Νταμπράουσκας: «Μας στοίχισε το κακό πρώτο ημίχρονο»

Ποδόσφαιρο
Νταμπράουσκας: «Μας στοίχισε το κακό πρώτο ημίχρονο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας ανέλυσε το παιχνίδι με τον Άρη στη συνέντευξη Τύπου και τόνισε ότι το πρώτο ημίχρονο, ήταν αυτό που… στοίχισε στον ΟΦΗ.

Ο Λιθουανός προπονητής επισήμανε ότι σ’ αυτό το διάστημα, δεν πάρθηκαν σωστές αποφάσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε των επιλογών του για τις αλλαγές, τονίζοντας ότι η βασική ιδέα ήταν για παίκτες που θα μεταφέρουν τη μπάλα προς την επίθεση.

«Είναι οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Στο πρώτο γκολ, στο 10ο λεπτό, θα μπορούσαμε να αμυνθούμε καλύτερα σε μία στατική φάση. Είχαμε κακή συνεννόηση. Είχαμε δουλέψει στις στατικές φάσεις, αλλά απόψε δεν ήμασταν όπως θα έπρεπε. Στο δεύτερο γκολ είμαι σίγουρος ότι έγινε φάουλ στον Μπάκιτς πριν από τη φάση του τέρματος. Μετά το 0-2 χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Στο πρώτο μέρος ο Άρης ήταν καλύτερη ομάδα, δεχθήκαμε πολλές επιθέσεις. Ακόμα και με το 0-2 δεν αισθάνθηκα ότι ήμασταν εκτός παιχνιδιού, πίστευα ότι με ένα γκολ θα τα πηγαίναμε καλύτερα. Πίστεψα στο 1-2 που θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι. Δεν είχαμε τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις μέσα στο παιχνίδι», ανέφερε αρχικά ο 45χρονος τεχνικός και πρόσθεσε για τη διαχείριση από τον πάγκο: «Αυτή ήταν η απόφαση μου, να μη βάλω τον Γκρόνινγκ μετά τον τραυματισμό του Φελίπε, ήταν μια ιδέα για να έχουμε έναν παίκτη για να τελειώνει τις φάσεις όμως από την άλλη χρειαζόμασταν έναν παίκτη που θα μεταφέρει την μπάλα στο “κουτί” της μεγάλης περιοχής. Ήθελα παίκτες που θα μεταφέρουν την μπάλα στο επιθετικό τρίτο του αντιπάλου. Αλήθεια πιστεύω πως έκανα ότι μπορούσα για να κερδίσουμε το παιχνίδι, ολοκληρώσαμε μόνο με τον Μεγιάδο ως αμυντικογενή παίκτη και καμία φορά αυτό δεν είναι αρκετό για να πετύχουμε γκολ. Μετά το τέλος του αγώνα μπορείτε να αναλύετε όπως θέλετε το παιχνίδι, όμως σίγουρα τα δύο γκολ που δεχτήκαμε στο πρώτο ημίχρονο έκαναν πιο δύσκολα τα πράγματα».

Για την εικόνα της ομάδας του και τον αγωνιστικό προσανατολισμό επισήμανε: «Προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο με γενναιότητα, να έχουμε την μπάλα και να πρεσάρουμε. Μπορούσαμε να πάμε αλλιώς, να περιμένουμε και να ψάχνουμε τις αντεπιθέσεις, να παρκάρουμε το πούλμαν στο τέρμα μας. Ήμασταν εκτεθειμένοι στις αντεπιθέσεις, αλλά θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα που θα παίζει με θάρρος απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο, να μη φοβάται. Αν ήξερα πως να κερδίζω όλα τα παιχνίδια θα το έκανα, να είστε σίγουροι. Τώρα θα πάω σπίτι, να αναλύσω το ματς, έχουμε πίστη και θα συνεχίσουμε τη δουλειά. Δεν έχω κανένα παράπονο από την προσπάθεια των παικτών μου. Οι παίκτες ακολούθησαν το στιλ που επιλέξαμε μέχρι τέλους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News