Νταμπράουσκας: «Να κυριαρχούμε και να προοδεύουμε ως ομάδα»

Ποδόσφαιρο
Νταμπράουσκας: «Να κυριαρχούμε και να προοδεύουμε ως ομάδα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μετάβαση του ΟΦΗ από τη Λαμία στο ματς με τον Άρη γίνεται με τη δοκιμασμένη... συνταγή. Δουλειά, δουλειά και... δουλειά, με απόλυτη συγκέντρωση καθημερινά στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο.

Εκεί, στο προπονητικό κέντρο των “ασπρόμαυρων”, ο Βάλντας Νταμπράουσκας είχε την καθιερωμένη συζήτηση με τους ρεπόρτερ της ομάδας μετά το τέλος του προγράμματος.

Ο Λιθουανός τεχνικός μίλησε για το παιχνίδι με τη Λαμία, εξήγησε τα... παράπονα που είχε σε επίπεδο απόδοσης, επανέλαβε τι τον χαροποίησε και ανέλυσε το παιχνίδι με τον Άρη.

«Θέλω να κυριαρχούμε», ήταν το κεντρικό σύνθημα για όσα παιχνίδια θα ακολουθήσουν, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενότητα που υπάρχει στο εσωτερικό των Κρητικών.

Αρχικά διευκρίνισε αρκετά σημεία για το παιχνίδι με τη Λαμία, που είχαν να κάνουν με τη μεγάλη εικόνα (σε επίπεδο απόδοσης): «Η ιδανική εικόνα είναι πως θέλεις να παίξεις. Από την αρχή έχω πει ότι θέλω να είμαστε κυρίαρχοι στο γήπεδο, να έχουμε τον έλεγχο και όταν δεν το βλέπω αυτό δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος. Φυσικά είμαι χαρούμενος όταν κερδίζουμε 4-1, αλλά ήμασταν εκτεθειμένοι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου: Φανταστείτε το σκορ να γινόταν 1-2. Αυτό θα δημιουργούσε αντίθετη ψυχολογία στις δύο ομάδες. Ξέρω ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και έχουμε κάνει καλύτερα παιχνίδια από αυτό με τη Λαμία. Όλες οι ομάδες έχουν τα πάνω και τα κάτω τους, συμβαίνει παντού. Μπορεί να παίξουμε καλά και να χάσουμε, αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, όμως είναι ακόμα χειρότερο όταν παίζεις κακά και χάνεις».

Ο προπονητής του ΟΦΗ πρόσθεσε για το προφίλ που “χτίζει” η ομάδα του: «Λέω συνεχώς στους παίκτες ότι πρέπει να ακολουθούμε βήματα προόδου. Έτσι θα “χτίσουμε” μια δυνατή ομάδα. Σίγουρα θα περάσουμε από διάφορα στάδια, αλλά απέναντι σε κάθε δυσκολία χρειάζεται η ποιότητα και εμπιστοσύνη στη δουλειά μας».

“Κλειδί” η... μπάλα!

Αναφερόμενος στο προσεχές παιχνίδι με τον Άρη, ο Βάλντας Νταμπράουσκας τόνισε ότι είναι μια ομάδα που επίσης θέλει να έχει τον έλεγχο της μπάλας.

Θέλει από τους παίκτες του να δουλέψουν πολύ στο γήπεδο για την κατοχή, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Ο Άρης είναι πολύ καλή ομάδα, με εξαιρετικούς παίκτες. Είναι μια πολύ επιθετική και επικίνδυνη ομάδα με ικανούς παίκτες. Με τον Άρη πρέπει να είσαι πολύ καλός για να πάρεις την μπάλα, γιατί είναι μια ομάδα που επίσης της αρέσει να έχει την μπάλα».

Κλείνοντας, στάθηκε στη νοοτροπία επισημαίνοντας ότι δεν έχει να κάνει μόνο με το αγωνιστικό, αλλά και την ομοιογένεια που υπάρχει γενικά στον σύλλογο: «Εμείς που προπονούμαστε εδώ, ο πρόεδρος, όλοι οι άνθρωποι του συλλόγου και ο κόσμος, είμαστε... ένα. Λειτουργούμε σαν οικογένεια. Έχουμε καλή φιλοσοφία, διαλέγουμε τους παίκτες που θέλουμε και υπάρχει ηρεμία μέσα μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News