Ο ΟΦΗ της σεζόν 2022-23 με τη… γλώσσα των αριθμών!

Ποδόσφαιρο
Ο ΟΦΗ της σεζόν 2022-23 με τη… γλώσσα των αριθμών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στατιστική είναι πλέον ένα σημαντικό «εργαλείο» για το ποδόσφαιρο και αποτυπώνει πραγματικά δεδομένα.

Στην ανασκόπηση της Super League για τις ομάδες της σεζόν 2022-23, ήρθε η σειρά του ΟΦΗ.

Η πλήρης καταγραφή της διοργανώτριας αρχής για τους Κρητικούς:

Ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 7η θέση της βαθμολογίας, μιας και στη διαδικασία των Play out κατάφερε να κερδίσει δύο θέσεις, σε σχέση με την κανονική περίοδο.

Η ομάδα της Κρήτης πλήρωσε το πολύ κακό ξεκίνημα στην έδρα της, όπου κατάφερε να κάνει την πρώτη της νίκη εντός μόλις την τελευταία αγωνιστική του Α’ Γύρου.

Σημείωσε μόλις τρεις νίκες στο Ηράκλειο, ενώ στη διαδικασία των Stoiximan Playouts πήρε τρεις μακριά από το γήπεδό της, σε επτά συνολικά αγωνιστικές.

Είναι χαρακτηριστικό πως σημείωσε περισσότερα τέρματα σε εκτός έδρας αναμετρήσεις, 23 έναντι 14, ενώ το ίδιο συνέβη και στα αμυντικά γκολ, αφού δέχθηκε 22 εντός και 19 εκτός.

ΘΕΣΗ:

ΝΙΚΕΣ: 10

ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: 11

ΗΤΤΕΣ: 12

ΤΕΡΜΑΤΑ ΥΠΕΡ: 37

ΤΕΡΜΑΤΑ ΚΑΤΑ: 41

ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΟΦΗ 0-4

Ο Νίκος Νιόπλιας είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ το Μάρτιο του 2021, την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Κάθισε στον πάγκο για 8 αναμετρήσεις εκείνη τη σεζόν, ολόκληρη την επόμενη περίοδο (33) και πάλι 8 αναμετρήσεις για το 2022-23.

Ο Πέδρο Καραβέλα πήρε το χρίσμα για μια αγωνιστική ως υπηρεσιακός και ακολούθησε ο Βάλντας Νταμπράουσκας που ολοκλήρωσε τη χρονιά. Συνολικά ο Λιθουανός συμπλήρωσε 24 παιχνίδια με απολογισμό 9 νίκες – 8 ισοπαλίες – 7 ήττες.

Ο ΟΦΗ χρησιμοποίησε 33 ποδοσφαιριστές στις αναμετρήσεις του για το πρωτάθλημα και ο Ασανέ Ντιουσέ ήταν ο μοναδικός που συμμετείχε σε όλες. Ο μέσος από τη Σενεγάλη ήταν στα 28 ματς βασικός, ενώ χρησιμοποιήθηκε και σε 5 αγώνες ως αλλαγή. Ο Ράιαν Φαλατάχ ήταν εκείνος που αγωνίστηκε λιγότερο, αφού είχε μόλις 4 λεπτά συμμετοχή ως αλλαγή σε έναν αγώνα.

Οι 15 από τους 33 ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ που χρησιμοποιήθηκαν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Γιόν Τοράλ να είναι στην κορυφή των σκόρερ με 8 τέρματα. Ο Ισπανός μέσος σκόραρε στα έξι από τα 24 ματς που αγωνίστηκε, αφού βρήκε δύο φορές δίχτυα στη νίκη με 4-1 επί της Λαμίας και στο Ιωνικός – ΟΦΗ 0-2. Ο Ντίκο Ντουά ήταν στη δεύτερη θέση των σκόρερ με 6 τέρματα, ενώ οι επτά από τους 15 ποδοσφαιριστές σημείωσαν ένα γκολ.

Επιτεύγματα

Ο Χουάν Άνχελ Νέιρα κατάφερε για τρίτη διαδοχική χρονιά και τέταρτη τα τελευταία πέντε χρόνια να σημειώσει το πρώτο γκολ του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα. Το σερί του είχε ξεκινήσει το παρθενικό του ματς στην κατηγορία, αφού σκόραρε και τα δύο τέρματα του ΟΦΗ στην εκτός έδρας ισοπαλία (2-2) με τον Πανιώνιο για την 1η αγωνιστική της σεζόν 2018-19.

Την επόμενη σεζόν στην πρεμιέρα της Super League 2020-21 σημείωσε ένα γκολ (ΟΦΗ –Παναιτωλικός 1-1). Το 2021-22 στο ΟΦΗ – ΑΕΚ 3-3 κατάφερε πάλι να σκοράρει το παρθενικό γκολ της χρονιάς, έστω και αν αυτό ήταν για την 2η αγωνιστική αφού στην πρεμιέρα ο ΟΦΗ είχε μείνει στην λευκή ισοπαλία.

Το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022 σκόραρε και κόντρα στον Ατρόμητο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 2022-23. Το 2019-20 ήταν η μόνη χρονιά που τον “πρόλαβε” ο Μεγιάδο, στο Άρης – ΟΦΗ 1-1.

Ο Γιάννης Μπουζούκης και ο Πασχάλης Στάικος συμπλήρωσαν 100 επίσημα παιχνίδια αυτή τη σεζόν, ενώ ο Νίκος Μαρινάκης τις 200 συμμετοχές αντίστοιχα στην καριέρα τους.

Ο ΟΦΗ διατήρησε την παράδοση που τον θέλει τα τέσσερα τελευταία χρόνια να σημειώνει την πρώτη νίκη της σεζόν μακριά από την έδρα του. Για το 2022-23 την έκανε στη Μαγνησία, όπου επικράτησε του Βόλου με 1-0.

Ο ΟΦΗ διανύει την 45η του σεζόν στην Α’ Εθνική/Super League και στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην πόλη της Ηπείρου (2-2) δέχθηκε το 1900ο γκολ της ιστορίας του στην κατηγορία με τον Μπαλάν να βάζει το όνομα του δίπλα από αυτό το οριακό επίτευγμα.

Ο Μιγκέλ Μεγιάδο και ο Χουάν Νέιρα έφτασαν τα 100 ματς με τον ΟΦΗ στην Super League και πλέον η λίστα με τους ξένους ποδοσφαιριστής που έχουν τριψήφιο αριθμό συμμετοχών έχει οκτώ ονόματα. Οι άλλοι έξι παίκτες με τριψήφιο αριθμό αγώνων στο πρωτάθλημα με τον ΟΦΗ είναι οι Μπεκιάι, Μίτιτς, Βιέρα, Νουαφόρ, και Ντεγιάνοφ.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 ο Νίκος Νιόπλιας μπήκε για 600η φορά στο γήπεδο για αγώνα Super League/Α’ Εθνικής και αυτό τον έβαλε σε μια μικρή λίστα ανθρώπων που έχουν καταφέρει να συμμετάσχουν σε ένα τόσο μεγάλο αριθμό αγώνων της κατηγορίας. Οι συμμετοχές του αυτές χωρίζονται σε 90 ως προπονητής και σε 510 ως ποδοσφαιριστής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News