Φινάλε με διπλό στο Αγρίνιο για τον ΟΦΗ και πρωτιά στα play out!

Ποδόσφαιρο
Φινάλε με διπλό στο Αγρίνιο για τον ΟΦΗ και πρωτιά στα play out!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ ήταν όλη τη σεζόν ομάδα των εκτός έδρας αγώνων (7 νίκες μακριά από το Ηράκλειο) και με αυτό τον τρόπο έριξε την… αυλαία σήμερα στο Αγρίνιο.

Η ομάδα του Ηρακλείου επικράτησε 0-2 του Παναιτωλικού για την 7η και τελευταία αγωνιστική των play out, «καπαρώνοντας» την 1η θέση στην ειδική βαθμολογία (7η στο σύνολο).

Οι «ασπρόμαυροι» επιβεβαίωσαν την σταθερή τους πορεία στο μίνι πρωτάθλημα, το οποίο ολοκλήρωσαν αήττητοι, με 4 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Ο Παναιτωλικός είχε τρία δοκάρια στη σημερινή αναμέτρηση, όμως η ομάδα του Νταμπράουσκας είχε την ουσία, ενώ ο Λιθουανός έδωσε χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς Γιάννη Αποστολάκη και Ρίο Φαλατάχ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Γκρατερόλ, Στάγιτς, Λάρσον, Μλάντεν, Χουχούμης, Ντίας, Ξενιτίδης (80' Κολοβός), Τσιγγάρας (74' Νικολάου), Μπουζούκης (64' Ντουάρτε), Βοΐλης (80' Σενγκέλια), Καρέλης (80' Ζοάο Πέδρο).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Χριστογεώργος, Διαμαντής, Γιοχού, Γιαννούλης (61' Μπιφουμά), Λάρσον, Τοράρινσον (76' Μαρινάκης), Μεγιάδο, Ντιουσέ, Μπάκιτς (76' Αποστολάκης), Ντίκο (76' Γκρόνινγκ), Φελίπε (86' Φαλατάχ).

Το "φιλμ" του αγώνα

1' Ξεκίνησε το παιχνίδι.

7' Κόρνερ του Μπουζούκη από αριστερά, τελική προσπάθεια του Μλάντεν από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

8' Ο Ντίκο σκοράρει στην γρήγορη αντεπίθεση του ΟΦΗ, αλλά υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ. Οριακή φάση, με το VAR να επιβεβαιώνει ότι ο επιθετικός των Κρητικών ήταν για λίγο εκτεθειμένος.

18' Κίτρινη κάρτα στον Χριστογεώργο, για φάουλ στον Καρέλη εκτός περιοχής. 

25' Ο Ντίκο θα σουτάρει χωρίς καλή ισορροπία από τα όρια της μεγάλης περιοχής και η μπάλα φεύγει άουτ. 

39' ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ: Εκτέλεση φάουλ του Μπουζούκη, ο Στάγιτς παίρνει την κεφαλιά και η μπάλα σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

40' Ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Λάρσον έξω από την περιοχή, αποκρούει στη δεξιά του γωνία ο Γκρατερόλ. 

43' Ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με το δυνατό σουτ του Καρέλη μέσα από την περιοχή, αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Χριστογεώργος. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου, 0-0 το αποτέλεσμα. 

46' Έναρξη για το δεύτερο ημίχρονο.

49' ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ: Σέντρα του Μλάντεν από δεξιά, κεφαλιά του Καρέλη στο αριστερό κάθετο δοκάρι. 

57' Ο Ντίκο με πλασέ στην κίνηση στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως υπάρχει υψωμένη σημαία για οφσάιντ. Επιβεβαιώνεται και από το VAR η παράβαση. 

61' Αλλαγή για τον ΟΦΗ, με τον Μπιφουμά στη θέση του Γιαννούλη. 

64' Αλλαγή και για τους γηπεδούχους τώρα, με τον Ντουάρτε στη θέση του Μπουζούκη. 

69' ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ: Κόρνερ του Ντουάρτε από δεξιά, πρώτη κεφαλιά από τον Βοΐλη, δεύτερη από τον Καρέλη και η μπάλα σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι. 

74' Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Νικολάου στη θέση του Τσιγγάρα.

76' Τρεις αλλαγές από τον Βάλντας Νταμπράουσκας. Ο Μαρινάκης αντί του Τοράρινσον, ο Γκρόνινγκ στη θέση του Ντίκο και ο Αποστολάκης αντικαθιστά τον Μπάκιτς.

80' Με τριπλή αλλαγή ολοκληρώνει τις κινήσεις του από τον πάγκο ο Αναστασίου. Σενγκέλια στη θέση του Βοΐλη, Ζοάο Πέδρο αντί του Καρέλη και ο Κολοβός στη θέση του Ξενιτίδη. 

85' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 0-1: Σέντρα του Λάρσον από δεξιά, ο Χουχούμης βάζει την κόντρα και η αλλαγή πορείας της μπάλας αιφνιδιάζει τον Γκρατερόλ, καταλήγοντας στα δίχτυα για το 0-1. Με αυτογκόλ παίρνει το προβάδισμα η ομάδα του Ηρακλείου. 

86' Τελευταία αλλαγή για τον ΟΦΗ. Ντεμπούτο για τον Φαλατάχ, που παίρνει τη θέση του Λουίζ Φελίπε. 

94' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 0-2: Ο Μπιφουμά βγαίνει με ταχύτητα στον κενό χώρο από αριστερά, γυρίζει προς τη μικρή περιοχή για τον Γκρόνινγκ κι αυτός αποφεύγει τον Γκρατερόλ και πλασάρει σε κενή εστία για το 0-2. 

Τέλος του αγώνα, νίκη 0-2 για τον ΟΦΗ στο τελευταίο ματς της χρονιάς. Η ομάδα του Ηρακλείου "καπαρώνει" την 1η θέση στην ειδική βαθμολογία (7η στο σύνολο), ενώ ήταν αήττητη στα play out με τελικό... ταμείο, 4 νίκες και 3 ισοπαλίες. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News