σε... κανονικό αντίπαλο, τη Σιντ Τρούιντεν, προβλημάτισε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και απέφυγε την ήττα (1-1) χάρη στο νέο γκολ του Γκερέρο στο φινάλε και τα χαμένα τετ-α-τετ των Βέλγων.

Το βέβαιο είναι ότι τα φιλικά ματς σε περίοδο απαιτητικών, διπλών προπονήσεων και πολλών χιλιομέτρων τρεξίματος κάθε μέρα -ειδικά με τα ρόστερ ακόμη ελλιπή- μπορούν να βγάλουν μεν συμπεράσματα, αλλά αυτά μπορούν να τα «διαβάσουν» στο 100% μονάχα οι προπονητές τους. Βέβαιο είναι επίσης, από όσα τουλάχιστον παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο πέμπτο του φετινό φιλικό, το τρίτο επί βελγικού εδάφους και πρώτο απέναντι σε αντίπαλο... υπαρκτής δυναμικότητας, τη Σιντ Τρούιντεν, ότι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχει ακόμη να διανύσει πολλά «κεφάλαια» προετοιμασίας πριν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, τόσο όσον αφορά στην τακτική -κυρίως την αμυντική- όσο και τη φυσική κατάσταση, ενόψει της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Ακόμη πιο βέβαιο δε, το ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν βρει στο πρόσωπο του Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο έναν... κανονικότατο σκόρερ, ο οποίος μάτωσε τα αντίπαλα δίχτυα μετά από λίγες μόλις επαφές με τη μπάλα, για πέμπτο σερί φιλικό παιχνίδι (σ.σ. έκτο γκολ στην προετοιμασία). Ο Ισπανός θα είναι σημείο αναφοράς στον νέο Ολυμπιακό, με τον Μαρτίνς πλέον να καλείται να βρει λύσεις και στο αμυντικό κομμάτι αφού εκεί παρουσιάστηκαν για δεύτερο σερί 90λεπτο πολλά και σημαντικά «ζητήματα».

Σε κάθε περίπτωση, μετά από ένα ματς στο οποίο είχε πολλά νεκρά διαστήματα στην απόδοσή του και δεν βρήκε ρυθμό στο επιθετικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός γλίτωσε στο τέλος του αγώνα την ήττα από μια ομάδα που φέτος ευελπιστεί να διεκδικήσει την ευρωπαϊκή έξοδο από το βελγικό πρωτάθλημα και βεβαίως είναι σαφώς πιο έτοιμη αφού σε δέκα μέρες ξεκινά τις επίσημες υποχρεώσεις της. Καλύτεροι σε απόδοση για τους «ερυθρόλευκους» οι Καμαρά και Μάνος, θετικός και ο Κούτρης στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες και τον τραυματισμό του στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Γκολ και... αμυντικά κενά από νωρίς

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο του Μπέρινγκεν, μόλις στο 2' ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά με το δυνατό σουτ του Καμαρά μέσα από την περιοχή το οποίο κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ, ενώ δύο ακόμη λεπτά αργότερα η βελγική ομάδα ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη δική της φάση. Η Σιντ Τρούιντεν εκμεταλλεύθηκε την πρώτη από τις αρκετές που ακολούθησαν λανθασμένες αμυντικές αντιδράσεις της «ερυθρόλευκης» άμυνας, ο Ντούκενς ήταν αυτός που αξιοποίησε το λάθος του Ανδρούτσου στη μεσαία γραμμή και την κακή αντίδραση του Νικολάου και αφού βγήκε τετ-α-τετ με τον Γιαννιώτη, τον νίκησε για το 1-0.

Στα επόμενα λεπτά, μέχρι το 15', η Σιντ Τρούιντεν με Ντούκενς και Ντε Μπρούιν έχασε δύο ακόμη καλές ευκαιρίες για τους Βέλγους αφού ταλαιπώρησε το αργό δίδυμο στόπερ του Ολυμπιακού, όμως το πρώτο σουτ πέρασε άουτ και το δεύτερο το «έβγαλε» ο Γιαννιώτης. Από πλευράς Πειραιωτών που «ψαχνόντουσαν» για πολλή ώρα μέσα στο γήπεδο, υπήρξε ένα απευθείας φάουλ του Κούτρη στο τείχος στο 21', το σουτ άουτ του Ανδρούτσου στο 31' μετά από γύρισμα του Μάνου, αλλά και τα εκτός περιοχής σουτ των Καμαρά και Ανδρούτσου που καθάρισε ο Πιράρ. Στο φινάλε του ημιχρόνου, Ντούκενς και Πάρντο απείλησαν για τις ομάδες τους, χωρίς όμως να αλλάξει το 1-0 στο πρώτο μέρος.

 

Καλύτερος μεν, αλλά και κλασικές ευκαιρίες για τους Βέλγους

Δύο λεπτά «μέσα» στην επανάληψη ο Βούκοβιτς έφτασε κοντά στο 1-1 μετά από εκτέλεση φάουλ του Κούτρη όμως αστόχησε με την κεφαλιά του, ενώ στο 48' ο Θεμπάγιος για τη Σιντ Τρούιντεν δοκίμασε τα ρεφλέξ του Γιαννιώτη που μπλόκαρε σταθερά. Άουτ πέρασαν αντίστοιχα και τα δύο επόμενα σουτ από τον Μάνο, στο 50' και το 56', δύο φάσεις τις οποίες ακολούθησαν δύο ακόμη κλασικές ευκαιρίες για τους Βέλγους. Στο 57' και το 59' οι Ντε Μπρούιν και Μπέζους έφτασαν απέναντι στον Γιαννιώτη μετά από τραγικές αμυντικές αντιδράσεις του πολύ στατικού και μάλλον κουρασμένου Ολυμπιακού, με τον πρώτο να σουτάρει άουτ και τον δεύτερο πάνω στον Γιαννιώτη.

Κάπως έτσι, μετά από αρκετές μαζεμένες φάσεις στην επανάληψη και το σκορ να παραμένει στο 1-0 το ματς μπήκε στο τελευταίο κομμάτι του, με τον ρυθμό να πέφτει αισθητά. Ακόμη μια φάση για τον Μάνο με διαγώνιο σουτ στο 73' πέρασε άουτ, ενώ στο 80', λίγο μετά τις μαζεμένες αλλαγές του Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του με τον Πιράρ να νικά στο τετ-α-τετ τον Λάζαρο μετά από πάσα του Γκερέρο. Ο Ισπανός τρία λεπτά μετά σούταρε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα, όμως στην τελευταία φάση του αγώνα κατάφερε να γίνει και πάλι καθοριστικός παρά τον μικρό χρόνο συμμετοχής. Η κεφαλιά του μετά το κόρνερ του Φορτούνη κατέληξε στα δίχτυα του Πιράρ που είχε και τον ήλιο απέναντί του και κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία αυτού του αγώνα.

Σιντ Τρούιντεν – Ολυμπιακός 1-1, με τον Πέδρο Μαρτίνς και τη διοίκηση να έχουν ακόμη δουλειά μπροστά τους ώστε η ομάδα να φτάσει στην επιθυμητή κατάσταση, αλλά και ήδη έναν μεγάλο πρωταγωνιστή σε αυτή την προετοιμασία, τον Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, ο οποίος αφήνει υποσχέσεις για σπουδαία πράγματα τη νέα σεζόν.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Μασούρας, Νικολάου (46' Βούκοβιτς), Μιράντα, Κούτρης (63' Τσιμίκας), Ρομαό (75' Μπουχαλάκης), Καμαρά, Ανδρούτσος (75' Φορτούνης), Βρουσάι, Πάρντο (75' Χριστοδουλόπουλος), Μάνος (75' Γκερέρο).

Σιντ Τρούιντεν (Μαρκ Μπρις): Πιράρ, Τομιγιάσου, ντε Νόρε, Γκαρσία Τένα, Ντε Σαρτ, Ντε Πέτερ, Μποτάκα, Ντούκενς, Μπέζους, Ντε Μπρούιν, Θεμπάγιος.

 Πηγη φωτογραφιών: intime.gr 

Πηγή: sdna.gr  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News