Νταμπράουσκας: «Ήμουν ανήσυχος μετά τη Λιβαδειά, αλλά πρέπει η πρόοδος να συνεχιστεί»

Ποδόσφαιρο
Νταμπράουσκας: «Ήμουν ανήσυχος μετά τη Λιβαδειά, αλλά πρέπει η πρόοδος να συνεχιστεί»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διακοπή του πρωταθλήματος έδωσε χρόνο για αγωνιστική και πνευματική ανασύνταξη στον ΟΦΗ, μετά τα δύο σερί άτυχα αποτελέσματα κόντρα στον Λεβαδειακό.

Στη σημερινή συνάντηση με τους ρεπόρτερ της ομάδας, αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης, ο Βάλντας Νταμπράουσκας δεν έκρυψε ότι ήταν ανήσυχος μετά το πρώτο ματς στη Βοιωτία.

Ζητούμενο είναι η διαρκής πρόοδος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λιθουανός τεχνικός, ενώ σε ότι αφορά τους παίκτες που προέρχονται από τραυματισμό υπογράμμισε ότι στην αποστολή για τα Γιάννινα θα είναι ο Φελίπε, ενώ αρκετές πιθανότητες έχει και ο Τοράλ.

«Χρειαζόμασταν τη διακοπή του πρωταθλήματος, για να μας βοηθήσει, γιατί στα τελευταία δύο παιχνίδια απέναντι στον Λεβαδειακό δεν ήμασταν καλοί. Κανένας δεν ήταν χαρούμενος από αυτά τα δύο παιχνίδια. Επίσης η διακοπή μας βοήθησε στο να αντιδράσουμε. Τώρα συμπληρώσαμε 5 μήνες που δουλεύουμε μαζί και στη διάρκεια αυτών των 5 μηνών βλέπουμε πρόοδο, οι προσδοκίες γίνονται μεγαλύτερες. Πριν από 5 μήνες ήμασταν κάτω από τον Λεβαδειακό. Βελτιωθήκαμε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα κερδίζουμε κάθε αντίπαλο με 3-0. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η πρόοδος πρέπει να συνεχιστεί, δουλέψαμε αυτές τις 2 εβδομάδες. Με τον Λεβαδειακό εντός έδρας δεν ήταν τόσο κακό, όπως αυτό στη Λιβαδειά. Ήταν πολύ καλύτερο, αλλά τα παλιά προβλήματα παρέμειναν. Δεν μπορούμε να σκοράρουμε στην έδρα μας, δεν μπορούμε να κερδίσουμε στην έδρα μας. Άρα δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος, βρισκόμαστε σε μία διαρκή εξέλιξη», ανέφερε αρχικά ο 45χρονος προπονητής και πρόσθεσε: «Θα είμαι ειλικρινής, ήμουν λίγο ανήσυχος μετά το παιχνίδι στη Λιβαδειά και την εμφάνιση που κάναμε. Δεν ξέρω τι συνέβη, για εμένα ήταν το χειρότερο παιχνίδι από τότε που ήρθα στον ΟΦΗ. Στον δεύτερο αγώνα δεν ήμασταν τοπ, αλλά παίξαμε καλύτερα, προσπαθήσαμε, δεν έχω παράπονο από την προετοιμασία των παιδιών. Δουλεύουμε όλοι για να θέσουμε στόχους, όλοι έχουμε κίνητρο. Υπάρχουν και τα προσωπικά κίνητρα. Οι ποδοσφαιριστές έχουν και προσωπικούς στόχους, κάποιων τελειώνουν τα συμβόλαια, κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί να τους δουν και να πάρουν μεταγραφή».

Για την εικόνα στα τελευταία παιχνίδια και αυτό που έρχεται με τον ΠΑΣ Γιάννινα τόνισε: «Πόσες φορές έπαιξε ο Λεβαδειακός με τρεις στην άμυνα; Πήγε να παίξει με τον Ολυμπιακό, στο 6-0, παίζοντας με τέσσερις στην άμυνα. Με εμάς άλλαξαν τακτική, έπαιξαν με τις αντεπιθέσεις και δούλεψε. Και ήρθαν στην έδρα μας και έκαναν ακριβώς το ίδιο. Κι εμείς, για παράδειγμα, όταν παίξαμε εκτός με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ ήμασταν πιο συμπαγείς, αμυνθήκαμε, άρα και για αυτούς ήταν δύσκολο να σκοράρουν εναντίον μας. Απέναντι στον Λεβαδειακό, στο δεύτερο παιχνίδι, είχαμε ευκαιρίες, είχαμε περισσότερες πιθανότητες. Αντίθετα στο πρώτο ματς δεν κάναμε ούτε μία ευκαιρία. Στη διακοπή είχαμε την ευκαιρία να καθαρίσουμε το μυαλό μας και τώρα δουλεύουμε το πλάνο μας για το παιχνίδι με τα Γιάννινα. Είναι σημαντικό ματς για εμάς, αλλά είναι και για τον αντίπαλο. Πρέπει να είμαστε σε υψηλό επίπεδο γιατί θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο με υψηλό βαθμολογικό κίνητρο. Είμαι χαρούμενος γιατί οι λύσεις αυξάνονται, έχουμε τον Νέιρα, τον Τοράλ, τον Φελίπε που επέστρεψαν στις προπονήσεις. Θα δούμε ποιοι από αυτούς θα παίξουν, θα το συζητήσουμε και με το ιατρικό επιτελείο. Αν δεν προκύψει κάτι, πιστεύω θα ταξιδέψουν στα Γιάννινα. Είμαστε χαρούμενοι που επέστρεψαν».

Σε ερώτηση για το αν περιμένει πιο εύκολα γκολ: «Δεν είναι εύκολο πρωτάθλημα να πετύχεις πολλά γκολ, ο Ολυμπιακός έβαλε έξι κι εμείς μία φορά το μήνα βάζουμε τέσσερα (γέλια). Είναι ευχάριστο να έχεις περισσότερες επιλογές μεσοεπιθετικά».

Κλείνοντας, ο τεχνικός του ΟΦΗ αναφέρθηκε στο πρόσφατο φιλικό της Εθνικής Ελλάδας με την Εθνική της χώρας του, την Λιθουανία: «Αυτό το φιλικό ήταν πολύ πιο σημαντικό για τη Λιθουανία απ' ότι για την Ελλάδα. Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν στο μυαλό τους και τις υποχρεώσεις με τις ομάδες τους. Ο Τσιμίκας έχει μπροστά του το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι, δεν ξέρει τη Λιθουανία και ποιους ποδοσφαιριστές έχει. Οι παίκτες που αγωνίζονται στην Ελλάδα σκέφτονται και τα πλέι οφ, είναι λογικό. Προσέχουν να μη τραυματιστούν. Σίγουρα θες να κερδίσεις, εκπροσωπείς τη χώρα σου, αλλά στην άκρη του μυαλού υπάρχει και το πρωτάθλημα. Για τη Λιθουανία, όμως, ήταν κάτι διαφορετικό. Έχουμε έναν νέο και εξαιρετικό προπονητή, τον και είμαστε όλοι χαρούμενοι, όλοι πιστεύουμε πως μπορούμε να βελτιωθούμε. Οι διεθνείς επελέγησαν δίκαια, πιστεύουν στον προπονητή. Οκ, δεν παίξαμε καλά κόντρα στην Ελλάδα, ήμασταν τυχεροί, αλλά ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς, για να μας βοηθήσει για τη συνέχεια, να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση. Μη ξεχνάτε πως η Λιθουανία έπαιξε κόντρα σε μία ομάδα που είναι πολύ υψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη. Η Λιθουανία, που είναι μία νέα ομάδα, χρειαζόταν τέτοιο αποτέλεσμα, για την Ελλάδα δεν είχε σημασία. Πήραμε ισοπαλία απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Να σας πω την αλήθεια, βέβαια, δεν μου αρέσει να παίζω φιλικά (γέλια). Προτιμώ να παίζω κόντρα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό κάθε εβδομάδα παρά να παίζω φιλικά. Είδατε ότι κι εμείς κερδίσαμε σε φιλικό 7-0 τον Ιωνικό και την επόμενη εβδομάδα δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News