Νταμπράουσκας: «Μικρότερο ρόστερ και συγκεκριμένο προφίλ ποδοσφαιριστών»

Ποδόσφαιρο
Νταμπράουσκας: «Μικρότερο ρόστερ και συγκεκριμένο προφίλ ποδοσφαιριστών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ της επόμενης σεζόν έχει αρχίσει να «χτίζεται» από τον Βάλντας Νταμπράουσκας και τα στελέχη της ΠΑΕ.

Μετά τη σημερινή προπόνηση και την καθιερωμένη συνάντηση με τους ρεπόρτερ της ομάδας, ο Λιθουανός προπονητής άνοιξε λίγο τα… χαρτιά του για το ρόστερ της αγωνιστική περιόδου 2023-24.

Η επιθυμία του είναι να αποτελείται από λιγότερους ποδοσφαιριστές και να μην ξεπερνάει τους 26, ενώ αναφέρθηκε και στο προφίλ των παικτών (τα αγωνιστικά τους χαρακτηριστικά), που μπαίνουν στο μεταγραφικό… κάδρο.

«Για να είμαι ειλικρινής, επειδή το συζητήσαμε, 25-26 ποδοσφαιριστές μαζί με τους τερματοφύλακες. Οπότε θέλουμε στο ρόστερ μας 22 παίκτες μαζί με 4 τερματοφύλακες. Αυτήν την χρονιά είχαμε ένα πολύ μεγάλο ρόστερ με αποτέλεσμα όταν πηγαίναμε στα παιχνίδια να αφήνουμε εκτός 4-5 παίκτες, κάτι που ήταν στενάχωρο για εκείνους γιατί κάθε ένας εξ' αυτών πρέπει να έχει την ευκαιρία να συμμετέχει στην αποστολή. Μέσα από αυτόν τον αριθμό θα μπορούμε να δώσουμε την ευκαιρία και σε νέους παίκτες που θα παρουσιαστούν όταν προκύψουν τραυματισμοί ή τιμωρίες. Είναι ένας δρόμος στον οποίο μαθαίνουμε να οδηγούμε, θα έχουμε τα πάνω και τα κάτω μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 45χρονος τεχνικός.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αλλαγή σχηματισμού τη νέα σεζόν, υπογράμμισε ότι το πιο σημαντικό είναι τα χαρακτηριστικά των παικτών, τονίζοντας: «Δεν μ' αρέσει να μιλάω για σχηματισμούς γιατί δεν είναι αυτό το σημαντικότερο. Αυτό που είναι σημαντικό, όταν αναφερόμαστε σε μεταγραφές, είναι τι θέλουμε. Μιλάμε για πίεση και επιθετικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να πιέζουμε για να έχουμε συνεχείς επανακτήσεις της μπάλας, να παίζουμε επιθετικά και να έχουμε την μπάλα στα πόδια μας για να παίζουμε εμείς. Όταν μιλάμε για παίκτες, σκεφτόμαστε τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών που πρέπει να είναι γρήγοροι παίκτες, να έχουν πάσες με ακρίβεια, να δημιουργούν, να δίνουν ασίστ, να σκοράρουν. Να μπορούν να παίζουν υπό πίεση, να μην φοβούνται να παίζουν σε γήπεδα που είναι γεμάτα με κόσμο. Δεν μιλάω μόνο για επιθετικογενείς παίκτες. Για παράδειγμα αν φύγει ένας στόπερ, θα πρέπει να τον αντικαταστήσουμε με έναν άλλον που θα είναι όμως καλός με την μπάλα στα πόδια, να είναι γρήγορος, να μπορεί προωθήσει το παιχνίδι της ομάδας. Σε συνεργασία με το σκάουτινγκ και τον Ιβάν Σλάβοβ, δεν ξεκινήσαμε τώρα την αναζήτηση των μεταγραφών, όταν ολοκληρώνεται η προηγούμενη μεταγραφική περίοδος, ξεκινάμε την αναζήτηση παικτών για την επόμενη».

Για την ανανέωση συμβολαίων με τους Μαρινάκη, Γιαννούλη και Σωτηρίου ανέφερε: «Πρέπει να διατηρήσουμε μια σταθερότητα στην ομάδα. Αυτοί οι παίκτες είναι σημαντικοί για τ' αποδυτήρια, να διατηρήσουμε έναν ελληνικό κορμό και να τον ενισχύσουμε, είναι κάτι που το συζητάμε και τον Μηνά. Πάντα ο ΟΦΗ ήταν μια ομάδα που είχε μια ελληνική βάση. Ίσως κάποιοι από τους παίκτες δεν έπαιξαν πολύ, ο Μαρινάκης ξεκίνησε να είναι μεταξύ των βασικών, στάθηκε άτυχος γιατί τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και στην ίδια θέση παίζει ο Λάρσον που μαζί με τον Τοράλ ήταν οι κορυφαίοι παίκτες. Όμως ο ανταγωνισμός είναι τέτοιος στο ποδόσφαιρο που ο κάθε παίκτης πρέπει να προσπαθεί για να κερδίσει την θέση του. Ίσως Γιαννούλης και Σωτηρίου δεν έπαιξαν τόσο πολύ όμως μέσα στα αποδυτήρια και αυτό είναι κάτι που το συζητώ μαζί τους είναι πως ο ρόλος τους στ' αποδυτήρια είναι πολύ ισχυρός. Αν δείτε τα τελευταία 15 χρόνια στον ΟΦΗ, λείπει η σταθερότητα. Την μια αγωνιστική είμαστε στενοχωρημένοι που δεν κερδίσαμε τον Ολυμπιακό και την άλλη λέμε, να μην είμαστε στις τελευταίες θέσεις».

Για τον στόχο της πρωτιάς στην ειδική βαθμολογία των play out: «Δουλεύουμε για την πρώτη θέση, το προηγούμενο παιχνίδι μας άφησε μια πικρή γεύση γιατί θέλαμε να πάρουμε την τρίτη συνεχόμενη νίκη. Συνήθως όταν παίζουμε καλά παίρνουμε και το προβάδισμα και το κρατάμε, τώρα δεν ήμασταν καλοί και προηγηθήκαμε. Μπορούμε βέβαια να παίξουμε καλύτερα, ήμασταν κατώτεροι από τα δικά μας στάνταρ, ο Αστέρας ήρθε, έπαιξε για τον βαθμό και έφυγε χαρούμενος. Εμείς είμαστε στενοχωρημένοι που δεν κερδίσαμε, τώρα παίζουμε με μια ομάδα, που όπως και εμείς, είμαστε οι μόνες που δεν έχουμε καμία πίεση σε αυτήν την διαδικασία. Όλες οι υπόλοιπες παίζουν με πίεση εκτός από εμάς και τον Ατρόμητο».

Κλείνοντας, μίλησε για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Ατρομήτου, τον οποίο αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ το Σάββατο στο Περιστέρι: «Ο Ατρόμητο έχει ένα ξεχωριστό στυλ ποδοσφαίρου, μια σταθερή πορεία σε όλο το πρωτάθλημα. Ο Άρης για παράδειγμα μπορεί να κάνει τρεις σερί νίκες και μετά να χάσει, ο Ατρόμητος πάει σταθερά σε όλο το πρωτάθλημα. Μου αρέσει πως παίζει, είναι οργανωμένη ομάδα. Όταν παίξαμε στο Ηράκλειο, έπαιζαν μόνο αμυντικά, πέτυχαν ένα γκολ και στην συνέχεια αμύνονταν για να το κρατήσουν. Πιστεύω ότι στην έδρα τους θα χρειαστεί να παίξουν επιθετικά όμως το θέμα δεν είναι ο Ατρόμητος αλλά το τι θα κάνουμε εμείς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News